Шпагат джутовий: характеристика та особливості (частина 1)

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» продовжує знайомити наших читачів із різновидами пакувальних шпагатів із натуральних та синтетичних волокон. Загалом характеристика шпагатів розглянута в одній із попередніх статей, з якою ми рекомендуємо вам ознайомитися перед прочитанням даного матеріалу. Оглядову статтю про пакувальний шпагат ви можете почитати тут .

Дана ж стаття буде присвячена досить популярному виду натурального шпагату - джутовому шпагату, який ви можете купити недорого оптом або в роздріб в інтернет-магазинах і стаціонарних торгових точках вашого міста. Тобто говорити ми будемо про джутовий шпагат з погляду його затребуваності як споживчої тари та упаковки. І почнемо, як завжди, з визначення та загальної характеристики джутових шпагатів.


Що таке джутовий шпагат?

Джутовий пакувальний шпагат є скрученою з тонких волокон джуту мотузку або нитку, яку також називають джутовою пряжею. Виготовляється даний вид шпагату з натурального матеріалу , але згодом для покращення міцнісних та експлуатаційних характеристик, а також для збільшення терміну його використання та більш презентабельного зовнішнього вигляду, шпагат джутовий може оброблятися спеціальними добавками та есенціями. Причому ці добавки можуть бути різними – і на основі натуральних матеріалів (наприклад, ефірні олії), і деякі штучні речовини (різні полімери). Наприклад, у каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка» ми зібрали моделі джутового шпагату з різними видами обробки. Проте всі вони виготовлені відповідно до Держстандартів України, вимог санітарного контролю та норм PMPC.

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Шпагат джутовий, як і інші види натуральних шпагатів, може бути багатонитковим або однонитковим. Однак незалежно від кількості ниток, розміру, кольору і моделі, шпагат джутовий - це обов'язково екологічно чистий і безпечний вид упаковки. Основним матеріалом для виготовлення джутового шпагату, як, втім, і джутового каната, джутового шнура, джутової мотузки, джутової пряжі і навіть джутових мішків є джут. Ця багаторічна рослина сімейства Мальвових (Malvaceae) є дуже популярною текстильною сировиною та використовується для виготовлення цілого ряду популярних товарів. У його сухих та штучно висушених стеблах міститься від 20 до 25% волокна, з якого згодом звиваються джутові шпагати. Але, на жаль, на території України джут не росте – основним ареалом зростання джуту є тропічні країни Азії, Африки, Америки та Австралії. Саме там вирощуються та обробляються близько 80 видів джуту, і, зрозуміло, основні країни-виробники джутового шпагату також розташовані у цій кліматичній зоні.

У цьому лідерами серед країн-виробників джутового шпагату є Індія, Китай, Бангладеш. У цих країнах джутове волокно використовуються дуже різноманітно і різнобічно - його застосовують не тільки як сировину для виробництва шпагатів, канатів та інших мотузок, але і для виготовлення тканин, килимів, меблевої оббивки, обшивки салонів автомобілів та багато іншого.


Шпагат джутовий: основні особливості виробів

На наш досвід, головним питанням, яким задається середньостатистичний український споживач при виборі того чи іншого пакувального матеріалу, є питання ціни. Шпагат джутовий в цьому контексті не є винятком, тому саме з ціни на джутовий шпагат оптом і в роздріб ми вирішили почати характеристику основних особливостей джутових шпагатів для упаковки.

Власне кажучи, оскільки сировина для такого шпагату є повністю імпортним (що ввозиться з інших країн і купується за валюту) матеріалом, то джутовий шпагат і коштує дорожче, ніж усі інші види господарського шпагату з натуральних волокон. Однак при цьому джутовий шпагат – це найбільш міцний та зносостійкий натуральний шпагат. Він чудово переносить вплив прямих сонячних променів та вологи (дощ, сніг тощо). Він дуже довговічний та має приємний золотистий колір. Він багатофункціональний і може використовуватися як пакувальний та обв'язувальний матеріал, і як елемент оформлення при декоруванні приміщень, прикрасі інтер'єру будинків, квартир, офісів, кафе та ресторанів, виставкових залів, галерей тощо.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн