Клейовий склад скотч-плівки: різновиди та особливості. Відмінності клейового складу за призначенням (частина 2)

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове

початок див тут

У першій частині статті, присвяченій особливостям відмінності клейового складу виходячи з прямого призначення, ми поговорили про струмопровідні клейові склади та оптичні різновиди клейової маси. Ця стаття продовжить серію інформаційних матеріалів про клейовий склад, який використовується для скріплення тих чи інших поверхонь.

Почнемо, мабуть, з характеристики особливостей клейового складу, що використовується в побутових цілях.


Клейовий розчин для побутових потреб

Дуже різноманітний та широкий підтип клейового складу. Може бути дуже різним у всіх сенсах цього слова, адже у побуті клей ми застосовуємо у багатьох цілях. Так, клейовий склад для ремонту взуття та клейова основа скотч-плівки , наприклад, малярної – це абсолютно різні субстанції. Хоча в побутових умовах досить поширеним є і лагодження взуття та використання скотч-плівки прозорого , кольорового або коричневого, яке можна купити оптом недорого або в роздріб в Харкові, Києві та інших містах України.

Напевно, найпоширенішим клеєм або клейовим розчином для побутових потреб у нашій країні є клей ПВА. Загалом, у цьому немає нічого дивного, адже якісний клей ПВА коштує оптом і в роздріб досить дешево і купити його в інтернеті або в магазинах, наприклад Харкова зовсім не важко.

Клей ПВА вважається універсальним, він здатний склеювати різноманітні типи поверхонь. Насправді ще пару десятків років тому його і використовували, де тільки можна. Однак у цей час з розвитком технології виробництва упаковки та супутніх матеріалів з'явилися нові види синтетичних та органічних клейових складів, які розроблені спеціально для конкретних цілей. Тому перевагу краще віддавати новішим видам клею. А клей ПВА, як і раніше, хороший для роботи з пакувальним крафтом папером, тришаровим гофрованим картоном у листах і його двошаровим рулонним «собратом».

Клей «ПВА» не прострочений і хорошої якості здатний швидко і надійно склеювати поверхні, що обробляються, не залишає слідів після висихання і легко відмивається водою зі шкіри рук і тіла.

Особливо популярним клей ПВА робить відсутність будь-яких токсинів – користуватися таким клейовим складом можна навіть дитині. Тому досі у школах та дитячих садках при створенні різних аплікацій дітьми рекомендують використовувати саме клей ПВА.

Єдиним відчутним недоліком такого клейового складу є специфічний запах. У деяких людей у разі індивідуальної непереносимості можуть виникати проблеми з організмом. Проте останніми роками на ринку України з'явилися закордонні аналоги даного клею, які позбавлені цього неприємного запаху – найчастіше взагалі не пахнуть. І купити їх оптом чи в роздріб у Харкові, в Києві та в інших містах України за доступною ціною досить просто.


Клейовий розчин для шкіри

Для обробки шкіри та виробів зі шкіри, а також у процесі промислового виробництва шкіряних виробів застосовуються різні варіанти клейового складу. Структура того чи іншого типу шкіри є досить індивідуальною, тому якогось одного універсального клейового розчину для обробки шкіри виділити неможливо. Однак серед найбільш популярних видів клею для шкіри, що найчастіше використовуються, в Харкові, в Києві та в інших містах України можна виділити три основні типи: наіритовий клейовий розчин, поліуретановий і гумовий клей. На них зупинимося докладніше.

  • Наіритовий клей, або просто наїрит. Вид клейового розчину за своєю структурою дуже схожий на мед. Є прозорою рідиною з характерним жовтувато-коричневим відтінком. За типом склеювання різниться на наіритовий клей для холодного застосування та наїрит з активною клейовою плівкою – для гарячого використання. Міцно схоплюється і досить швидко сохне. Застосовується наіритовий клейовий розчин головним чином у виробництві взуття або при виготовленні ременів зі шкіри. Найчастіше – при виробництві чи ремонті чобіт.
  • Поліуретановий клей або десмокол. Клейовий склад, що продається у вигляді рідини кристально-прозорого кольору. Як правило, використовується для приклеювання підошв взуття, реставрації шкіряних виробів, а також для приклеювання дрібних деталей взуття та одягу. Характерною особливістю є чудова, довговічна міцність клейового шва.
  • Гумовий клей. Являє собою каламутну рідину біло-жовтого кольору. Використовується для тимчасових або допоміжних операцій при обробці шкіряних виробів через свою ненадійність та слабкий ступінь приклеювання. Простіше кажучи, гумовий клей – тимчасовий захід.

Мабуть, на цьому ми завершимо другу частину нашої розповіді про різновиди клейового складу за призначенням. Третя частина цієї статті з'явиться незабаром на сторінках блогу інтернет-магазину Експрес Упаковка.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн