Скотч-плівка: основа з целофану

Скотч пленка из целлофана по низким ценам в Киеве, Харькове Скотч-плівку з целофану не часто можна купити оптом чи в роздріб в інтернет-магазинах чи стаціонарних торгових точках України. Популярність її вкрай низька. Причиною тому, мабуть, є банальне незнання людей, що існує і така пакувальна клейка плівка з целофану. Для середньої людини знання про види целофанової упаковки закінчуються на продуктових пакетах або пакетах для упаковки одягу. Однак упаковка з целофану має місце. Давайте розглянемо цей вид докладніше.


Що таке целофан?

Целофан (від целюлоза і грец. φᾱνός - світлий) - це плівковий матеріал прозорого кольору, що має підвищену стійкість до жиру та вологи. Отримують целофан штучним шляхом з натурального матеріалу – віскози.

Целофан був винайдений швейцарським текстильним інженером Жаком Едвіном Бранденбергером у 1908-1911 роках. І, як заведено, абсолютно випадково. Швейцарський винахідник намагався створити спеціальне покриття для скатертин, яке не пропускало б вологу, рятувало б від плям від розлитих рідин. У ході дослідницької роботи Бранденбергер дійшов висновку, що тканину слід покривати рідкою віскозою. Загалом експеримент виявився вдалим, і новий матеріал дійсно захищав тканинне полотно від такого роду впливів, проте при цьому він був занадто жорстким і важким. Але найголовніше, в ході експерименту мосьє Жак звернув увагу на те, що нове покриття добре відокремлюється від тканинної основи скатертини, і зрозумів, що даному матеріалу знайдеться інше, куди корисніше застосування.

Трохи пізніше їм була сконструйована спеціальна машина, здатна виготовляти листи віскози. Так, 1913 року у Франції почалося промислове виробництво целофану. Після деяких успішних модифікацій целофан став першим у світі матеріалом, з якого можна було виготовити водонепроникну гнучку упаковку.

Близько 40 років целофану практично не було альтернативи як основний пакувальний матеріал, поки в 1950-ті роки не з'явилися нові види полімерів - поліетилен, поліпропілен і лавсан, про які ми поговоримо надалі.

На довгий час целофан був практично повністю витіснений новими полімерами, і галузь упаковки целофану практично не розвивалася донедавна.

Все змінилося з розвитком у суспільстві теми глобального потепління, парникового ефекту та шкідливих викидів в атмосферу. Справа в тому, що целофан має значно більшу екологічну безпеку завдяки високій швидкості розкладання (розпаду до молекул) та відсутності шкідливих пластифікаторів.

Саме тому на сьогоднішній день різна упаковка з целофану знову набула актуальності та затребуваності у всьому світі.


Застосування целофану

Крім того, що целофан використовується як вихідний компонент для скотч-плівки , також цей матеріал застосовується як пакувальний матеріал у вигляді зовні прозорої плівки для пакування різноманітних видів і сортів м'ясних, кондитерських, молочних продуктів. Також для виготовлення оболонки для ковбас та сирів, інших м'ясо-молочних виробів.

Однак слід зазначити той факт, що для тих же цілей чудово підходить спеціалізована упаковка з поліпропілену - так звана БОП-плівка. Така пакувальна плівка, яку можна купити недорого оптом та в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, за своїми якісними характеристиками нічим не поступається пакувальній плівці з целофану, а коштує на порядок дешевше . Але на відміну від целофанової пакувальної плівки упаковка з поліпропілену не має головної корисної якості, характерної для пакування з целофану, - вологопроникністю.


Екологічність целофану

Насамкінець ще раз торкнемося теми екологічності целофану в порівнянні зі своїми синтетичними аналогами.

Так, вироби з целофану в природному середовищі руйнуються і розкладаються набагато, буквально в рази швидше, ніж поліетиленова і поліпропіленова продукція , а також вироби з лавсану.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн