Упаковка для переїзду: без чого справді не обійтися? (частина 2)

початок див тут: частина 1

Переїжджаємо самостійно. Вибір упаковки

Успішний переїзд в нову квартиру або більш просторий офіс повинен бути ретельно спланований і організований. Від відповідального ставлення до процесу переїзду залежить багато чого, втім, як і в будь-якій іншій важливій справі. Тому давайте далі поговоримо про найнагальніші проблеми при переїзді - про те, з чим ви неминуче зіткнетеся.

Правильний і ретельний підбір пакувальних матеріалів для переїзду позбавить вас безлічі потенційних проблем і труднощів. І щоб у вас не виникло труднощів у виборі упаковки для переїзду, далі ми з вами розглянемо всі необхідні пакувальні матеріали та засоби в контексті їх практичного застосування – навіщо і чому вони стануть у нагоді під час переїзду чи перевезення речей та предметів домашнього чи офісного побуту.


Як перевезти меблі?

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить Домашні та офісні меблі можуть бути габаритними або негабаритними, виготовленими з дерева або з пластику, з металевими частинами або плетеними з лози, наприклад, зі скляними вставками або без. Тобто різновидів меблів безліч. І якщо ви наважилися перевозити меблі самостійно, вам слід її ретельно упаковати, зрозуміло, з урахуванням типу покриття, наявності скляних вставок та габаритів меблів у зібраному чи розібраному вигляді. Також вам знадобиться вантажний автомобіль із гідробортом .

Для перевезення меблів вам знадобиться кілька видів упаковки:

  • по-перше, картонні коробки – залежно від розміру коробок, у них ви зможете скласти або частини розібраних меблів, або меблеву фурнітуру;
  • по-друге, стрейч-плівка – стретч-плівкою обмотуються елементи меблів із чутливими типами покриття для захисту від подряпин, бруду та пилу;
  • по-третє, скотч-плівка – скотч завжди корисний при переїзді, а при перевезенні меблів – просто необхідний. Будь-яка основна упаковка для меблів (чи коробки, листи або рулони гофрокартону або пакувальний папір) закріплюється скотчем для надійної фіксації і щоб уникнути сповзання під час перевезення;
  • по-четверте, рулонний або листовий гофрокартон – незалежно від вибраного вами типу, товщини та кольору гофрокартону, цей пакувальний та обгортковий матеріал допоможе вам надійно захистити будь-які предмети великих гоабаритів. Просто оберніть їх у гофрокартон і закріпіть скотчем. Також гофрокартон може бути альтернативою піддонам, на яких перевозять меблі, техніку і речі під час домашнього або офісного переїзду. Крім того, шар гофрокартона захистить вантаж, що перевозиться, від тертя об стінки кузова автомобіля і від тертя або ударів один об одного;
  • по-п'яте, пакувальний папір – пакувальний папір буде корисним для пакування дверцят, дзеркал або скла. При цьому слід розуміти, що при переїзді немає особливої різниці, що вибирати пакувальний папір або крафт-папір . Дані обгорткові матеріали відрізняються лише типом сировинного матеріалу (макулатура або невибілена деревна целюлоза відповідно) і іноді щільністю. Вибирайте на власний розсуд.



Як перевезти піаніно чи рояль?

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить Перевезення піаніно чи роялю, незалежно від пори року за вікном, – процес складний та трудомісткий. Можна навіть сказати, що це мистецтво. І справа тут не тільки в габаритах інструменту, його ваги, але ще й у тому, що після перевезення піаніно та рояль мають виглядати та працювати, як і раніше, без будь-яких дефектів. Тому, все ж таки, подумайте кілька разів про найм бригади професійних вантажників , перш ніж зважитеся перевозити піаніно або рояль самотужки. Так чи інакше, вам знадобиться пара-трійка міцних хлопців, які зможуть винести-занести піаніно сходами та завантажити та вивантажити з автотранспорту для переїзду .

Також для перевезення піаніно або рояля знадобиться пакувальний папір, стрейч-плівка, гофрований картон у рулонах або гофрокартон у листах на вибір як основний обгортковий матеріал . Ну, і, звичайно, скотч-плівка, за допомогою якої ви закріпите основну упаковку. Вид основної упаковки для перевезення піаніно або роялю вибирайте самостійно з наведених вище варіантів.

Під час перевезення піаніно або рояль повинні бути розміщені на піддоні або кількох палетах, якщо музичний інструмент великого розміру, та надійно закріплені у кузові автомобіля транспортними ременями. При цьому транспортні ремені повинні бути достатньо міцними, щоб надійно зафіксувати інструмент, а піддони – не просто міцними, а й достатньо м'якими, щоб адсорбувати динамічні навантаження, що виникають при їзді нашими дорогами. Автомобіль може просто заїхати в яму або вдаритися об бордюр, тому варто звернути увагу на піддони з стільникового картону, які відмінно справляються з такими ситуаціями. Виберіть стільниковий піддон із одинарним дном або міцніший - посилений піддон із стільникового картону з подвійним дном – і ваше піаніно чи рояль доїдуть цілістю та безпекою.

Після приїзду на нове місце, музичний інструмент має бути оглянутий професійним налаштувачем. Це краще зробити одразу, не відкладаючи на потім.



Як перевозити тендітні предмети і речі, що легко б'ються?

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить Перевезення крихких домашніх або офісних предметів, що легко б'ються, не буде простим у будь-якому випадку - хоч вирішите їх перевозити самостійно, або за вас все зроблять вмілі вантажники .

Найгостріше питання при цьому – кількість та розмір крихких речей. Якщо ваші тендітні та цінні речі легко вміщаються у картонні коробки відповідних розмірів – відмінно, ретельно оберніть їх папером або спеціальною повітряно-бульбашковою плівкою для перевезення меблів та розмістіть у міцних коробках з гофрокартону . Чому обов'язково міцні? Справа все в тому, що дно коробки має витримати вагу упакованого вантажу і не прорватися під час, наприклад, занесення на поверх або квартиру.

При виборі картонних коробок для перевезення посуду або інших виробів зі скла та кераміки зверніть увагу на картонні коробки з кришкою та зручною висічкою під ручки. У них вам буде набагато простіше перевозити будь-який посуд та інші тендітні предмети. Також намагайтеся купувати картонні коробки із міцного матеріалу – підійде упаковка із п'ятишарового гофрокартону або картонні коробки із тришарового гофрованого картону марки Т-25 . Колір коробок, зрозуміло, абсолютно не важливий.

У випадку ж коли вибрати коробку для тендітних предметів, що легко б'ються, не представляється можливим - наприклад, ви хочете перевезти якийсь тендітний підлоговий світильник великого розміру, - тоді доведеться обійтися повітряно-пухирчастою і стрейч-плівкою. Ретельно оберніть вантаж спочатку пухирцевою плівкою, а потім стрейчем і закріпіть стики скотчем.


Як перевезти великогабаритні та важкі предмети?

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить При замовленні спеціалістів з такелажних робіт проблема перевезення важких предметів та вантажів великого розміру вирішується сама собою – вони приїжджають на ваш виклик вже з усім необхідним для демонтажу та перевезення обладнанням та інструментами. А ось що робити, якщо ви зважилися самостійно демонтувати та перевозити, наприклад, ванну чи душову кабінку, сейф чи трюмо?

В даному випадку в першу чергу слід розібратися, чи пройдуть ці предмети у дверні отвори квартири та під'їзду, а також чи можливо буде пронести їх коридорами та сходовими прольотами. Якщо габарити дозволяють – чудово, пакуйте вантаж у щільний пакувальний папір або обертайте стрейч-плівкою товщиною не менше 20 мікрон , а в автомобілі встановлюйте на одинарний або подвійний піддон стільника залежно від тяжкості конструкції. Нічого складно. Але ось якщо, габарити занадто великі, тоді доведеться, все ж таки, замовляти фахівців з такелажних робіт (підйом предметів по зовнішніх стінах будівлі). І в цьому випадку вам слід проконсультуватися з ними, перш ніж упаковувати негабаритні предмети, що перевозяться.


Що робити зі сміттям, що залишається після переїзду?

Будь-який переїзд залишає якусь кількість сміття. Зменшити його можна, найнявши добрих фахівців, які зможуть перевезти та встановити всі предмети домашнього вжитку гранично акуратно та чисто . Але і в цьому випадку якесь сміття все одно залишиться.

За законом, ви повинні самостійно забезпечити утилізацію цього сміття, інакше вам загрожує штраф. Загалом, або вам доведеться самостійно зайнятися прибиранням сміття, що залишилося, або найняти фахівців з прибирання і вивезення будівельного сміття . Вирішуйте самі.

У складання сміття після переїзду вам у будь-якому випадку знадобляться якісні та недорогі рукавички з ПВХ точкою, щоб не поранити руки. А ось у що складати сміття? - Вирішуйте самі. Можна скористатися поліетиленовими пакетами для сміття або щільними поліпропіленовими мішками великого розміру , або ж скласти сміття в картонні коробки , які залишаться після розпакування речей.

Якщо ж сміття, що залишилося, занадто громіздке, наприклад, частини меблів або старі стільці, і не вміщається в сміттєвий контейнер, доведеться найняти фахівців з вивезення будівельного сміття або ж відвезти його на звалище самостійно. Є, звичайно, варіант, дерев'яне та паперове сміття винести з дому і просто спалити на вулиці десь неподалік. Однак це не завжди можливо, особливо у міських умовах.

Найбільш практичний і швидкий варіант позбавитися від сміття - це замовлення бригади з вивезення будівельного сміття в компанії-вантажоперевізнику, дуже швидко, зручно і не треба витрачати багато часу і сил. До речі, за законом таке сміття вважається саме будівельним і штраф за його викид у недозволеному місці відповідний.

продовження див тут: частина 3 і частина 4

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн