Як створюється крафт-папір, чи що таке сульфатний процес? (частина 2)

початок див тут

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером , про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

У сьогоднішній статті ми продовжимо розповідь про процес виготовлення крафт-паперу. Отже, якщо ви не знали, як виробляють крафт-папір, який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, то дана стаття саме для вас. Читайте і знатимете все про те, як виробляється крафт-папір, який можна купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України.


Сульфатний процес та делігніфікація

У першій статті про виробництво крафт-паперу , яку можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську, ми з'ясували, що сульфатна целюлоза є основним компонентом крафт-паперу . Отримують сульфатну целюлозу на промисловому рівні у процесі лужної делігніфікації деревини. Лігнін ж у свою чергу - це речовина, а точніше складне полімерне з'єднання, що присутнє в дерев'яних стінках рослинних клітин. І саме для того, щоб зробити структуру рослинної клітини гнучкішою і менш твердою і в результаті отримати сульфатну целюлозу, використовується процес делігніфікації. Розглянемо цю дуже важливу промислову технологію докладніше.


Що таке лігнін?

Як ми вже зазначили раніше, лігнін – це речовина рослинного походження, а точніше складна полімерна сполука, що присутня в дерев'яних стінках рослинних клітин. Під впливом лігніну одеревенілі клітинні оболонки деревини, з якої згодом буде виготовлено крафт-папір, який можна купити оптом дешево або в роздріб недорого в Харкові, Львові та Одесі та в інших містах України, стають надто міцними і не піддаються обробці. Фактично за своїми структурами і міцністю оболонка деревної клітини в такому випадку порівнянна із залізобетоном: мікрофібрили целюлози за своїми властивостями відповідають арматурі, а лігнін - бетону.

Така підвищена міцність лігніну насправді лише шкодить виробничому процесу виготовлення крафт-паперу. Адже, врешті-решт, кінцевий продукт, тобто крафт-папір , повинен бути хоч і міцним і щільним, але при цьому гнучким розривом, обгортанням, згинанням і т.п. А якщо проводити повний аналіз оброблюваної під виробництво крафт-паперу деревини, то буде ясно, що лігнін є частиною деревини, що негідролізується, але вміст його при цьому велике: 18-24% для листяних порід деревини і 27-30% - для хвойних.

Загалом, щоб отримати якісний крафт-папір , який можна купити оптом або вроздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську, потрібно цей самий лігнін видалити – або делігніфікувати сировинний матеріал, якщо говорити професійною мовою.

Взагалі ж, лігнін сам собою є дуже цікавим предметом дослідження. У целюлозно-паперовій та інших галузях промисловості України використання лігніну дозволяє отримати продукцію, без якої на сьогоднішній день дуже важко обійтися. Але давайте все ж таки по порядку. Для початку закінчимо розбиратися з лігніном, а потім приступимо до розгляду наступних стадій виготовлення крафту паперу , який можна купити оптом недорого або в роздріб в Харкові, в Києві, а також в інших містах України або замовити через інтернет.

Однак цим питанням ми займемося вже в наступній статті, присвяченій виробництву крафт-паперу в Україні. Для того, щоб не пропустити виходячи даного матеріалу, рекомендуємо вам зареєструватися на сайті інтернет-магазину «Експрес Упаковка» у розділі «Особистий Кабінет». Там же ви можете підписатися на розсилку інформаційних матеріалів, присвячених крафт-паперу, який можна купити недорого оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України. Також рекомендуємо додавати сайт інтернет-магазину «Експрес Упаковка» в закладки у вашому браузері та періодично заглядати у наш блог. Ми публікуємо нові цікаві статті зі світу упаковки щотижня, підписуйтесь і завжди будете в курсі останніх нововведень і змін цін.


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн