Сульфітний спосіб отримання деревної целюлози для крафт-паперу (частина 1)

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

У попередніх статтях, присвячених виробництву крафт-паперу , який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську, ми з'ясували, що сульфатна целюлоза є основною сировиною для створення крафт-паперу . Однак крафт-папір виробляється не тільки з сульфатної целюлози (крафт-процес), але і з целюлози сульфітної. Дані промислові методи обробки целюлози багато в чому схожі, але відмінностей також вистачає. По суті, кожен із цих двох методів є самодостатньою технологічною операцією, в результаті проведення якої виходять різні види паперу, у тому числі крафт-папір .

І якщо технологію отримання крафт-паперу сульфатним способом ми вже розглянули гранично уважно, то про сульфітний спосіб поговоримо сьогодні. Отже, приступимо


Що таке сульфітний процес?

Сульфітний процес обробки деревної целюлози є кислотним термохімічним процесом делігніфікації деревини з метою отримання целюлози. Тобто, як і у випадку з сульфатним методом, делігніфікація відіграє важливу роль у технологічному процесі. Оскільки процес видалення лігніну з деревини, або делігніфікацію, ми розглянули досить щільно в попередніх статтях, то не будемо повторюватися. Відзначимо лише, що делігніфікація під час сульфатного процесу обробки деревини та делігніфікація під час отримання деревної целюлози сульфітним методом нічим не відрізняються. По суті, це та сама технологічна операція. Але давайте все ж таки повернемося безпосередньо до сульфітного процесу отримання крафт-паперу , який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, в Києві та в інших містах України.

Основною технологічною операцією для отримання целюлози сульфітним способом є обробка деревини спеціальним варильним розчином, який містить діоксид сірки (SO 2 ) і солі натрієвої кислоти (сульфіти, гідросульфіти натрію, калію, амонію, кальцію та магнію), при підвищеній температурі та тиску.

Ця технологія є другою за поширеністю у світовій практиці обробки деревини з метою отримання целюлози – на першому місці за популярністю, як ми вже розповідали, знаходиться сульфатний метод отримання целюлози.

Кінцевий продукт сульфітного процесу називають сульфітною целюлозою - так само, як і у випадку з сульфатним процесом, називання готового продукту дається завдяки способу отримання.

Головним недоліком сульфітного методу обробки деревини з метою отримання целюлози є наявність відходів, які важко піддаються утилізації і при спалюванні викидають велику кількість парникових газів. Саме ця обставина змушує, у світлі останніх подій у світі, оцінювати майбутній розвиток цієї технології обробки деревини дуже скептично. Якщо, скажімо, в Україні до проблем забруднення навколишнього середовища ставляться, м'яко кажучи, абияк, то в Європі та країнах Америки цій проблемі приділяється чимало сил і засобів. Більше того, для підприємств целюлозно-паперової промисловості, які відмовляються від використання у своїй роботі сульфітного методу одержання целюлози, передбачено спеціальну підтримку держави у вигляді пільг, преференцій та ексклюзивних замовлень від держави, а також дотаційні кредити на реорганізацію виробництва.

Будь-яких передумов, що це відношення до сульфітного методу виробництва паперу та крафт-паперу, який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, на даний момент не передбачається. Основними ж підприємствами, які використовують сульфітний метод, будуть підприємства з країн третього світу, які через дорожнечу обладнання та дешевизну кінцевого продукту просто не в змозі провести модернізацію виробничого обладнання і, як наслідок, почати виготовляти целюлози в цілому та матеріали з неї зокрема.


На цьому ми, мабуть, закінчимо першу частину статті про виробництво крафт-паперу , яку ви можете купити недорого оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, сульфітним методом. У заключній частині ми поговоримо про види і типи сульфітного методу, або варіння сульфатного, обробки деревини з метою створення крафт-паперу.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн