Клейовий склад скотч-плівки: різновиди та особливості (частина 1)

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, ХарьковеСкотч-плівка прозора або коричнева, а також різноманітні види кольорового скотчу , які можна купити оптом або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, як ми вже розповідали в попередніх статтях, є найбільш популярними видами пакувального матеріалу. Клейовий склад, який безпосередньо впливає на процес склеювання, а значить на якість пакувальної стрічки скотч, буває кількох видів. Залежно від конкретного завдання слід вибирати для покупки оптом або в роздріб скотч-плівку прозору, кольорову, коричневу шириною намотування 45 або 48 міліметрів з певним видом клейового складу. Щоб вибрати найбільш підходящий скотч за недорогою ціною оптом чи в роздріб у стаціонарних магазинах Харкова, Києва. Одеси та інших міст України чи онлайн в інтернеті, читайте нашу статтю. У даному матеріалі ми розповімо вам про всі можливі клейові склади, види та призначення, а також про сфери застосування кожного виду клею.

Отже, давайте для початку розберемося, що таке клей, і чому так важливо розбиратися в його різновидах та враховувати основні особливості, щоб правильно підібрати та купити дешево в роздріб або оптом якісну скотч-плівку прозору, кольорову чи коричневу у Харкові, у Києві, у Дніпропетровськ або у Запоріжжі. Почнемо за традицією з визначення, а потім приступимо до розгляду видів та особливостей.

Що таке клейовий склад скотч-плівки?

Клейовий склад, або просто клей, що використовується при виготовленні скотчу прозорого , коричневого та кольорового – це, як підказує нам Вікіпедія, речовина чи суміш, а також багатокомпонентні композиції на основі органічних чи неорганічних сполук, які здатні поєднувати різноманітні матеріали – деревину, шкіру, папір. , скло, кераміку, метали, пластмаси, гуму

Тобто, клейовий склад має бути виготовлений з таких компонентів, які могли б міцно та якісно склеювати різні типи поверхонь.

Процес склеювання декількох типів поверхонь обумовлений утворенням міцного зв'язку між власне прошарком клейового складу і матеріалом, з якого виготовлені поверхні, що склеюються. Тобто, вид матеріалу склеюваної поверхні грає найважливішу роль, так само як і потенційний вплив зовнішніх факторів, про який ми поговоримо трохи пізніше.

Процес склеювання стає можливим завдяки фізичному явищу адгезії, про яке ми розповідали в окремій статті, а тому не повторюватимемося.

На міцність так званого клейового шва впливає когезія клейового складу до склеюваних поверхонь, а також аутогезія. Про когезію ми також розповідали в попередній статті, а ось з явищем аутогезії познайомимося зараз.

Аутогезія - це процес самозлипання, можливий при дотику однорідних або подібних до складу матеріалів. Дане явище не є принципово важливим для скотч-плівки, проте в деяких випадках, як ви зрозуміли, цю фізичну особливість слід також враховувати.

Чому різні типи поверхонь можуть склеюватися один з одним за допомогою скотч-стрічки?

Процес склеювання сам собою є досить цікавим фізичним чи, якщо завгодно, механічним явищем - не один десяток учених-фізиків сьогодні займаються вивченням цього питання на постійній основі. А у випадку зі скотч-плівкою прозорою , коричневою або скотча червоного , жовтого або синього кольору, який можна купити оптом або в роздріб дешево в Харкові, Києві, Львові та інших містах України, дане фізичне явище становить особливий інтерес.

Отже, існує кілька основних наукових теорій, які пояснюють, чому склеювання різних типів поверхонь взагалі можливе.

  • Механічна теорія

Згідно з цим припущенням, клейовий склад в процесі склеювання декількох поверхонь проникає в пори матеріалів, з яких виготовлені поверхні або поверхня, що обробляються, утримується в них і таким чином забезпечує склеювання.

  • Абсорбційна теорія

Це твердження спирається на хімічну складову компонентів. Так, виходячи з абсорбційної теорії склеювання поверхонь, сили склеювання маю хімічну та органічну структуру, а склеювання відбувається за рахунок змочування та полярності клею.

  • Дифузійна теорія

Виходячи з даного твердження, виходить, що в процесі склеювання клейового складу та оброблюваної поверхні відбувається взаємопроникнення (дифузія) складових або компонентів вихідних матеріалів. - оброблюваної поверхні та клейового складу.

  • Хімічна теорія

Процес склеювання відбувається за рахунок хімічної взаємодії адгезиву (речовини, здатного з'єднувати матеріали шляхом зчеплення поверхонь) та субстрату (хімічна сполука органічного типу, яка під дією реагенту перетворюється на продукт реакції).

Варто також відзначити, що деяка частина вчених вважає, що в процесі склеювання поверхонь відбуваються всі чотири перераховані вище процеси. Тобто, склеювання відбувається за рахунок цілого комплексу факторів та взаємодій.

продовження див тут


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн