Способи висікання паперових та картонних матеріалів (частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Але повернемося безпосередньо до висікання. Як же одержують паперову тару за допомогою такої технології? Тигельні преси вже дуже давно і більш ніж успішно зарекомендували себе як вигідний спосіб отримання паперової та картонної продукції. Тому замовити виготовлення паперової тари в Харкові тигельним способом дуже легко. Принцип його роботи полягає у вертикальному опусканні пресуючої плити на штанц-форму з паперовою або картонною заготовкою, які закріплені на спеціальному штативі. При цьому, як правило, кут повороту тигля по відношенню до плити, на якій закріплений штамп, більший, ніж, наприклад, у друкарській машині з функцією висікання. Крім того, тигель є верстатом, що добре налаштовується, потрібні параметри висікання можна дуже чітко виставити, що, звичайно ж, відбивається на якості одержуваних виробів. Більш того, в таких пресах плита для закріплення штампу часто виконана похилою у бік працівника, щоб забезпечити найкращий кут подачі та знімання заготовки та виробів. Як неважко здогадатися, це позитивно впливає на якість та швидкість висікання виробів.

Хоча принцип висікання завжди залишається одним і тим же, преси тиглів на сьогоднішній день виготовляються різних габаритів і форматів. Це зумовлено різницею продукції, що на них висікається. Іноді, до речі, для тигельного способу висікання паперової продукції з одного листа використовуються навіть дуже габаритні верстати зі складною траєкторією руху тигля. Вони при підході до штампу тигель із заготівлею займає паралельне штампу положення. А підвищення зручності роботи тигли наприкінці холостого ходу займають майже горизонтальне становище.

У машинах легкого типу, які застосовуються в рази частіше, так як коштують дешевше і обслуговуються дешевше, використовується тигель, що коливається. Принцип отримання виробу тут схожий на попередній тип, але з деякими застереженнями. При великій товщині заготовки, наприклад, з тришарового листового гофрованого картону , тигель не може зайняти положення, паралельне штампу, в результаті чого часто потрібно робити, як кажуть, "поправку на вітер", тобто підлаштовувати верстат. Зрозуміло, це швидше мінус, ніж плюс. А з плюсів такого способу висікання можна виділити велику допустиму варіативність по товщині та щільності заготовок. За великим рахунком, тигельним способом висікання можна отримувати вироби з листового або рулонного паперу щільністю від 65 гр/м 2 і більше. Звичайно, це досить складно і вимагає наявності відповідних штанцевих форм, але це цілком здійснимо.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Робоча швидкість тигельних пресів при висіканні, наприклад, паперової тари та упаковки становить близько 20-30 циклів/хв і зменшується зі збільшенням розміру заготовок. Через це висічку тигель паперової тари використовують при необхідності отримати малий або середній тираж виробів. Для великих тиражів тигель теж підходить, але в рази поступається іншим форматам висікання в ефективності. Відомі моделі тигельних машин , оснащені механізмами для подачі заготовок на тигель і знімання їх з тигля з наступним укладанням в стопу. Наприклад, багато поліграфістів добре знайомі з машинами-автоматами «Графопрес», що використовуються для висікання. Швидкість роботи таких машин дещо вища за тигельні машини, але сам принцип роботи «площина - площина» не дає можливості сильно підвищити швидкість роботи агрегату. В цілому ж, тигельний спосіб висікання паперової продукції з одного листа є одним з найдешевших за сукупністю характеристик і дає можливість висікати вироби з листів розміром починаючи від формату А5 (210 х 148 мм) і закінчуючи великими форматами на кшталт 1500 х 1360 і т.п. .

Штанцювальні преси для висікання паперової тари та упаковки є найпоширенішим видом висікального обладнання. Однак найбільш популярними з них є агрегати для плоскої висікання паперової тари та пристрої для ротаційної висікання. Виробництво паперової продукції на таких пресах відбувається в рази швидше, ніж за технологією з використанням пресів тиглів. Швидкість отримання виробів сягає навіть 100 і більше циклів/хв. За вартістю такі преси близькі до вартості офсетних друкарських машин. Їх використовують для виробництва продукції різними тиражами: плоска висікання - для малих та середніх тиражів, а ротаційна - для тиражів великого обсягу.

Використання такого обладнання дозволяє дуже гнучко налаштовувати сам виробничий процес, оскільки такі преси можуть бути оснащені самонакладом для подачі заготовок, ланцюговим транспортером для переміщення листа в зону висікання і виведення його звідти до приймального стапеля, ряд машин забезпечений секцією видалення вирубаних внутрішніх частин виробу. Самонаклад відокремлює листи від стопи та подає до машини. Після вирівнювання лист захоплюється за передню кромку кареткою, що прикріплена до ланцюгів. У певний момент каретка зупиняється, лист опиняється в зоні штампу і вирубується. Після висікання каретка знову починає рухатися і переміщає лист до приймального столу. У момент встою каретки у другій позиції провадиться видалення відходів вирубки. Є моделі, які дозволяють здійснювати не тільки висікання, але ще й гаряче тиснення фольгою.

Для висікання виробів з тришарового та п'ятишарового гофрокартону та мікрогофрокартону при невеликих тиражах застосовуються висікально-рилювальні верстати. Це верстати-напівавтомати. На них працюють два оператори. Один з них укладає листок картону на штамп і включає транспортер. Штамп з листом проходить між провідним та притискним валом і відбувається висікання виробу. Другий оператор (з іншого боку верстата) знімає його зі штампу та укладає у стопу. Потім він розміщує на штампі новий аркуш картону та відправляє його першому оператору. Цю технологію ми вже детально описували у кількох попередніх статтях нашого блогу, а тому не будемо докладно на ній зупинятись.

далі буде...

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн