Сульфатна целюлоза – основний матеріал для виробництва крафт-паперу (частина 1)

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

Як ви вже знаєте з попередніх наших статей про крафт-папір , який можна купити оптом та в роздріб за низькою ціною в Харкові, Києві та інших містах України, сульфатна целюлоза є основним сировинним матеріалом при виробництві крафт-паперу. Простіше кажучи, крафт-папір на українських та зарубіжних підприємствах виготовляють здебільшого саме із сульфатної целюлози. Так, не можна не відзначити, що крафт-папір також виготовляється і внаслідок сульфітного процесу. Непосвяченій людині може здатися, що різниця між сульфатною целюлозою, яку використовують для виготовлення крафт-паперу , та сульфітною – несуттєва. Однак це зовсім не так, різниця насправді величезна. Характеристикою сульфітного способу виробництва целюлози ми займемося трохи пізніше – у наступних статтях, а сьогодні продовжимо нашу розмову про сульфатний процес. У цій статті ми розглянемо проміжний результат у виробництві крафт-паперу – сульфатну целюлозу.

Як отримати промисловим шляхом саме сульфатну целюлозу, ми загалом вже писали раніше, а докладніше це питання розглянемо трохи згодом. Для початку ж давайте розберемося, що конкретно є сульфатною целюлозою – настільки цінний сировинний матеріал для виготовлення крафт-паперу , який можна купити оптом і в роздріб за вигідною ціною в Харкові, Києві та інших містах України. До речі, про географію поширення саме цього способу обробки целюлози: папір різних видів (не тільки крафт-), багато видів картону та гофрокартону та інші продукти целюлозно-паперової промисловості здебільшого виготовляють саме з сульфатної целюлози. Ця технологія є провідною у всіх країнах світу. Більшість великих корпорацій цієї галузі, а також багато компаній з меншим оборотом вже не один десяток років отримують целюлозу для виробництва паперу та картону саме таким способом.


Сульфатна целюлоза. Що це таке?

Сульфатною целюлозою (основна сировина для виготовлення крафт-паперу , яку можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України) називають целюлозу, яка була вироблена сульфатним методом. Детальніше про цей процес ви можете почитати в попередніх статтях нашого блогу, тому особливо зупинятись на цьому питанні не будемо.

Особливості та властивості сульфатної целюлози (початок)

У попередніх статтях ми вже писали, що для виробництва целюлози сульфатної може бути використано кілька різних порід деревини. Але як би це не здавалося дивним, підсумкові властивості одержаної в результаті проходження всіх технологічних етапів сульфатної целюлози практично не залежать від вихідної сировини – породи дерева. Властивості сульфатної целюлози, з якої виготовляється крафт-папір , визначаються в першу чергу фізико-хімічними процесами варіння сульфатної, а також умовами і тривалістю її проведення. Простіше кажучи, те, яким буде підсумковий продукт, залежить тільки від використовуваної технології та обладнання, точніше віку та справності обладнання – на верстаті, що вже відслужив не один десяток років, нехай навіть у хорошому стані, буде досить високий відсоток шлюбу, який чи то з- за жадібності, чи то через безладність ВТК, чи то внаслідок обох цих факторів на підприємствах України, як правило, невеликими партіями згодом додається до основної партії якісного крафт-паперу.

Сульфатна целюлоза має високий рівень так званих папероутворювальних властивостей – її волокна дуже гнучкі, а механічні можливості та межі вкрай високі. Завдяки цьому крафт-папір , одержуваний з сульфатної целюлози, має найкращі властивості та їх якісний рівень серед усіх аналогічних продуктів целюлозно-паперової промисловості України, вироблених з інших видів сировини. Так, крафт-папір, який можна у вільному доступі дешево оптом та в роздріб знайти та купити недорого у Харкові, Києві та багатьох інших містах України. з сульфатної целюлози - дуже стійка, міцна на розрив, щільна, має відмінну термостійкість і набагато менше схильна до деформації, ніж аналогічні види сировини.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн