Сульфатна целюлоза – основний матеріал для виробництва крафт-паперу (частина 3)

початок див тут і тут

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

Як ми вже зазначали раніше, крафт-папір, що отримується з сульфатної целюлози, має найкращі властивості та їх якісний рівень серед усіх аналогічних продуктів целюлозно-паперової промисловості України. Крафт-папір , який ви можете купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові, в Києві та в інших містах України, із сульфатної целюлози є дуже міцним, щільним, вкрай термостійким матеріалом у порівнянні з іншими видами сировини для паперу.

У порівнянні, наприклад, з сульфітною целюлозою, сульфатна целюлоза, що використовується для виготовлення крафт-паперу , містить меншу кількість геміцелюлоз, схильних до зміни в результаті гідролізу, і значно менша кількість пентозанів (до 12%). І якщо з геміцелюлозами та їх роллю у виробництві крафт-паперу ми познайомилися в попередній статті, то сьогодні давайте поговоримо про пентозани та їх вплив на крафт-папір, який можна купити сьогодні в Харкові, Києві та інших містах України недорого оптом та в роздріб.


Що таке пентозани? Чи впливають вони на властивості та характеристики крафт-паперу?

Отже, почнемо, мабуть, із визначення поняття «пентозани». Відповідно до «Енциклопедичного словника» Ф. А. Брокхауза та І.А. Ефрона, пентозанами називають цукроколоїди (простіше кажучи, полісахариди), з яких в результаті гідролізу отримують пентози. До останніх вони стоять у такому ж точно відношенні, як гексозани (крохмаль, клітковина, інулін та ін.) до гексозів (декстрози, фруктозі та ін), і являють собою, отже, іхангідриди, склад яких виражається формулами C5H8O4n або C10H18O9n, а похідні пентоз - рівнянням nC5H10O5 - nH2O = C5H8O4n.

Гідроліз пентозанів відбувається досить легко – при кип'ятінні з додаванням розведених кислот, наприклад, сірчаної та соляної. Ця особливість гідролізу пентозанів і стала основним фактором визначення вченими пентозанів у групу напівклітин, або геміцелюлоз, про які ми говорили в попередній частині статті.

Що ж, із визначенням поняття «пентозани» ви вже знайомі, а також знаєте, що спільного між пентозанами та геміцелюлозами. Тепер повернемося безпосередньо до пентозанів та їх ролі у виробництві крафт-паперу , який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України.


Як впливає наявність пентозанів у целюлозі на процес виробництва крафт-паперу?

Пентозани, як і лігнін, про який ми розповідали попередніх статтях, надає целюлозі, тобто. основну сировину для виробництва крафт-паперу , особливу жорсткість та міцність. І, як і у випадку, з лігніном для виробництва конкретно крафт-паперу дані властивості кінцевого продукту неприйнятні - крафт-папір повинен при застосуванні певних зусиль рватися або розрізатися звичайними ножицями.

Однак їхня присутність у целюлозі в деякому відношенні корисна, тому що зумовлює підвищення механічної міцності паперу за рахунок поліпшення розмелювання волокна.

Крім того, пентозани, сприяючи утворенню целюлозного гелю, підвищують гігроскопічність паперів та можуть негативно впливати на електростатичні характеристики паперу або матеріалів на паперовій основі, зокрема – картону та крафт-паперу .

Утворення целюлозного гелю також зменшує залишкову кількість пентозанів, що сприяють гідратуванню волокон при розмелюванні та утворенні целюлозного слизу. І як, наслідок, негативно впливає на електроізоляційні властивості паперу. У цьому відношенні також важливу роль відіграють капілярна структура паперового листа та його повітропроникність. Наприклад, для виготовлення високовольтних електроізоляційних паперів не повинна застосовуватися целюлоза, що легко гідратується при розмелюванні, так як набряклий целюлозний гель в процесі сушіння важко віддає вологу і перешкоджає видаленню повітря через затверділу поверхню паперу з внутрішніх частин волокон. Оскільки целюлозний гель сорбує воду і важко її віддає, разом з нею утримуються і солі, що містяться в ній, внаслідок чого збільшується зольність паперу і знижується чистота діелектрика.


Ось, власне кажучи, і все, що потрібно знати про вплив геміцелюлоз та пентозанів на целюлозу і, як наслідок, на крафт-папір . Підсумовуючи всього вищесказаного, можемо зробити висновок, що геміцелюлози хоч і є можливими у складі целюлози для виробництва крафт-паперу, який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України за низькою ціною, проте частіше застосовуються в інших цілях, що найбільш підходять під властивості геміцелюлоз. Пентозани є абсолютно неприйнятним компонентом для сировинного матеріалу при виготовленні крафт-паперу , тому поряд з лігніном видаляються в процесі промислової обробки деревних волокон і виготовленні довговолокнистої целюлози і в кінцевому підсумку - крафт-паперу.


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн