Стрейч-плівка для машинного пакування (частина 1)

Стрейч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове Інтернет-магазин "Експрес Упаковка" в рамках циклу статей про стрейч-плівку у Харкові та Україні сьогодні познайомить наших читачів із таким цікавим видом упаковки, як машинний стрейч.

Як ми вже говорили,стрейч-плівка прозора і кольоровий стрейч є дуже популярним видом упаковки. Застосування даного виду пакувальної плівки - просте, зручне та практичне. І якщо з ручним використанням стрейч-плівки прозорої та кольорової ви вже знайомі , то про те, що таке машинна стрейч-плівка, ми розповімо вам у цій статті. Отже, почнемо.


Що таке машинний стрейч?

Стрейч-плівка для машинної упаковки є рулоном гнучкого пакувального матеріалу на основі поліпропілену. Упаковка продукції та різного роду вантажів здійснюється при цьому за допомогою спеціальних машин - палетообмотників , або іншими словами - палетайзерів, - методом ротаційного обмотування Саме тому стрейч-плівку прозору та кольорову для машинного пакування через такі особливості використання іноді ще називають автоматичною стретч-плівкою .


Палетопакувальник. Що це взагалі таке, і до чого тут стрейч-плівка?

Оскільки ця стаття присвячена виключно машинному стрейчу, читача відразу варто познайомити з поняттям "паллетайзер" або "палетоупаковщик". Адже стрейч-плівка і кольорова, і прозора для машинного пакування завжди використовуються разом із цим приладом.

p align="justify"> Отже, палетайзер - це спеціальне обладнання для обмотки вантажу або продукції стрейч-плівкою прозорою або кольоровою для надійного закріплення на спеціальних піддонах для транспортування - палетах. Палет може бути як дерев'яний, так і пластиковий.

Палетопакувальники можуть мати різну конструкцію, відрізнятися формою та розмірами, кольором - загалом, варіантів палетайзерів , що використовуються на підприємствах Харкова та України, досить велика кількість. Якийсь єдино правильно і всіма прийнятої концепції даного агрегату немає. тому палетопакувальники бувають різні.

Основним розрізняючим аспектом для палетопакувальників, як і для багатьох інших приладів, є участь людини в упаковці продукції в стрейч-плівку. За цим принципом палетайзери прийнято розділяти на два основні типи:


  • повністю автоматичні (упаковка проводиться на спеціальній пакувальній лінії без безпосередньої участі людини);
  • напівавтоматичні (при упаковці товару в стрейч-плівку прозору або в кольоровий стретч за допомогою такого палетопакувальника завжди присутній фахівець, який контролює процес і при необхідності вносить якісь корективи).


Варто відразу зауважити, що хоч повністю автоматичні палетайзери і набагато зручніше і технологічніше, але коштують вони в рази дорожче, ніж напівавтомат. Ціна такого пристосування при цьому частково компенсується за рахунок передростяння стрейч-плівки прозорого або кольорового стрейчу. Немаловажним плюсом використання повністю автоматичного палетопакувальника для пакування в стрейч-плівку прозору або кольорову є можливість роботи в ручному режимі. Такий функціонал мають практично всі представлені на ринку Харкові та України палетообмотники.

Автоматичні палетопакувальники дають великі можливості для запобігання стрейчу, а значить і для економії грошей. Показник розтягування стрейч-плівки прозорого, червоного або чорного кольору може бути різним – все залежить від конкретної моделі палетопакувальника. Однак граничний ступінь розтягування будь-якої стрейч-плівки прозорою або кольоровою товщиною 17 або 20 мкн завжди однаковий - більше ніж у чотири рази від початкової довжини, ви прозору або кольорову стрейч-плівку розтягнути не зможете.

продовження див тут


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн