Який папір найпопулярніший? Огляд найбільш затребуваних видів паперу (частина 4)

початок див тут: частина 1 , частина 2 і частина 3

Крафт-бумага и упаковочная бумага любых размеров недорого Харьков Киев Украина В цілому, це більш ніж ємне визначення, до якого єдине можна додати, що естампний папір відрізняється обмеженою лінійною та залишковою деформацією при зволоженні і завдяки цьому користується особливою популярністю при друкуванні художніх гравюр.

За своїми технічними показниками естампний папір набагато щільніший, ніж крафт-папір і характеризується високою щільністю (часто навіть 250-300 гр/м2). 100% бавовняне волокно та витримка технології виготовлення надають паперу стабільних колірних характеристик, довговічності. Естампний папір добре зволожується, зберігаючи фізико-механічні показники, і не коробиться при висиханні. Має гарне сприйняття та закріплення фарб, щільну зімкнуту структуру, має гарні характеристики міцності та обмежену лінійну та залишкову деформацію при зволоженні. Естампний папір є одним з основних видів паперу для глибокого друку (для різних офортних технік).

Найбільш популярні види паперу: етикеточний папір

Етикетковий папір, як відомо з назви, використовується для різноманітних етикеток. При цьому, для того, щоб етикетки могли наклеюватися на скляну, картонну, металеву, полімерну або будь-яку іншу поверхню, етикетковий папір часто обробляють різними розчинами.

У початковому своєму варіанті (без просочення та обробки) етикеточний папір являє собою клеєний папір з одностороннім крейдуванням, виготовлений з сульфатної білої целюлози. Щільність етикеточного паперу приблизно така сама, як і у пакувального крафт-паперу , і може коливатися в межах від 40 до 130 гр./м2, згідно з ГОСТом 17586-80. У різних своїх варіантах етикетковий папір характеризується одно- або двосторонньою гладкістю, завжди каландрований, з обмеженими поверхневою поглинанням, лінійною деформацією при зволоженні і скручування при односторонньому змочуванні водою. Призначена для друкування одноколірних або багатобарвних етикеток способами високого та офсетного друку друкарським способом з подальшим їх оздобленням.


Найбільш популярні види паперу: грошовий папір

Крафт-бумага и упаковочная бумага любых размеров недорого Харьков Киев Украина Грошовий папір не є загальновикористовуваним папером, як, наприклад, обгортковий папір з макулатурної сировини , однак у вузьких цілях застосовується по всій земній кулі. Такий папір застосовують у процесі виробництва банкнот. Для виготовлення грошей застосовується спеціальний високосортний папір, що володіє високими технічними та споживчими властивостями. Вона є основою банкноти та значною мірою визначає її якість. Найважливішою вимогою до грошового паперу є зносостійкість. Прийнято вважати основним показником, що характеризує зносостійкість, опір зламу та розриву, які нормуються технічними умовами.

p align="justify"> Особливе значення для грошового паперу мають водяні знаки, які є важливим захистом від підробки. З іншого боку, водяний знак, особливо локальний як портрета чи іншого малюнка, підвищує художній рівень грошей. Водяний знак утворюється за відливу паперу з допомогою різної товщини шару волокна. Створення виразних та красивих водяних знаків є складним самостійним завданням у технологічному процесі виготовлення паперу. Знак може бути загальним, тобто з малюнком (візерунок), що безперервно повторюється, або локальним - малюнком, розташованим на аркуші паперу в певному місці. Він зазвичай розміщується на купоні, а також на іншому фіксованому місці грошової купюри.


Найбільш популярні види паперу: бібльдрук та шпалерний папір

Ну, і на завершення залишилося сказати кілька слів про папір, що використовується у виробництві шпалер, а також про папір "бібльдрук".

Бібльдрук (від нім. Bibel - Бібл + Druck - друк) - це спеціальний надлегкий офсетний тип паперу, що використовується при друку об'ємних словників, Біблії. Щільність такого паперу завжди трохи більше 60 гр/м2. Це дуже специфічний папір, який з метою практично не використовується. Основною особливістю є поєднання відносної легкості та високої довговічності паперу.

Шпалер є обробним матеріалом на паперовій основі. В принципі, на сьогоднішній день не існує якихось суворих правил, які чітко регулюють її склад. Тому папір часто буває з макулатурної або целюлозної сировини, з додаванням полімерів або чисто на паперовій основі. Застосовується шпалерний папір для обклеювання внутрішніх стін, інколи ж і стель у сухих приміщеннях. Зазвичай випускається як рулонів.

На цьому ми завершимо нашу об'ємну розповідь про найбільш популярні на сьогодні види паперу в Україні. Зрозуміло, ми розглянули далеко не всі можливі види паперу, проте, враховуючи їх кількість, для цього знадобилася ціла книга. Так що на цьому все. Ну, а надалі ми ще неодноразово торкнемося теми паперу та паперових виробів, і головним чином – пакувальних матеріалів з паперового мир'я. Слідкуйте за оновленнями блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка". До зустрічі!

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн