Паперовий скотч. Особливості та різновиди

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове У попередніх частинах статті про види, відмінності та особливості полотна скотч-плівки прозорої , коричневого скотчу, скотч-плівки червоного кольору або чорного, ми розповіли читачам нашого блогу практично про всі можливі варіанти основи скотч-плівки. залишилося лише два види, про які нам ще належить вам розповісти. Але цього разу, на відміну від попередніх видів основи скотч-плівки, йтиметься про більш звичні для людини матеріали - папір і фольгу.

У цій статті ми розповімо про скотч-плівку з паперу , можна купити оптом дешево в Харкові, Києві та інших містах України, а також в роздріб в інтернет-магазинах або в стаціонарних точках продажу скотчу типу лотків, кіосків або магазинів канцтоварів.

Отже, скотч-плівка із паперу.


Скотч-плівка: основа з паперу

Папір нарівні з іншими видами матеріалу активно використовується у виробництві скотч-плівки. Але на відміну від більшості синтетичних замінників, з яких виготовляється скотч-плівка коричнева та прозора у Києві, Харкові та інших містах України, а також якісний пакувальний кольоровий скотч червоного , чорного або жовтого кольору, папір є екологічно нешкідливим матеріалом. Тому, незважаючи на велику вартість у порівнянні зі штучно-виведеними аналогами, папір є найкращим матеріалом основи скотч-плівки.

На жаль, екологічній безпеці та здоров'ю людини в нашій країні приділяється дуже слабка увага, тому виробництво скотч-плівки з основою з паперу розвинене дуже слабо. Імпорт такого роду пакувальних матеріалів практично відсутній, тому говорити про якісь масові явища купівлі оптом або в роздріб скотч-плівки з паперу не доводиться. Люди вважають за краще купити оптом чи в роздріб недорого скотч-плівку прозору або кольоровий скотч у Києві, Харкові , Дніпропетровську, а також в інших містах України з поліпропілену або іншого синтетичного матеріалу, ніж з паперу.

Однак скотч-плівка паперова , все ж таки, є досить популярним пакувальним матеріалом у світі в цілому.


Папір та вироби з неї

Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті бачив і тримала в руках папір і вироби з неї. Але про цей матеріал, що використовується як основа для скотч-плівки, варто розповісти додатково, хоча б в загальних рисах.

Папір (від лат. bombacium – бавовна) – це волокнистий матеріал з мінеральними добривами. Папір є листами різної щільності, розміру і кольору і використовується людиною для багатьох цілей. Це і пакувальний папір і крафт папір , що є популярним обгортковим матеріалом завдяки своїй дешевизні, папір для малювання, щільний папір для харчових товарів і продуктів харчування , папір для ізоляції та багато іншого.

На промисловому рівні папір одержують із целюлози деяких видів рослин, а також із вторинної сировини (макулатура та ганчірки).


Як виготовляють папір для скотч-плівки?

Для виробництва паперу використовують речовини рослинного походження, які мають довге волокно і, змішуючись з водою, перетворюються на однорідну, пластичну "паперову" масу, а також вторсировину. Такими речовинами, згідно з Вікіпедією, є:

  • деревна маса та целюлоза
  • целюлоза однорічних рослин (солома, тростина, коноплі, рис та ін.)
  • напівцелюлоза
  • макулатура
  • ганчіркова напівмаса
  • азбест, вовна та деякі текстильні волокна


Виробництво паперу та виробів з нього при цьому, незалежно від типу матеріалу виготовлення, відбувається у поетапно наступним чином:

  • приготування паперової маси: розмелювання та змішування компонентів, проклеювання, наповнення та фарбування паперової маси
  • вироблення паперової маси на папероробній машині: розведення водою та очищення від забруднень, відлив, пресування та сушіння, первинне оздоблення
  • остаточне оздоблення
  • сортування та упаковка


Пройдемося коротко по кожному етапу виробництва паперу :

  1. При розмелюванні волокнам надають необхідну товщину та фізичні властивості. Щоб папір був придатним для письма та малювання, у паперову масу вводиться каніфольний клей, парафінова емульсія та глинозем. Для підвищення міцності та жорсткості використовується крохмаль, тваринний клей, а також деякі види органічних смол. Для підвищення білизни, гладкості, м'якості та непрозорості в папір додають деякі мінеральні наповнювачі – каолін, крейда, тальк.
  2. Паперова маса, що пройшла попередню підготовку та обробку, за допомогою насоса подається в спеціальний змішувальний басейн, з якого потрапляє на папероробну машину. попередньо маса розбавляється водою і пропускається через очисники та фільтри.
  3. На останньому етапі папір подається в суперкаландр, що є батареєю з 5-8 вертикально розташованих металевих валів. Під час проходження між валами полотно набуває гладкості, ущільнюється і вирівнюється по товщині.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн