Шпагати із синтетичних матеріалів: поради щодо вибору, переваги та особливості (частина 2)

початок див тут

Шпагат синтетичний: на що звертати увагу під час виборів?

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Але, як і будь-який інший пакувальний матеріал, недорогий синтетичний шпагат має деякі недоліки, які практично не особливо відчутні, якщо виріб дійсно якісний. А от якщо ви за своїм невіданням випадково купили шпагат-підробку, то ці недоліки будуть дуже помітні. Тому далі поговоримо саме про них.

Важливими негативними характеристиками синтетичних шпагатів можна вважати відносно високе розтягування під впливом високих статичних та динамічних навантажень (подовження шпагату може досягати навіть 8%-12% від початкового розміру), відносно низьку стійкість до постійного прямого сонячного світла та недостатньо високу стійкість до стирання при постійному перепаді температур. Однак ці особливості дуже залежать від якості виробу та його товщини. Також певну роль може відіграти склад компонентів такого шпагату, проте це вже проблеми виробників та їх технологів. Споживачу ж, у разі, залишається лише купувати більше вироби подібних недобросовісних виробників – інформація на етикетці вам не дасть будь-якої користі. І, як то кажуть, якщо вже купили, то купили. Іншим разом будете уважнішими.

Крім того, будь-який синтетичний шпагат має свою максимально допустиму при використанні температуру навколишнього середовища. Найчастіше верхня і нижня межа максимальних температур у шпагатів дуже велика, і враховувати її варто лише в специфічних моментах. Ну, наприклад, шпагат господарський, виготовлений з поліпропіленового волокна , який ви можете купити за низькими цінами оптом та в роздріб у каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка», має термічний діапазон з верхнім кордоном 165 градусів Цельсія. Погодьтеся, це досить висока температура і рідко коли її потрібно враховувати, особливо при побутовому використанні шпагату або шпагатів зі штучних матеріалів у сфері послуг або оптово-роздрібній торгівлі. Так, і, як правило, виробники шпагатів і навіть постачальники (якщо, зрозуміло, вони сумлінні і дорожать своєю репутацією) для збільшення опірності високим і низьким температурам і сонячному впливу включають до таких полімерних шпагатів стабілізуючі компоненти, а також забарвлюють їх в синій, чорний чи оранжевий колір, які власними силами менш схильні до впливу сонця.


Застосування синтетичних шпагатів

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Оскільки будь-який синтетичний шпагат є повністю штучним обгортковим та пакувальним матеріалом, сфера їх використання дуже різноманітна та широка. Адже полімерні матеріали в принципі більш універсальні, ніж натуральні, і шпагат зі штучних волокон не є винятком. Будь-який синтетичний шпагат або нитка відмінно пружинить, витримує високі статичні та динамічні навантаження та навіть сильні ривки.

Тому крім побутової сфери, сфери послуг та оптово-роздрібної торгівлі, синтетичні шпагати дуже потрібні в сільському господарстві в процесі збирання та зберігання врожаю, і навіть при його вирощуванні (зернові, злакові культури, овочі та фрукти, дерева та квіти). До речі, для сільського господарства виготовляється особливий вид синтетичного шпагату, що ніде більше не використовується, – шпагат сіновязальний. Цей шпагат застосовується виключно для ручної та автоматичної обв'язки снопів соломи та сіна при скиртуванні. Його застосування широко використовується в зонах з помірним кліматом, зокрема, у країнах ЄС, Росії, США та інших країнах Америки. Але детальніше ми про нього розповімо в окремій статті.

Також шпагати з полімерних матеріалів застосовуються під час проведення будівельних, ремонтних, реставраційних, оздоблювальних робіт житлових та нежитлових приміщень. У цій сфері шпагати використовують у різних цілях, наприклад, для доставки ємностей з будівельними сумішами на верхні поверхи будинку. Хоча здебільшого шпагати для будівельних і ремонтних робіт є свого роду паличками-виручалочками і використовуються в різних ситуаціях.

Крім того, шпагати зі штучних матеріалів використовують у риболовлі, в корабельній справі і при виготовленні рятувального обладнання, різних водних і пляжних загороджень. Хоча варто відзначити, що їх застосування значно поступається полімерним канатам, які у свою чергу використовуються практично повсюдно.

Зрозуміло, полімерні шпагати можуть використовуватися як пакувальний матеріал при зберіганні та транспортуванні товарів та вантажів, у процесі домашніх та офісних переїздів, при перевезенні різного обладнання, матеріальних та майнових цінностей.

Завдяки високій міцності шпагати із синтетичних волокон користуються високим попитом у виробників меблів та побутової техніки. Їх застосовують поштові служби України – «Укрпошта», «Нова пошта», «Делівері», «Ін-Тайм» та багато інших. У поштових операціях шпагат синтетичний використовується для пакування бандерольних конвертів та картонних коробок, а також для обв'язування та обмотки середньогабаритних та великогабаритних вантажів, вантажів нестандартної форми та розміру.


Форма випуску синтетичних шпагатів

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Ну, і насамкінець давайте поговоримо про форму випусків полімерних шпагатів, про те, в якому вигляді ви можете купити дешево оптом або в роздріб синтетичний шпагат.

Більшість моделей шпагатів із синтетичних матеріалів випускаються в бобінах циліндричної форми з хрестовим намотуванням поліпропіленової нитки . Довжина намотування шпагату при цьому може бути різна, починаючи від маленьких бобін намотуванням шпагату від 100 метрів і закінчуючи великими бобінами довжиною намотування шпагату до 3000 і 5000 метрів.

Найчастіше шпагати продаються у стаціонарних та інтернет-магазинах України без патрона чи втулки. Однак можливі варіанти і з намотуванням шпагату на втулку або гільзу з картону та гофрокартону. Але для зручності використання та можливості внутрішньої розмотування синтетичних шпагатів, які ви можете купити за низькими цінами оптом та в роздріб у широкому асортименті в інтернет-магазині «Експрес Упаковка», шпагати перемотуються в бобіни без втулки.

На цьому ми закінчимо вступний огляд про синтетичні шпагати. Детальніше про кожен вид шпагату з полімерних матеріалів ви зможете дізнатися з окремих статей, які будуть опубліковані на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» незабаром.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн