Види картону: поліграфічний картон, дизайнерський картон, пакувальний картон

Види картону (частина 1)

Картонные листы и рулоны. В наличии и изготовление под заказ. Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати та купити оптом чи в роздріб упаковку у Харкові, у Києві чи в будь-якому іншому місті України за прийнятною для вас ціною та відповідної якості.

Історія упаковки налічує не одну сотню років, тому сьогодні світ пакувальних матеріалів надзвичайно великий. Купити ящик для пакування або клейку плівку для проклеювання запакованих предметів, або вибрати оптом недорого гофрований картон у рулонах для прокладки на підлогу під час вантажоперевезень – все це стосується світу пакувальних матеріалів.

Гофрований картон у рулонах , гофрокартон у листах різного розміру та кольору та інші пакувальні матеріали на основі паперу – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Про історію появи цих чудових видів упаковки ми розповімо в окремих статтях трохи згодом, а сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» познайомить вас з класифікаціями картону. У цій статті ми розберемося в тому, які бувають види картону, які їх характеристики та особливості і, нарешті, з'ясуємо, чим ці види картону відрізняються один від одного. Отже, почнемо.


Класифікація картону у сфері застосування

Картон та картонні вироби – дуже універсальний та дешевий вид сировини. Тому сфера застосування безпосередньо картону та виробів із нього дуже велика. Однак у всьому світі прийнято розділяти картон на три основні види за способом застосування:


Поліграфічний картон

Даний вид картону використовується головним чином для виробництва багатобарвної або одноколірної продукції, яка потребує високої якості друку. Наприклад, поліграфічний картон активно застосовується при виробництві папок, брошур, подарункової упаковки та пакувального паперу для подарунків.

Головною особливістю цього виду картону є наявність зовнішнього крейдованого шару або двостороннє крейдування, завдяки чому досягається висока якість безпосередньо друку. Також варто відзначити, що поліграфічний картон має малу жорсткість і поступається за цим показником іншим видам картону, наприклад, гофрованому.


Дизайнерський картон

Дизайнерський картон, що зрозуміло з назви, використовується головним чином для створення різноманітних мистецьких композицій та інсталяцій. Активно застосовується при створенні іміджевої та презентаційної пакувальної продукції, упаковки для елітних товарів різного типу та призначення, при створенні книг, журналів та каталогів.

Тому, загалом, закономірно, що дизайнерський вид картону є найдорожчим і найвибагливішим до зберігання та використання серед усіх типів картону та виробів із картону. Для його виготовлення використовують лише найкращі та дорогі види сировини, а технологія виробництва відрізняється достатньою складністю та вимогливістю. Ну, а в результаті виходить картон, який характеризується величезною різноманітністю фактури та широкими можливостями застосування палітри кольорів.


Пакувальний картон, або картон для пакування

Картонные листы и рулоны. В наличии и изготовление под заказ. Даний вид картону є найбільш масовим і найбільш активно використовується серед усіх видів картону, що відрізняються сферою застосування. Пакувальний картон та вироби з нього є однією з основних сфер діяльності компанії «Експрес Упаковка», тому розгляду цього виду картону ми присвятимо окремий матеріал, а можливо, й кілька.

У цьому контексті обмежимося лише короткою характеристикою пакувального картону .

Основною сферою застосування пакувального картону в Україні є, як не важко здогадатися, виготовлення різних видів тари та упаковки. Тому найважливішою вимогою до матеріалу, тобто картону, є наявність декількох обов'язкових параметрів:

  • висока жорсткість картону
  • каркасність
  • гарні бар'єрні властивості
  • високий показник міцності

Крім того, важливим показником хорошого пакувального картону є характеристика структури матеріалу. Так, структура пакувального картону високої якості має кілька шарів:

  1. Нижній . Виготовляється, як правило, з дешевих видів сировини типу біленої целюлози, невибіленої целюлози, деревної маси та макулатури.
  2. Середній . Найтовстіший шар. Виробляється з дешевої сировини, що дозволяє знизити підсумкову вартість картону при збереженні необхідних бар'єрних карт. При створенні середнього шару використовується цілий ряд матеріалів натурального та штучного походження: макулатура, механічна маса. невибілена целюлоза і, звичайно ж, відходи виробництва того ж картону.
  3. Верхній . Даний вид шару є для картону «обличчям», якщо можна так висловитися, тому для його виробництва найчастіше використовуються тільки якісні види сировини.
  4. Мелований . Цей шар не є обов'язковим. Тому в багатьох типах картону та картонної упаковки, які можна купити оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, крейдований шар просто відсутній. Застосування цієї технології найчастіше зумовлено безпосереднім призначенням конкретної марки картонної продукції.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн