Стрейч-плівка: як створювалася, і скільки їй років? (частина 2)

початок див тут

Як з'явилася стрейч-плівка?

Кто придумал стрейч-пленку и стретч-пленку? Тільки через півстоліття після початку промислового виробництва поліетилену в Англії на світ з'явилася стрейч-плівка. На початку сімдесятих років ХХ століття якась велика і досить впливова корпорація зі США займалася наданням транспортних послуг. Якось до офісу компанії почали надходити безперервні скарги клієнтів на невідповідність кількості вантажів у документах та за фактом. Простіше кажучи, на звичайну, звичну для багатьох нестачу. Так-так, відтоді минуло вже понад п'ятдесят років, але проблема нікуди не поділася. Напевно, щось таки у нашому світі вічно.


Так ось, керівництво компанії, звичайно ж, не могло заплющувати очі на цей безперервний потік негативних відгуків і стало шукати вихід із ситуації, що склалася неприємною і боляче б'є по іміджу компанії. На одній із нарад ради директорів було прийнято рішення про зміну політики компанії та створення принципово нового виду пакувального матеріалу, який би дозволив доставляти вантаж у цілості та безпеці та усунути проблему крадіжки серед персоналу транспортної компанії.


Серед багатьох фірм, які займалися виробництвом та створенням пакувальних матеріалів США у сімдесяті роки ХХ століття, перевага була віддана компанії "Polymers Enterprises". Фактично субпідряднику було надано карт-бланш на створення нового виду упаковки. Якщо ж говорити про інтерес "Polymers Enterprises" до цього замовлення, то для даної компанії це була чудова можливість випробувати та втілити в життя якісь нові свої розробки та чималу суму коштів, надану замовником.


Кто придумал стрейч-пленку и стретч-пленку? Основними вимогами до нового виду упаковки були досить звичні на сьогоднішній день параметри: прозорість, стійкість до розривів і проколів та інших механічних пошкоджень, а також хороше стягування вантажу, що упаковується.
Ось так, власне, і була винайдена перша стрейч-плівка прозорого кольору , в основу створення якої були покладені досягнення хімічної науки початку 20 століття, і зокрема винахід поліметилену, про який ми розповідали в першій частині статті.


Перша готова партія нового пакувального матеріалу була відразу ж відправлена на випробування - керівництво транспортної компанії прийняло рішення з усіх вантажів, що перевозяться формувати прямокутноподібні блоки і обертати їх в кілька шарів прозорою стрейч-плівкою (Купити стрейч-плівку) .
Таке принципово нове рішення на той час для вантажоперевезень США справді мало відмінний ефект. Клієнти стали отримувати вантаж, що замовляється, абсолютно недоторканим - в цілості і безпеці і в надійно упакованому вигляді. Звісно, крадіжки вантажу серед співробітників компанії-вантажоперевізника припинилися. Адже тепер, щоб вкрасти частину перевезеного, потрібно було б розрізати пакувальну плівку і порушити таким чином цілісність упаковки. А це надто помітно і загрожує кримінальними наслідками.


Кто придумал стрейч-пленку и стретч-пленку? Ну, а дві компанії, про які йшлося, після цієї співпраці на довгі роки стали партнерами. Запатентувавши стрейч-плівку як новий вид упаковки, вони дозволили її використання за бажанням повсюдно і зрештою стали отримувати величезний прибуток виробництва та продажу стрейч-плівки оптом . Звичайно, такий оглушливий успіх стрейч-плівки як нового виду упаковки для вантажоперевезень та зберігання предметів не міг не стати передумовою подальшого розвитку даного виду пакувального матеріалу. На тлі величезної популярності стрейч-плівки прозорого кольору, а вона, як ви зрозуміли, є першим видом стретч-плівки, що набула широкого поширення, стали з'являтися інші різновиди стрейчу . Вже пізніше стрейч-плівку стали фарбувати у різні кольори та використовувати для пакування продуктів харчування. Потім в умовах постійного індустріального розвитку та технічного прогресу з'явився різновид стрейч-плівки для машинного пакування та стрейч-плівка в джамбо рулонах .


Ось, власне, і все. Подальший розвиток та поширення стрейч-плівки як виду пакувального матеріалу ми з вами може спостерігати на власні очі сьогодні. Адже на даний момент усі види та моделі стрейч-плівки широко представлені на українському ринку, а також є можливість замовити будь-яку модель пакувальної плівки із поліетилену через інтернет.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн