Скотч-плівка технічна: основа з лавсану

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове Скотч-плівка прозора, коричнева або скотч якогось іншого кольору - це дуже популярний вид упаковки, що широко використовується в Харкові, Києві та інших містах України. Щодня кількість людей, які хочуть купити оптом скотч-плівку недорого чи вроздріб з доставкою по Україні, перевищує десятки тисяч у нашій країні. Однак при всій своїй величезній популярності скотч-плівка досі достеменно невідома - більшості знайома лише основне функціональне призначення скотч-стрічки , а тим часом видів, типів і тих же функціональних призначень у пакувальної плівки скотч є безліч.

Тому редакція інтернет-магазину "Експрес Упаковка" представляє нашим читачам серію матеріалів, присвячених скотч-плівці. У статтях даного циклу ми розглядаємо скотч-плівку як вид упаковки з усіх можливих сторін, розповідаємо про різні види, типи та складові. Загалом, намагаємося зробити так, щоб будь-який читач після прочитання наших статей зміг купити оптом чи в роздріб за недорогою ціною саме той варіант скотч-плівки, який йому найбільше підходить.

Сьогоднішня частина – вже п'ята за рахунком, у якій ми розглядаємо види основ скотч-плівки прозорої або кольорової, коричневого скотчу та канцелярського скотчу малої ширини намотування. Поговоримо ми в ній про скотч-плівку з лавсану. Отже, почнемо.


Лавсан: що це таке?

Лавсан - це найбільш поширений термопластик з категорії поліефірів. Лавсан має кілька назв, що найчастіше використовуються в Україні з яких є - поліетилентерефталат, поліетиленглікольтерефталат, ПЕТФ та ПЕТ.

Цей поліефір є продуктом поліконденсації етиленгліколю з терефталевою кислотою або її деметиловим ефіром.

Виглядати лавсан може по-різному. В аморфному стані лавсан – це тверда, безбарвна, прозора речовина, у кристалічному стані – біла та непрозора. Згідно з Вікіпедією, перехід між двома станами відбувається при нагріванні лавсану до температури склування і залишається в ньому при різкому охолодженні та швидкому проході через т.з. "зону кристалізації". Одним із важливих параметрів ПЕТ є характеристична в'язкість, що визначається довжиною молекули полімеру. Зі збільшенням властивої в'язкості швидкість кристалізації знижується.

Лавсан є хорошим діелектриком, дуже зносостійким та міцним. Саме тому його використовують як основу при виробництві скотч-плівки.


Де використовується лавсан?

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове Крім використання лавсану як матеріал основи для скотч-плівки , в Україні та в Росії даний термопластик також застосовується і в інших цілях:

  • виготовлення заготовок для пластикових контейнерів та пластикових пляшок
  • для переробки у волокна - поліефірне волокно
  • для виготовлення різних видів плівки (про скотч-плівку ми розповіли вище)
  • шляхом лиття переробляється на різні вироби

У більшості країн світу лавсан також використовується для інших цілей – більша частина йде на виробництво ниток та волокон у текстильній промисловості. Також широко поширене застосування поліетилентерефталату в машинобудуванні, при виробництві харчового обладнання, транспортних та контейнерних технологіях, медицині, приладобудуванні та виробництві побутової та офісної техніки.

Як правило, при виробництві ПЕТ додатково збагачується наповнювачами та різними добавками (скловолокно, дисульфід молібдену, фторопласт та ін.) для забезпечення кращих механічних, електричних та фізичних властивостей.

Лавсан є представником групи аліфатично-аморфних поліефірів, які є одним з найважливіших напрямів хімічної науки і промисловості. Область застосування та вивчення поліефірів в цілому, і лавсану, зокрема, виглядає наступним чином:

  • найчастіше використовуване хімічне волокно для виробництва одягу та техніки
  • виробництво ємностей для рідких продуктів харчування, зокрема - пляшок для води та молока
  • основний матеріал для армування автомобільних шин, шлангів високого тиску та інших високотехнологічних видів виробів із гуми
  • основний матеріал під час виготовлення фото-, кіно-, рентгенівські плівки
  • матеріал, що часто використовується при виробництві різних інформаційних носіїв (диски, дискети)
  • основа магнітних стрічок для аудіо- та відеозапису
  • використовується при створенні металізованої плівки для термоізоляції, світловіддзеркалення та декоративних функцій.



Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн