Види та типи гофрокартону (частина 1)

Виды и типы упаковочного гофрокартона Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Чи організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати і купити оптом або в роздріб упаковку в Харкові , в Києві або в будь-якому іншому місті України за прийнятною ціною і відповідної якості.

Історія упаковки налічує не одну сотню років, тому сьогодні світ пакувальних матеріалів надзвичайно великий. Купити ящик для пакування або клейку плівку для проклеювання запакованих предметів, або вибрати оптом недорого гофрований картон у рулонах для прокладки на підлогу під час вантажоперевезень – все це стосується світу пакувальних матеріалів.

Гофрований картон у рулонах , гофрокартон у листах різного розміру та кольору – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Тому сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» познайомить різноманітністю гофрованого картону. У цій статті ми розберемося в тому, які бувають види та типи гофрованого картону в рулонах та листах, і які з них є найпопулярнішими на ринку України.

Гофрований картон: загальні відомості

Виды и типы упаковочного гофрокартона Гофрокартон – це пакувальний матеріал, що використовується в промисловості, вантажоперевезеннях, оптово-роздрібній торгівлі та в побуті, що відрізняється не тільки малою вагою та дешевизною, але й високими фізичними характеристиками.

Гофрований картон є багаторівневою конструкцією - кілька шарів паперу і гофри. Це плоскі шари картону або паперу, що також називаються лайнерами, та хвилясті гофровані шари картону або паперу, які називають флютинг. Між кожним шаром паперу та гофри є клейовий прошарок.

Гофрований картон є анізотропною конструкцією, тому має різні властивості залежно від напрямів впливу. Так, якщо зусилля спрямоване перпендикулярно гофре (або гофрам), то гофрокартон працює як матеріал, що амортизує – за рахунок малої жорсткості хвилястого шару в цьому напрямку. Якщо ж зусилля спрямоване вздовж напрямку гофри (або, як ще кажуть, по гофрі), то гофрований картон у рулонах або в листах, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України, має високий рівень торцевої та поздовжньої жорсткості за рахунок жорсткості хвилястого шару в цьому напрямку. Плоскі шари гофрованого картону при цьому є фіксаторами для гофри, тому також беруть участь у розподілі навантаження від стискаючих, що розтягують і спрямованих зусиль, що продавлюють.

Виды и типы упаковочного гофрокартона Якісний гофрований картон в рулонах або в листах, який можна купити оптом або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, має деякі якісні характеристики. У різних видів гофрованого картону дані показники різняться, але їх відповідність ГОСТу є обов'язковою:
  • кількість шарів
  • тип, марка, масою 1 м та товщина картону для плоских шарів.
  • тип, марка, масою 1 м та товщина картону для гофрованих шарів
  • геометричні параметри гофрованих шарів
  • загальна товщина та товщина кожного шару

Вибір конкретного виду і типу гофрованого картону проводиться, виходячи з вимог до показників міцності кінцевого виду упаковки. Так, визначальними факторами при цьому є:
  • збереження та цілісність упакованого продукту
  • зовнішній вигляд тари
  • якість та спосіб нанесення зображення, зокрема логотипу
  • вид та технологія оздоблювальних процесів
  • вид використовуваного обладнання для формотворчої обробки, склеювання та фальцювання
На цьому, мабуть, ми закінчимо першу частину розповіді про гофрований картон. Читайте продовження статті незабаром на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка».
продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн