Як зробити картонну коробку своїми руками?

Картонна упаковка була і є найбільш простим і дешевим засобом зберігання власних речей та корисних дрібниць вдома. Купити коробку із гофрокартона для речей - це не дуже складне завдання, але це не завжди потрібно, бо таку упаковку можна зробити власними силами. Як це зробити? Далі ми розповімо вам кілька дієвих лайфхаків, яким чином це можна зробити і що для цього потрібно.

В першу чергу треба зрозуміти, що саме ми хочемо мати у підсумку. Бо зберігання власних речей - це дуже абстрактне питання: речі можуть бути різного розміру та бути, так би мовити, більш чи менш потрібними. Тому й картонні коробки для їх зберігання потрібні досить різні. А оскільки різних конструкцій картонних коробок може бути дуже багато (радимо ознайомитися з усіма можливими формами картонних коробів тут), то давайте розділимо умовно усіх їх на два типа: 

  • подарункові коробки та коробки, які мають ефектний вигляд;
  • стандартні картонні коробки середнього та великого розміру для зберігання не дуже потрібних власних речей, які набридло зберігати у шафі або по шухлядах, а викинути дуже шкода;

Ці типи картонних коробок розрізняються не лише своїм призначенням, але ще й матеріалами, з яких їх можна зробити. Бо насамперед така упаковка має бути надійною. Але оця "надійність" є також дуже абстрактним питанням, бо в одному разі більш чим досить маленької коробочці з одношарового картону, а в іншому така упаковка є неприйнятною, бо треба витримувати якійсь вантаж, хоча б і невеликий. Тому у цій серії статей ми хочемо навчити вас робити своїми руками картонні коробки за найбільш простими, але ефективними способами. Перша група -  це будуть картонні коробки для подарунків різної форми, а у другому - надійні коробки для зберігання власних речей вдома. Отже, давайте почнемо, і почнемо саме з подарункових та маленьких коробок.


Як зробити коробку для подарунків своїми руками?

Схема створення подарункової картонної коробкиПодарункові картоні коробки, якщо є ножиці, клаптик картону та креативне мислення, зробити не дуже важно. Наразі в інтернеті можна знайти дуже багато різноманітних дієвих рецептів і навіть майстер-класів по цьому питанню. Багато з них, що правда, виглядають не дуже, тому ми далі наведемо для вас найбільш цікаві варіанті картонних коробок для подарунків, які можна зробити вдома з трьохшарового мікрогофрокартону або будь-якого одношарового картону.

Як зробити квадратну коробку для подарунків? Картонна коробка для подарунків квадратної форми с окремою кришкою є, мабуть, найбільш простим варіантом подарункової упаковки. Її дуже просто зробити, навіть якщо у вас немає жодного досвіду у подібних справах. Отже, що для цього потрібно?

Для того щоб зробити квадратну коробку для подарунків з кришкою нам знадобляться:

  • будь який аркуш картону, мікрогофрокартону або паперу;
  • скотч, клей або степлер, клеючий олівець, які знадобляться для надання конструкції належної міцності;
  • ножиці або канцелярській ніж, за допомогою яких ми будемо формувати потрібну нам конструкцію коробки;
  • звичайна лінійка середньої довжини.

По схематичних шаблонах, які ви бачите справа і трохи зверху, будемо робити потрібну нам коробку. На бокових частинах, де є "крила" можна зробити відмітки олівцем, а вже по зробити вигини. Такі саме вигини потрібно зробити в центральній частині коробки та кришки. Далі нам потрібно склеїти окремо кришку та дно, і майже все готово. Далі можна декорувати коробку за власним бажанням. 

Для наочного прикладу давайте спробуємо зробити коробочку з якого-небудь аркуша мікрогофрокартону. Спочатку нам потрібно розрізати цей аркуш на дві частини: більший - 345 х 345 мм, а менший - 330 х 330 мм. А сама коробочка буде мати ширину 120 мм, а висоту - 65 мм. 

Створення коробки для подарунка крок 1 

Далі треба зігнути картон таким чином, як показано на фото, та й проклеїти лінії вигинів.

Створення коробки для подарунка крок 2

Після того, як усі потрібні вигини мі зробили, треба можна починати зборку коробки. Для цього спочатку треба підняти стінки, користуючись вже зробленими вигинами, А потім зафіксувати усю конструкцію загалом. Другу (верхню або нижню, залежить від того, з якої ви почали) половину коробки треба збирати так само. Оце і все! Наша коробка для подарунків готова!

Створення коробки для подарунка крок 3

Оставьте свой комментарий
Примечание: HTML разметка не поддерживается! Используйте обычный текст.

Хит продаж

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Квадратная картонная коробка для всех типов упаковки. Универсальная потребительская гофротара из тре..


Оптовые цены:

23.95грн с НДС: 23.95грн

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Самосборная коробка небольшого размера для упаковки подарков и сувениров. В частности, коробочка иде..


Оптовые цены:

7.13грн с НДС: 7.13грн

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Небольшая почтовая коробка самосборной конструкции для посылок любой украинской почты. Доступна для ..


Оптовые цены:

12.50грн с НДС: 12.50грн