Клейовий склад скотч-плівки: різновиди та особливості. Відмінності клейового складу за призначенням (частина 1)

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, ХарьковеПризначення клейового складу, що використовується в промислових та побутових цілях, у Харкові, Києві та інших містах України за істиною величезне. Тому редакція сайту інтернет-магазину «Експрес Упаковка» вирішила винести цей різновид класифікації клейового складу, що використовується у виробництві скотч-плівки прозорого , коричневого, червоного та жовтого кольору, а також при створенні величезної кількості промислових товарів та пристосувань, в окрему статтю.

Зазначимо, що клейовий розчин активно використовується не лише у виготовленні пакувального скотчу, а й у багатьох інших сферах. Дані види клейового складу також є дуже цікавими та перспективними, а їх виробництво – досить простим та дешевим. Тому цілком можливо, що через якихось пару років ми побачимо скотч-плівку для пакування з клейовим складом із абсолютно нового матеріалу або полімеру для даного виду пакувальних матеріалів, але вже добре знайомого з виробництва інших промислових товарів.

Відмінності клейового складу за призначенням

Функціональне призначення є, мабуть, основним моментом у процесі вибору, купівлі оптом чи в роздріб клею та матеріалів з його використанням. Так, в принципі, і виготовлення клейового складу та матеріалів за участю клейового розчину, зокрема скотч-плівки, планується та відбувається з урахуванням функціонального призначення конкретного клейового складу.

Тому не дивно, що класифікація клейового складу на кшталт призначення справді велика. Отже, на вигляд функціонального призначення виділяють такі типи клейового складу.

Струмопровідні низькоомні клеї на основі срібла – контактоли

Клейовий розчин даного типу призначається для створення електричних контактів між окремими елементами комунікацій струмопровідних в електротехнічних пристроях.

До складу такого клею входять: дрібнодиспенсорний струмопровідний наповнювач (деякі метали в порошковому стані) та сполучна речовина (епоксидна смола, різні полімери).

Також можуть використовуватися активні розчинники та розріджувачі, пластифікатори та затверджувачі.

Крім того, контактоли отримує шляхом змішування струмопровідного наповнювача та лаку. У такому випадку до складу клею входить розчинник типу ацетону або спирту.


Струмопровідні високоомні з порошком графіту

Даний клейовий розчин отримують шляхом додавання струмопровідного наповнювача термостійкі клейові розчини з полімерів. Наповнювач може бути у вигляді порошку або металевого дроту. Зокрема, поряд із використанням золота, нікелю та міді також активно застосовується наповнювач із графіту.


Оптичний клейовий склад

Даний вид клейового складу є однокомпонентним кремнійорганічним субстратом клею і використовується головним чином для склеювання оптичних деталей, часто виготовлених зі скла, рідше - зі штучних замінників, а також власне скла, дзеркал і пластиків, що використовуються в архітектурному і художньо-декоративному призначенні.

Можливими комбінаціями з'єднання матеріалів за допомогою клею подібного типу є: скло + скло, скло + метал та скло + дерево. Простіше кажучи, оптичний клей – це в'язка, текуча, прозора полімерна субстанція.

Оптичний клей має малу усадку і високу світлопропускну здатність, дуже стійкий до різкої зміни температурного режиму.

Оптичний клей часто використовується в електронному та електротехнічному приладобудуванні. Вся річ у тому, що використання різних комбінацій оптичного клейового розчину у поєднанні з певним видом матеріалу дозволяє створювати оптоелектронні прилади та пристрої, фото- та теле-об'єктиви із серії найновіших сучасних пристроїв та технологій.

Оптичний клейовий склад забезпечує відмінний захист і стійкість до вологого середовища та вологи як такої, високі оптичні та діелектричні властивості приладів та, нарешті, оптичний клей забезпечує стабільну роботу приладів в умовах різких перепадів температур, ударів та вібрацій. Ця особливість є особливо важливою при проведенні вантажоперевезень побутової та офісної техніки дорогами Харкова, Києва та інших міст України влітку і, особливо, в зимовий час.

Також слід зазначити, що оптоклі є повністю безпечним для організму людини і не містить екологічно шкідливих речовин.

На цьому, мабуть, ми завершимо цю частину статті, присвяченої розгляду видів клейового складу, виходячи з функціонального призначення. Продовження читайте на сторінках нашого блогу трохи згодом.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн