Стрейч-плівка: що це таке та навіщо її купувати?

Стрейч-пленка Сьогодні український ринок господарських товарів досить насичений видами продукції, з назвами яких ще, скажімо, п'ятнадцять років тому ніхто навіть не був знайомий. Одним з таких "новачків" є стрейч-або стретч- плівка . "Експрес упаковка" цією статтею починає цикл матеріалів, присвячених стрейч-плівці. Ми розповімо про її види, типи, функціональне призначення, особливості і, нарешті, тонкощі вибору, щоб навіть у непрофесіоналів не виникло проблем з підбором відповідного стрейчу для своєї конкретної мети.

Отже, почнемо, мабуть, із головного - що таке ця "стрейч-плівка" і навіщо вона потрібна?
Стрейч, або стретч-плівка - це еластична плівка, що добре розтягується, використовується для упаковки предметів різних габаритів - від найменших до по істині величезних. Так, у стрейч-плівку шириною 50 сантиметрів можна з однаковим успіхом упакувати чашку в коробці на подарунок та меблевий гарнітур для кімнати. При цьому абсолютно неважливо, який намотування стрейч ви купили - рулон 50 метрів або 300 - стрейч плівка дуже гнучкий варіант упаковки, тому в разі нестачі досить просто докупити стретч-плівку того ж виду .

Стрейч-плівка є штучно створеним матеріалом. У процесі її виробництва використовуються компоненти, які найчастіше не знайомі звичайній людині, але добре відомі фахівцям завдяки своїм різноманітним корисним властивостям. Йдеться про кополімери етилену з вінілацетатом (СЕВА), спеціальні марки лінійного поліетилену низької щільності (ЛНЕП) і, нарешті, про деякі кополімери етилену з вищими ?-олефінами. Ці полімери відрізняються гарною гнучкістю з широкими можливостями деформації. Так, наприклад, прозору стрейч-плівку або кольоровий стретч певних видів можна розтягнути на 500-600% від початкового розміру. При цьому якісні характеристики стрейч-плівки як пакувального матеріалу абсолютно не погіршуватимуться. Що й казати, така унікальна здатність стрейчу особливо улюблена промисловцями більшого та дрібного масштабу – адже зручність та економія засобів при використанні ручної чи машинної стрейч-плівки очевидні.

Говорячи про якісні характеристики стрейч-плівки, варто в першу чергу відзначити її високу стійкість до різноманітних механічних впливів. Ручний стрейч або машинний стрейч однаково успішно витримують можливі проколи або продавлювання, а також завдяки еластичній структурі матеріалу перешкоджають спеціальним або випадковим розривам. Звичайно, якщо використовувати ножиці або гострий ніж, то ви легко зможете розрізати стрейч-плівку будь-якої щільності, але ось випадкові розриви або проколи щільній стрейч-плівці практично не страшні.

Однак, як і в будь-якій іншій важливій справі, у процесі вибору стрейч-плівки в магазинах Харкова чи Києва, потрібно бути уважним і не соромитися уточнювати характеристики того чи іншого виду у продавця. Від підробок ніхто не застрахований, тому рекомендуємо купувати прозору стрейч-плівку або чорний, червоний, жовтий, синій стретч оптом і в роздріб тільки у компаній з хорошою репутацією. Будьте уважні та наполегливі, а також не полінуйтеся почитати відгуки про продавця стрейч-плівки в інтернеті, або розпитайте знайомих

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн