Поліпропіленовий скотч: характеристика та особливості

Полипропиленовая скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове Скотч-плівка з поліпропілену є найпопулярнішим і найпопулярнішим видом скотч-плівки в Харкові, Києві та інших містах України. Її використовують у повсякденному житті в різних цілях: така плівка знадобиться і вдома, і на дачі, і на роботі. Так, дуже популярними видами скотчу є прозора скотч-плівка для офісу і коричневий скотч для складу. Такі види скотчу часто купують оптом великими партіями у Харкові у стаціонарних магазинах або онлайн в інтернеті.

Однак популярність скотч-плівки на просторах України не обмежується тільки скотчем для упаковки. дуже часто скотч-плівку прозорого кольору або, наприклад, червоного та синього намагаються купити гуртом недорого представники творчих професій. Скотч-плівка в таких випадках використовується при створенні різних художніх композицій або інсталяцій, для пакування подарунків, при декоруванні приміщень під свята та ін.

Говорити про можливість застосування скотч-плівки та її різноманітність можна ще дуже довго. Проте всі ці різновиди скотч-плівки прозорого або кольорового скотчу різної ширини та довжини намотування поєднує одна загальна складова – основа з поліпропілену. Клейовий склад може бути різним, а ось основа завжди одна – поліпропілен. Далі давайте з'ясуємо, що таке поліпропілен, і чому скотч-плівка з поліпропілену так затребувана.


Скотч-плівка: основа з поліпропілену

Як ми вже говорили, скотч-плівка прозора або коричневий скотч із основою з поліпропілену є найбільш популярними в нашій країні. Пакувальний скотч такого типу застосовується в різних галузях промисловості, у дачному та домашньому господарствах.

Основними чинниками такої популярності є порівняно дешева роздрібна та оптова ціна на скотч-плівку , а також дивовижна універсальність та економічність. В основі цих двох головних переваг скотчу лежить матеріал основи – поліпропілен.


Що таке поліпропілен?

Поліпропілен (ПП) (від англ. Polypropylene, PP) - це термопластичний полімер пропілену. Цей полімер відноситься до класу поліолефінів (ПОФ) і в лабораторних умовах виходить шляхом полімеризації пропілену в присутності металокомплексних каталізаторів. За своїми хімічними властивостями, а тому за способом отримання та параметрами цього процесу поліпропілен дуже схожий на поліетилен низького тиску. Випускається поліпропілен у вигляді кристалічного порошку білого кольору або ж

у вигляді гранул з насипною щільністю 04-05 г /см?.


Які характерні риси поліпропілену та пакувального скотчу з нього?

Багато хто з вас може подумати, що поліетилен і поліпропілен - суть те саме. Однак це далеко не так, і хоча ці полімери дуже схожі, відмінності все-таки є.

На відміну від поліетилену, поліпропілен менш щільний. По правді кажучи, поліпропілен не просто має меншу щільність, ніж поліетилен, а взагалі є найменш щільним з усіх можливих видів і похідних пластмас - показник щільності становить лише 0,91 г/см3.

Тим не менш, при цьому поліпропілен більш стійкий до стирання, ніж поліетилен, термостійкіший - починає розм'якшуватися при 140 °C, а плавитися - при 175 °C. Поліпропілен майже не схильний до корозійного розтріскування. Має високу чутливість до сонячного світла і кисню (рівень чутливості в промислових або лабораторних умовах знижується штучно - за допомогою введення певних стабілізаторів).

При розтягуванні поведінка поліпропілену залежить ще більшою мірою від швидкості застосування навантаження і температури, ніж у поліетилену. При цьому чим нижче швидкість розтягування поліпропілену, тим вище значення механічних властивостей. При високих швидкостях розтягування руйнівна напруга розтягування поліпропілену значно нижча за його межу плинності при розтягуванні.

Поліпропілен є хімічно стійким матеріалом. Помітний вплив на нього надають тільки сильні окислювачі - хлорсульфонова кислота, азотна кислота, що димить, галогени і олеум. Тривалий контакт із цими реагентами при температурі 60 °C і вище призводить до руйнування поліпропілену.

В органічних розчинниках поліпропілен при кімнатній температурі трохи набухає. А розчиняється він при температурі вище 100 ° C в ароматичних вуглеводнях типу бензолу та толуолу.

Де ще використовується поліпропілен?

Крім скотч-плівки, поліпропілен використовується при створенні деяких інших видів пакувальних плівок , мішків, тари, труб, деталей технічної арматури, пластикових стаканчиків, а також застосовується як електроізоляційний матеріал у будівництві та при проведенні ремонтних робіт.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн