Стрейч плівка. З чого роблять і як? (частина 1)

Стрейч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове У першій статті про стрейч-плівку редакція інтернет-магазину "Експрес Упаковка" познайомила наших читачів із загальним поняттям "стрейч-плівка" , розповіла про деякі характеристики та особливості даного виду пакувальної плівки.

Тепер ми зупинимося докладніше на класифікаціях стрейч-плівки прозорої та кольорової за різними характеристиками. У даній статті мова піде про матеріал, що використовується для виготовлення стрейч-плівки прозорої та кольоровоїв метрах і в кілограмах .

При виготовленні стрейчу в метрах та стретч-плівки у кілограмах прозорої та кольорової використовуються різні типи термопластику. Тому, виходячи з конкретного різновиду даного матеріалу, стрейч плівку прийнято розділяти на три типи: ПВХ стрейч-плівка, стрейч-плівка LDPE і стретч-плівка LLDPE. Далі розглянемо докладніше всі три види.


Полівінілхлоридна (ПВХ) стретч-плівка

При виробництві цього типу стрейчу основним компонентом є полівінілхлорид. Це, як відомо з назви, - термопластичний полімер вінілхлориду, а насправді ж - пластмаса білого кольору. Основним визначальним фактором для вибору саме цього полімеру при виробництві стрейч-плівки прозорого та кольорового стретчу є його хімічні властивості. ПВХ відрізняється хімічною стійкістю до лугів, мінеральних олій, багатьох кислот та розчинників. Полівінілхлорид не горить на повітрі, проте має малу морозостійкість - всього -15 °C.

ПВХ активно використовується в промисловому виробництві упаковки як в Україні, так і по всьому світу. Зазначимо, що лише в Європі при виробництві пакувальних матеріалів використовується не менше 250 тисяч тонн ПВХ.

Основними сферами застосування ПВХ в пакувальній продукції є: жорстка плівка – 51%, пластикові пляшки (або баклажки, як заведено говорити у нас) – 35%, гнучка плівка – 11% і, нарешті, пляшкові кришки (3%). Крім того, невелика частка використання ПВХ припадає на виробництво туалетного приладдя, тюбиків для зубної пасти, мобільних телефонів та різноманітних аксесуарів для них.

Також ПВХ застосовують для електроізоляції проводів та кабелів, зокрема у Харкові та в Україні, виробництва листів, труб, плівок, плівок для натяжних стель, штучних шкір, полівінілхлоридного волокна, віконних профілів, лінолеуму, взуттєвих пластикатів, меблевої кромки тощо.


Стрейч-плівка із поліетилену низької щільності (LDPE)

LDPE, або, як іноді називають, стрейч-плівка із поліетилену високого тиску (ПЕВД). ПЕВД - це термопласт, який отримується з нафти шляхом полімеризації вільних радикалів з використанням технології високого тиску. Ця технологія вперше була застосована в 1933 році компанією Imperial Chemical Industries (ICI) і відтоді застосовується повсюдно в Європі та за океаном. На жаль, в Україні підприємства, здатні виробляти стрейч-плівку прозору та кольоровий стретч у такий спосіб або заморожені, або переобладнані під інші види виробництва.

Зазначимо, що стрейч-плівка, виготовлена з ПЕВД, може бути піддана вторинній переробці, чим заслужила певну частку популярності у різних компаній Євросоюзу та США. Номерний знак вторинної переробки – "4".


Стретч-плівка із лінійного поліетилену низької щільності (LLDPE)

Стретч-плівка з лінійного поліетилену низької щільності (LLDPE) - це пакувальна плівка, що отримується шляхом кополімеризації етилену з олефінами. Відрізняється від попереднього поліетилену LDPE більш вузьким розподілом молекулярної маси, що в комбінації з лінійною структурою молекули дає принципово інші властивості підсумкового продукту - тобто стрейч-плівки, що цікавить нас, прозорого і кольорового стрейчу .

Продовження дивтут


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн