Адгезія та скотч-плівка. Роль адгезії у створенні та промисловому виробництві скотчу

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове У першій статті ми з вами поговорили про скотч-плівку загалом і трохи розібралися із запитанням: "А що ж таке скотч-плівка?" Тепер розглянемо скотч-плівку більш детально та уважно. Спочатку розберемося в особливостях фізичного явища адгезії та відношенні цього процесу до скотч-плівки, а потім поговоримо про основні складові скотч-плівки прозорого кольору або будь-якого іншого: варіанти клейового складу скотч-плівки, види матеріалу, що використовується разом з клеєм для створення пакувальної плівки, а також про поширення скотчу на ринку України та його значення у житті кожного з нас.


Що таке адгезія?

Адгезія (від лат "adhaesio" - прилипання) - процес, що вивчається різними науками і тому його опис зустрічається у літературі багатьох напрямів. У нашому випадку інтерес складається явище фізичної адгезії, тому що саме цей різновид лежить в основі використання скотч-плівки прозорого, чорного, білого кольору, скотчу з логотипом на замовлення , малярної скотч-плівки, коричневого скотчу для упаковки коробок - загалом, для всіх. можливих та неможливих видів та типів скотч плівки, яку можна купити оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України.

Отже, адгезія - це, як нагадує нам Вікіпедія, зчеплення поверхонь різнорідних твердих та/або рідких тіл. Адгезія обумовлена міжмолекулярними взаємодіями різного типу - полярними, хімічними, взаємною дифузією, - у поверхневому шарі та характеризується питомою роботою, необхідною для поділу поверхонь.

У деяких випадках адгезія може виявитися сильнішою за когезію (зв'язок між молекулами (атомами та іонами) всередині будь-якого тіла в межах однієї фази). Когезія своєю чергою характеризує міцність тіла та її здатність протистояти зовнішньому впливу. Простіше кажучи, якщо прояв адгезії сильніший, ніж когезії, то є зчеплення всередині однорідного матеріалу, і при додатку зусилля, що розриває, відбувається когезійний розрив, тобто розрив в об'ємі менш міцного з дотичних матеріалів. Саме це ми спостерігаємо у випадку зі скотч-плівкою оптом будь-якого виду, який можна також купити і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України онлайн або в стаціонарних магазинах. Принцип дії для всіх видів скотчу завжди той самий.

Явище тертя дотичних поверхонь безпосередньо залежить від рівня адгезії. Саме цей процес закладено за основу при створенні деяких видів покриттів, з якими кожен із нас досить добре знайомий. Наприклад, сковорідки із тефлоновим покриттям. Політетрафторетилен, або тефлон, має низьке значення адгезії і при взаємодії з великою кількістю матеріалів має низький показник рівня тертя. Також у цьому контексті варто згадати і про деякі речовини, які характеризуються одночасно низьким показником адгезії та когезії, що дозволяє застосовувати і як тверді мастила. Це речовини з шаруватими кристалічними ґратами, наприклад, графіт.


Які бувають адгезійні ефекти?

Адгезійні ефекти бувають різні, при цьому багато хто з них використовується при створенні та розробці концепції деяких видів пакувальних матеріалів. Адгезія проявляється у процесах спайки, склеювання, нанесення різного роду покриттів, зварювання. При цьому адгезія матриці та наповнювача композиційних матеріалів безпосередньо впливає на міцність та якість перерахованих вище процесів.

Адгезійні ефекти бувають дуже різними. Найбільш відомі і часто зустрічаються у повсякденному житті - це капілярність, змочуваність/несмачиваемость, поверхневий натяг, меніск рідини у вузькому капілярі, тертя спокою абсолютно гладких поверхонь. Критерієм адгезії у деяких випадках може бути час відриву шару матеріалу певного розміру від іншого матеріалу у ламінарному потоці рідини.

Загалом, і все, що варто знати про адгезію, щоб зрозуміти її вплив на процес склеювання за допомогою скотч-плівки , купленої оптом чи в роздріб у Харкові, Києві чи будь-якому іншому місті України.


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн