Виробництво крафт-паперу: чому застосовується делігнізація деревини? (частина 1)

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

У сьогоднішній статті ми продовжимо розповідь про процес виготовлення крафт-паперу . Отже, якщо ви не знали, як виробляють крафт-папір, який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, то дана стаття саме для вас. Читайте і знатимете все про те, як виробляється крафт-папір, який можна купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України.


Лігнін: головний «ворог» крафт-паперу і при цьому незамінний у промисловості елемент

У попередніх статтях про виробництво крафт-паперу , який можна купити недорого оптом та в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, а також замовити через інтернет, ми встигли поговорити про початкові стадії виготовлення крафт-паперу та з'ясували, що для того Щоб зробити якісний крафт-папір, потрібно сировинний матеріал позбавити від лігніну - тобто провести процес делігнізації. Однак не для всіх промислових категорій товарів лігнін є таким «ворогом», як для крафт-паперу . Багато товарів та предметів, що виготовляються на великих та малих підприємствах Харкова, Києва та інших міст України, неможливі без участі лігніну у їх виробництві. Але давайте все ж таки по порядку. І для початку поговоримо про лігнін загалом, а потім про його роль у промисловості України.

Лігнін – це речовина, яка присутня в різному відсотковому співвідношенні в клітинах рослин, що одеревеніли, використовуваних на промисловому рівні, зокрема – для виробництва крафт-паперу . Також міститься в клітинах деяких видів морських водоростей, але для виробництва України цей варіант видобутку сировини абсолютно нерентабельний, тому практично не застосовується.

Головна цінна властивість лігніну та одночасно головний «ворог» при виготовленні крафт-паперу , який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, - це його виняткова міцність і міцність. Одеревенілі клітинні оболонки мають ультраструктуру, яку можна порівняти зі структурою залізобетону: мікрофібрили целюлози за своїми властивостями відповідають арматурі, а лігнін, що має високу міцність і міцність на стиск - бетону

Лігнін сам по собі не є самостійною речовиною, а є сумішшю ароматичних полімерів спорідненої будови. Саме тому неможливо написати його структурну формулу та використовувати у чистому вигляді. Однак при цьому відомо, з яких структурних одиниць він складається і якими типами зв'язків ці одиниці об'єднані макромолекулу, є основну кількісну одиницю даної речовини. Мономірні ланки макромолекули лігніну називають фенілпропановими одиницями (ФПЕ), оскільки ці структурні одиниці є похідними фенілпропану. Хвойний лігнін складається практично повністю з гваяцилпропановых структурних одиниць. До складу листяного лігніну крім гваяцилпропанових одиниць входять у великій кількості сирінгілпропанові одиниці. До складу деяких лігнінів, головним чином трав'янистих рослин, входять одиниці, що не містять метоксильних груп - гідроксифенілпропанові одиниці.


На цьому ми, мабуть, закінчимо першу частину статті про лігніну – головного «ворога» крафт-паперу , який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську або замовити в інтернеті. Тепер ви вже маєте загальне уявлення про лігніну та його властивості, тому знаєте, чому ж лігнін перешкоджає виробництву якісного крафт-паперу . Однак лігнін не є таким уже «злом у всіх його проявах». У багатьох інших галузях промисловості України без використання лігніну просто неможливе виробництво цілої низки товарів та використання багатьох технологічних процесів. але про це ми поговоримо у другій частині нашої статті. Читайте далі на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка».

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн