Упаковка для переїзду: без чого справді не обійтися? (Частина 3)

початок див тут: частина 1 і частина 2

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить У попередніх частинах статті про особливості домашнього та офісного переїзду, ми з вами розглянули два можливі варіанти здійснення цього непростого заходу: у першій частині розібралися в тому, що варто враховувати при замовленні послуг вантажників та автомобіля в компанії-вантажоперевізнику, а у другій – розглянули всі нюанси офісного та домашнього переїзду самотужки.

Насамкінець редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» хоче розповісти вам про те, як проконтролювати найнятих для здійснення вашого переїзду фахівців. Випадки шахрайства є досить поширеними як у Харкові чи Києві, так і в Україні загалом, тому ви повинні розуміти, за що ви заплатили і як за правилами повинні ці послуги надаватися.


Замовлення домашнього чи офісного переїзду до мувінгової компанії: все, що потрібно знати

Отже, ви уклали договір з мувінговою компанією на надання послуг вантажників та перевезення ваших особистих речей та предметів домашнього чи офісного побуту. У вартість послуг входить і певний набір пакувальних матеріалів , що надає компанія-вантажоперевізник. Склад цих матеріалів мувінгова компанія зазвичай визначає самостійно, виходячи з типу переїзду.

Давайте розглянемо далі, які пакувальні матеріали будуть використовуватися, а які не знадобляться. Щоб ви не переплачували за непотрібне впакування. Розглянемо для зрозумілості на конкретних прикладах пакувальних матеріалів для переїзду .


Дерев'яні та стільникові піддони для переїзду

Почнемо, мабуть, із найпростішого. Незалежно від типу переїзду, кількості та габаритів речей і предметів, що перевозяться, всі вони повинні бути встановлені на транспортні піддони, правильно розміщені та закріплені в кузові обладнаного для переїзду автомобіля .

Піддони повинні надаватися самою компанією-перевізником. Вигляд піддонів та їх розміри не мають істотного значення, головне – щоб вони витримали вагу вантажу, що перевозився, і були в достатній кількості? щоб усі речі та предмети були нормально розміщені в автотранспорті.

Транспортна компанія, в якій ви замовляєте домашній або офісний переїзд буде використовувати для розміщення вантажу, що перевозиться, або дерев'яні палети, звичні і давно використовуються для такого роду перевезень, або піддони зі стільникового картону, які є досить новим для України видом транспортної тари, проте нічим не поступаються дерев'яні. Будь-який піддон для переїзду має нормативну вагу, вище якої за технікою безпеки вантажити що-небудь не можна. Тому проконтролюйте цей момент, піддон із стільникового картону з одинарним дном або стільниковий піддон з подвійним дном - так чи інакше, не повинен провисати в будь-якій частині під вагою навантажених предметів. Це дуже важливо.

А в іншому, піддони можуть використовуватися будь-які - дерев'яні, пластикові або стільникові - різниці немає, аби витримав навантажену вагу.


Пакувальна плівка для переїзду

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить При перевезенні меблів з однієї квартири в іншу або в новий офіс фахівці нормальної мувінгової компанії обов'язково попередньо звільнять меблі від усіх речей і предметів, а потім ретельно обернуть захисною плівкою , щоб уникнути можливого псування покриття. Для цих цілей використовуватиметься, швидше за все, стрейч-плівка .

Стрейч-плівка є поліетиленовою прозорою або кольоровою плівкою, яка розтягується до 2.5 з половиною разів від початкової довжини і щільно (у натяжку) обертає вантаж, у нашому випадку – предмети меблювання. Колір стрейчу, що використовується для упаковки, не має принципового значення - вибирайте на свій смак. Наприклад, віддайте перевагу кольоровій стрейч-плівці , якщо хочете приховати від сторонніх очей вміст вантажу, що перевозиться.

Стрейч-плівка для пакування меблів – це практично безальтернативний варіант. Коштує вона дешево, добре розтягується, шари плівки чудово липнуть один до одного.

Найбільш важливим критерієм вибору стретч-плівки для квартирного чи офісного переїзду є її густина. Найбільш поширені на ринку України три види стрейчу: щільність 17 мікрон, щільність 20 мікрон та щільність 23 мікрони. Компанія-вантажоперевізник може запропонувати вам на вибір будь-який вид стрейчу, а може і не пропонувати - просто вибрати на власний розсуд і включити в загальну вартість послуг. А ось розібратися, чи підійде така плівка стрейч для ваших вантажів чи ні, доведеться вам самостійно. Щоб оцінити доцільність використання конкретного виду стрейч-плівки, скористайтеся такими рекомендаціями:


Тип вантажу

Рекомендована щільність стретч-плівок та

Звичайні вантажі без гострих країв та невеликого розміру
17 мікрон
Великогабаритні предмети або вантажі, що мають гострі краї
20 мікрон
Надважкі вантажі (ванна, душова кабінка) та предмети з дорогим типом покриття
23 мікрони

Швидше за все, стрейч, що використовується для пакування ваших речей, буде шириною 50 см. Такої ширини дійсно більш ніж достатньо для більшості вантажів, тому тут ніякої каверзи бути не може.



Клейка пакувальна стрічка (плівка) для переїзду

Також фахівці з розбирання та упаковки меблів обов'язково використовуватимуть пакувальну скотч-плівку . Даний вид пакувального матеріалу дуже практичний, зручний та коштує дуже дешево. Неважливо, запропонують вам заплатити за прозору скотч-плівку або за коричневу - їх вартість на сьогоднішній день приблизно однакова.

Найбільш практичним для упаковки речей, що перевозяться, є скотч в рулоні шириною 48 мм . Така скотч-плівка легко зможе зафіксувати всі дверцята перевезених меблів і висувні ящики в закритому стані, склеїть частини обгорткового картону для упаковки меблів і паперу, відмінно закріпить краї стрейч-плівки. Крім того, використання скотч-плівки для переїзду допомагає заощадити місце в кузові автотранспорту, що для вас, зрозуміло, також буде дуже важливим.

Як і у випадку зі стрейч-плівкою, зверніть увагу в першу чергу на щільність і тип скотчу, що надається транспортною компанією. Якщо з типом скотчу все більш-менш зрозуміло – вам потрібен стандартний односторонній пакувальний скотч , а малярний або двосторонній зовсім ні до чого. То у випадку із щільністю пакувального скотчу варто трохи розібратися. Для надійної фіксації і щільного зчеплення вантажів, що упаковуються, вам достатньо буде скотч-плівки щільністю 40 мікрон. Такий скотч витримає усі можливі навантаження.


Картонні коробки для переїзду

Упаковка для переезда: как правильно выбрать и дешево купить Усі речі, які були витягнуті з шаф, ящиків та тумб, кладуться у спеціальну пакувальну тару під час переїзду. Як правило, це будуть стандартні пакувальні картонні коробки . Рідше використовують пластикові ящики. Транспортна компанія повинна заздалегідь узгодити з вами кількість та розмір картонних коробок , які вона надає , для переїзду . Зазвичай немає жодних проблем, і вам дійсно запропонують на вибір кілька варіантів коробок для пакування речей під час переїзду.

Однак картонні коробки, як і будь-який інший вид пакувальних матеріалів, не однакові. Вони відрізняються конструкцією, типом використовуваного при виготовленні матеріалу, кольором і, звичайно, розміром.

У випадку квартирного або офісного переїзду, вам в першу чергу слід звернути увагу на розмір картонних коробок та їх кількість – предмети, що передбачаються для перевезення в коробках, повинні поміститися.

Далі уточніть тип конструкції картонних коробок. Так, стандартна чотириклапанна коробка або коробка з кришкою (так званий архівний короб) підійдуть для упаковки більшості предметів домашнього вжитку, а коробка для самозбирання буде відмінним вибором для перевезення дрібних і сипких предметів.

Виходячи із загальної ваги упакованих предметів, картонні коробки для переїзду мають бути надані транспортною компанією кількох видів. Коробки з п'ятишарового гофрокартону будуть відмінним рішенням для упаковки важких предметів або предметів великого розміру, а для решти речей цілком достатньо чотириклапанних або самозбірних картонних коробок з тришарового гофрованого картону .

Також будуть корисно мати під рукою кілька коробок з висіканням під ручки – для зручності перенесення деяких домашніх речей та предметів.

У картонні коробки фахівці-пакувальники, надані вам транспортною компанією , також запакують посуд, ваш одяг, взуття, постільну білизну та інший текстиль. Також ви можете упаковати частину речей самостійно, або ж повністю здійснити упаковку одягу, взуття та білизни самотужки.

Після розвантаження всіх речей у новому приміщенні (будинок або офіс) картонні коробки зможуть послужити вам ємністю для сміття під час прибирання.

продовження див тут: частина 4

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн