Сульфітний спосіб одержання деревної целюлози для крафт-паперу (частина 2)

початок див тут

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України.

У попередніх статтях, присвячених виробництву крафт-паперу, який можна купити оптом недорого або в роздріб у Харкові, Києві, Одесі та Дніпропетровську, ми з'ясували, що сульфатна целюлоза є основною сировиною для створення крафт-паперу. Однак крафт-папір виробляється не тільки з сульфатної целюлози (крафт-процес), але і з целюлози сульфітної. Дані промислові методи обробки целюлози багато в чому схожі, але відмінностей також вистачає. По суті, кожен із цих двох методів є самодостатньою технологічною операцією, в результаті проведення якої виходять різні види паперу, у тому числі крафт-папір .

Сьогодні ми продовжимо говорити про сульфітний метод виробництва крафт-паперу та розглянемо основні види сульфітного варіння целюлози, які використовуються на сьогоднішній день на підприємствах України для виготовлення крафт-паперу, який можна купити оптом та в роздріб недорого у Харкові, Києві та інших містах України чи замовити через інтернет.

Почнемо, мабуть, із різновидів сульфітного методу виготовлення крафт-паперу за кількістю стадій. За таким принципом прийнято розрізняти такі виробничі технології:

  • одноступінчасті варіння;
  • двоступінчасті варіння;
  • триступінчасті варіння.

В основі даного принципу лежить ступінь обробки деревини, а пайове співвідношення лігніну в целюлозі. Кількість стадій також прямопропорційно залежить від призначення кінцевого продукту і, звичайно, від ступеня виварювання лігніну.

За видом виробничого процесу сульфітне варіння поділяється на такі види:

  • кисле сульфітне варіння (pH=1,0) — сульфітне варіння з сірчистою кислотою без використання основи
  • класичне сульфітне варіння або просто сульфітне варіння (pH 1,5-2,0) - сульфітне варіння в присутності кальцієвої, магнієвої, натрієвої або амонієвої основи або їх сумішей (активний аніон: HSO3-);
  • ісульфітне варіння (pH 3,0-5,0) - сульфітне варіння в присутності підвищеної кількості кальцієвої, магнієвої, натрієвої або амонієвої основи або їх сумішей (активний аніон: HSO3-);
  • нейтрально-сульфітне варіння (pH=7,0) - сульфітне варіння без вільного діоксиду сірки (активний аніон: HSO3- і SO32?);
  • лужно-сульфітне варіння або моносульфітне варіння (pH 8,0-10,0) - сульфітне варіння в надлишку лугу в розчині (активний аніон: OH-і SO32?).

На цьому, наша розповідь про сульфітну целюлозу та її роль у створенні крафт-паперу добігає кінця. Ми навмисно не приділили стільки ж часу розгляду сульфітної технології, скільки сульфатному процесу, тому що метод варіння сульфітного не є перспективним, а його технологічний процес залишається незмінним вже багато років. Розробки ж та наукові дослідження ведуться в першу чергу, спираючись на сульфатний метод обробки целюлози з метою одержання крафт-паперу .

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн