Як вибрати якісний та недорогий лляний шпагат? (частина 1)

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Льняний шпагат на сьогоднішній день по праву є одним з найбільш популярних видів мотузки або мотузки з натурального волокна . Більше того, до появи шпагатів зі штучних волокон, шпагат господарський із лляного волокна був найбільш затребуваним і популярним видом шпагату. Проте нижча вартість виробництва шпагату із синтетичних волокон і, як наслідок, нижча ціна за одиницю готової продукції «посунули» лляний шпагат з першого місця за популярністю канатно-мотузкової продукції.

Однак варто зауважити, що незважаючи на трохи вищу вартість порівняно зі шпагатами зі штучних волокон, лляний пакувальний шпагат , як і раніше, користується величезним попитом у всіх країнах світу. Так, за статистикою, частка використання лляного шпагату в країнах ЄС становить близько 25% серед усіх видів натуральних та синтетичних шпагатів. Це більш ніж велика цифра, адже, як ми розповідали вам у попередніх статтях, видів господарського шпагату існує понад десяток. В Україні ж популярність шпагату господарського з лляного волокна загалом дещо нижча, ніж у Європі, проте це пов'язано, швидше, з ментальними особливостями українців, оскільки в нашій країні в принципі будь-який дешевший аналог стає популярнішим, причому незалежно від типу виробу та сфери його застосування. Такі характеристики, як естетичність, безпека для навколишнього середовища та здоров'я в нашій країні відходять на другий план для економічності – як кажуть, аби було дешевше.

Тим не менш, лляний шпагат на ринку України має свою неабияку частку популярності і про нього варто говорити як про один з основних видів пакувального, обв'язувального або обмотувального матеріалу. Особливо у сфері споживчої тари та упаковки. Тому в даному огляді ми докладно розглянемо лляний шпагат, що називається, з усіх боків, з'ясуємо його переваги та недоліки, а також відповімо на питання, як вибрати лляний шпагат і чи варто його взагалі купувати?


Що таке лляний шпагат?

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Перш ніж описувати переваги та недоліки лляного шпагату, який ви можете купити недорого оптом чи в роздріб в інтернет-магазинах та стаціонарних торгових точках України, давайте розберемося, що ж є лляним шпагатом, що це таке?

Насамперед, важливо розуміти, що в даній статті ми говоритимемо виключно про лляну шпагат, без будь-яких добавок або додаткових компонентів, оскільки саме лляний шпагат є основою, фундаментом якщо хочете, якісного господарського шпагату з натурального волокна, до якого вже додаються по при необхідності якісь нитки або волокна з інших матеріалів. До того ж, видів цих добавок існує безліч і все перераховувати і описувати немає сенсу.

Отже, лляний шпагат – це шпагат із лляного волокна , а якщо точніше – з відходів льону (короткого волокна), оскільки основна частина льону йде на виготовлення різних тканин. Шпагат, по суті, робиться з того, що залишається. Виготовляють лляний шпагат господарський методом плетіння із грубих лляних волокон. При цьому, кількість використовуваних волокон може бути різною, найчастіше – від 1 до 3, але можливі і товстіші шпагати – для обмотки та пакування товарів та вантажів з великою вагою, для надважких предметів.


Де використовується лляний шпагат?

Застосовується шпагат господарський із лляного волокна як у промисловості та сфері послуг, так і як декоративний матеріал при оформленні приміщень, виставкових вітрин, предметів меблів тощо. І якщо в декоративних цілях лляний шпагат почав активно застосовуватися не більше 10-15 років тому, то в будівництві, промисловості та у сфері транспортування та зберігання недорогий господарський шпагат із лляних волокон використовується вже дуже давно і досить успішно. Причин тому кілька - це і висока міцність, що дозволяє застосовувати його для пакування та обмотки предметів і вантажів різної ваги та розміру, і дуже незначна розтяжність під впливом статичних, так і динамічних навантажень, і низька електропровідність і високий коефіцієнт тертя. Опір ж статичній електриці дозволяє застосовувати однониткові та багатониткові шпагати з льону в специфічних і складних умовах, наприклад, для робіт з вибухонебезпечними та вогненебезпечними вантажами, а також поблизу виробничих установок для створення горючих компонентів або поруч із заправними станціями, електрокабелем, виробничим та лініями з виробництва будь-якої продукції, зокрема – упаковки з паперу та гофрованого картону тощо.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн