Сульфатний процес у виробництві крафт-паперу, або крафт-процес (частина 2)

початок див тут

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

У першій статті про виробництво крафт-паперу, який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську, ми з'ясували, що сульфатна целюлоза є основним компонентом крафт-паперу . Отримують сульфатну целюлозу на промисловому рівні у процесі лужної делігніфікації деревини.

Весь процес виготовлення високоміцного обгорткового крафт-паперу, який можна купити оптом і в роздріб недорого в Харкові, Києві та інших містах України, називається крафт-процесом, або сульфатним варінням. Друга назва найпоширеніша серед фахівців, а серед виробничників целюлозно-паперової галузі промисловості найчастіше використовується вираз «крафт-процес». Загальну характеристику даної промислової технології ми дали в першій частині статті, а сьогодні поговоримо про історію виникнення цієї технології та розберемося в тонкощах та етапах даного виду обробки целюлози та перетворення її на крафт-папір , який ви можете купити в оптових та роздрібних точках вашого міста або ж замовити на сайті інтернет-магазину «Експрес упаковка» за найвигіднішою ціною.


Як виник крафт-процес?

Перш ніж почнемо заглиблюватися в історію появи та розвитку цієї технології обробки целюлози, давайте розберемося, чому ця технологія називається «крафт-процес» і, відповідно, з'ясуємо, чому готовий продукт виробництва паперу за цією технологією називають «крафт-папером».

Сульфатне варіння – це менш відома, але найчастіше використовувана назва даної технології у фахівців. За великим рахунком, крафт-папір можна називати сульфатним папером. Дане найменування зустрічається дуже рідко, але не є принципово суперечливим. Більше того, спочатку у Російській імперії процес виробництва паперу за цією технологією так і називався. Назва ж «крафт-папір» є запозиченою з німецької мови, проте набагато частіше використовується сьогодні для позначення даного виду пакувальних матеріалів.

Назва «крафт-процес» також є запозиченою з німецької мови, де слово «kraft» означає «сила». І якщо говорити буквально, то крафт-процес – це технологія виготовлення «сильного» паперу – паперу з підвищеними характеристиками міцності.

Початок використання лужного варіння з використанням гідроксиду натрію для виробництва целюлози (тобто безпосередньо крафт-процесу) датується 1853—1854 роком.

Перше суттєве коригування в початковий варіант обробки целюлози в такий спосіб було внесено в 1879 році, коли німецький інженер CF Dahl запропонував додавати в систему регенерації луги сульфат натрію (Na2SO4). В результаті цього нововведення варильний розчин став містити значну кількість сульфіду натрію (Na2S), що в кінцевому підсумку призвело до покращення якісних показників целюлози. Нововведення було швидко гідно оцінено європейськими мануфактурниками і дуже швидко стало використовуватися у виробництві крафт-паперу в європейських країнах та їх колоніях.

Другий потужний поштовх технологія отримала після винаходу в 30-х роках XX століття регенераційного казана британським ученим Д. Г. Томлінсон (англ. GH Tomlinson). Більше того, саме це відкриття і послужило одним із вирішальних факторів у подальшому технологічному розвитку сульфатного процесу.

Починаючи з 60-х років XX століття темпи зростання сульфатного процесу перевищили зростання сульфітного виробництва (про нього ми ще встигнемо поговорити в майбутньому). Поступово зростання споживання високоміцних сортів паперу та картону, а також розвиток та вдосконалення процесів відбілювання призвело до домінування крафт-процесу. І на сьогоднішній день дана технологія стала одним із провідних способів обробки деревини з метою отримання різних видів целюлози.

На цьому ми закінчимо, мабуть, другу частину статті про крафт-процес. У заключній же частині матеріалу, присвяченого сульфатному процесу та його ролі у виробництві крафт-паперу, який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, ми розповімо про основні властивості та особливості сульфатної целюлози, з якої в Зокрема вариться крафт-папір . Стаття з'явиться найближчим часом на сторінках блогу інтернет-магазину Експрес Упаковка.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн