Шпагат господарський або пакувальна мотузка (частина 1)

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Пакувальні засоби та матеріали, які застосовують сьогодні у промисловості та сфері послуг, дуже різноманітні та різнопланові. Це можуть бути вироби як з паперу чи картону та гофрокартону, так і з різних пластиків, дерева та інших матеріалів для споживчої тари та упаковки. Частина пакувальних матеріалів з'явилася на ринку України відносно недавно, але більша частина використовується вже досить давно.

У сьогоднішній статті ми поговоримо про один із найбільш ранніх видів масового пакувального матеріалу. Йтиметься про шпагат господарський , про всі його різновиди та особливості.

Даний пакувальний та обгортковий матеріал у порівнянні з іншими видами натуральної та синтетичної упаковки дійсно є одним із найбільш «вікових» видів. Його активне використання в промисловості та в побуті, нарівні з папером та картоном, почалося ще в 19 столітті і триває досі. Однак слід враховувати, що це стосується лише шпагатів з натуральних волокон, а ось недорогі якісні шпагати зі штучних волокон (поліпропіленові шпагати та мішкові нитки, наприклад) з'явилися не так давно і за своїм віком є ровесниками іншої полімерної упаковки – поліетиленових пакетів, мішків, з мішків з поліпропілену тощо.

Хто вигадав шпагат, сказати сьогодні досить важко, оскільки версій існує безліч. Деякі їх, наприклад, взагалі наполягають, що шпагатом з натуральних волокон користувалися сільському господарстві й у кораблебудуванні ще давнини. Офіційно, як вид упаковки, шпагат оформився саме в 19 столітті, коли американець Джордж Браунелл (George Brownell) у 1985 році запатентував машину з виробництва паперового шпагату. Цю дату і ми будемо використовувати як дату появи шпагату пакувального.


Що таке пакувальний шпагат?

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина З моменту своєї появи і по сьогодні форма, вид і призначення господарського шпагату не особливо змінилося. Так, наприкінці 19 століття скручена або спрядена нитка, що застосовується для обв'язування невеликих за габаритами упаковок та зашивки м'якої тари (мішків тощо), що застосовується в промисловості, сільському господарстві та торгівлі стала називатися «шпагат» від нього. "spagat", або від італ. "spaghetto" - мотузка. Виготовлялися вони виключно з паперу.

На сьогоднішній день шпагат господарський являє собою приблизно те саме - це тонка міцна нитка для пакування , зшивання і зав'язування, що виготовляється скручуванням паперу, луб'яних волокон, лляних волокон, хімічних волокон або ниток, а також їх поєднань. Виготовляються вони в основному із суміші коротких прядив'яних, лляних та інших луб'яних волокон, віскозних та поліолефінових (поліпропіленових, поліетиленових) ниток, а також їх поєднань.

Як бачите, форма та призначення (про це ми поговоримо трохи пізніше) господарського шпагату залишилася такою ж точно з деякими різновидами та удосконаленнями залежно від сфери застосування. А ось матеріал виготовлення шпагату розширився буквально в рази. Більш того, на сьогоднішній день ми можемо говорити про два абсолютно різні види цього пакувального виробу - шпагат господарський з натуральних волокон і шпагат господарський зі штучних волокон.

Надалі ми, зрозуміло, докладно розглянемо обидва ці основні види шпагату господарського в окремих статтях, оскільки кожен з них має по кілька підвидів, що мають свої унікальні особливості та відмінності. А поки повернемося до розмови про шпагат загалом і лише коротко розглянемо найбільш затребувані види шпагату , який можна купити недорого оптом та в роздріб сьогодні в торгових точках та інтернет-магазинах України.


Структура та виготовлення шпагатів: багатониткові та однониткові шпагати

Оскільки різних видів шпагатів сьогодні ви можете купити оптом або вроздріб безліч, об'єднати їх по ряду ознак досить непросто. Аж надто вони відрізняються один від одного. Мабуть, єдиним загальним критерієм є структура шпагату. І шпагат із натуральних волокон, і шпагат із штучних волокон буває однонитковим або багатонитковим. Відповідно і способи виготовлення шпагату, незалежно від того, натуральний він або штучний, однакові в залежності від кількості ниток, що використовуються. Звучить це досить незрозуміло і складно, але на практиці все значно зрозуміліше.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн