Види та типи гофрокартону (частина 2)

початок див тут

Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Чи організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати та купити оптом чи в роздріб упаковку у Харкові, у Києві чи в будь-якому іншому місті України за прийнятною для вас ціною та відповідної якості.

Гофрований картон у рулонах , гофрокартон у листах різного розміру та кольору – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Тому сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» познайомить різноманітністю гофрованого картону. У цій статті ми продовжимо розбиратися в тому, які бувають види та типи гофрованого картону в рулонах та листах, і які з них є найбільш популярними на ринку України.


Види гофрованого картону за кількістю шарів: флютинг та лайнер гофрокартону

Виды и типы упаковочного гофрокартона: флютинг и лайнер гфорокартонаВиды и типы упаковочного гофрокартона: флютинг и лайнер гофрокартона Будь-який вид гофрованого картону має один або кілька плоских шарів - лайнер, а також один або кілька гофрованих хвилястих шарів - флютинг. При цьому окремо прийнято виділяти лицьовий шар гофрокартону – топ-лайнер, оскільки його склад та структура часто відмінні від інших плоских шарів. Така особливість обумовлена тим, що саме топ-лайнер є шаром гофрокартону, який наноситься друк.

Залежно від кількості плоских (папір) та хвилястих (гофра) шарів гофрокартон у рулонах або в листах, який можна купити оптом чи в роздріб недорого у Харкові, Києві та інших містах України, поділяються на декілька видів. Про кожного з них поговоримо докладно.


Двошаровий гофрований картон

Виды и типы упаковочного гофрокартона: двухслойный гофрокартонВиды и типы упаковочного гофрокартона: двухслойный гофрокартон Двошаровий гофрокартон – це гофрований картон, який складається з двох шарів – одного плоского (папір) та одного хвилястого (гофра). Номенклатурне позначення картону цього виду - "Д" (за кількістю шарів). Може бути виключно у рулонній формі. У аркушах не випускається.

У картоні цього типу гофрований шар склеюється з шаром паперу з його тильного боку. Характеризується відмінною міцністю та гнучкістю. За формою випуску поділяється на двошаровий гофрокартон у рулонах та двошаровий гофрований картон у листах. Але у листах виготовляється набагато рідше.

Двошаровий гофрокартон використовується найчастіше як прокладочний або обгортковий матеріал.


Тришаровий гофрований картон

Виды и типы упаковочного гофрокартона: трехслойный гофрокартонВиды и типы упаковочного гофрокартона: трехслойный гофрокартон Тришаровий гофрокартон – це гофрований картон, який складається з трьох шарів – двох плоских (папір) та одного хвилястого (гофра). Номенклатурне позначення картону цього виду - "Т" (за кількістю шарів).

У картоні цього типу один гофрований шар приклеєний між двома шарами паперу або картону. Характеризується відмінною міцністю та міцністю на розрив. Випускається лише у листах різної довжини та ширини.

Основною сферою застосування тришарового гофрованого картону є виготовлення коробок, 4-х клапанних ящиків та кондитерських лотків. Також може використовуватися як прокладний матеріал.


П'ятишаровий гофрований картон

Виды и типы упаковочного гофрокартона: пятислойный гофрокартонВиды и типы упаковочного гофрокартона: пятислойный гофрокартон П'ятишаровий гофрокартон – це гофрований картон, який складається з п'яти шарів – трьох плоских (папір) та двох хвилястих (гофра). Номенклатурне позначення картону цього виду – «П» (за кількістю шарів).

У картоні цього типу два гофрованих шари проклеєні між трьома шарами паперу або картону (два зовнішні та один внутрішній). Характеризується підвищеною міцністю та жорсткістю. Випускається лише у листах різної довжини та ширини.

Основною сферою застосування тришарового гофрованого картону є виготовлення великих розмірів коробок для важких видів продукції. Також може використовуватися як прокладний матеріал.


Семишаровий гофрований картон

Виды и типы упаковочного гофрокартона: семислойный гофрокартон Семишаровий гофрокартон - це гофрований картон, який складається з семи шарів - чотирьох плоских (папір або картон) і трьох хвилястих (гофра). Номенклатурне позначення картону цього виду - "С" (за кількістю шарів).

Виды и типы упаковочного гофрокартона: семислойный гофрокартон У картоні цього типу три гофрованих шари проклеєні між чотирма шарами паперу або картону (два зовнішні та два внутрішні). Характеризується підвищеною міцністю та жорсткістю. Випускається лише у листах різної довжини та ширини.

Основною сферою застосування тришарового гофрованого картону є виготовлення коробок великих розмірів для надважких видів продукції. Також може використовуватися як прокладний матеріал особливої жорсткості.


На цьому ми закінчимо другу частину розповіді про гофрований картон, який можна купити оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України за недорогою ціною. Третя та заключна частина з'явиться найближчим часом на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка». У ній ми поговоримо про матеріали, які використовуються для виробництва плоских та гофрованих шарів, маркування всіх видів картону, що зустрічаються на ринку України, а також про їхнє пряме призначення.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн