Як зробити картонну коробку своїми руками?

Картонна упаковка була і є найпростішим і найдешевшим засобом зберігання власних промов та корисних дрібниць вдома. Купити коробку із гофрокартону для промов - це не дуже складне завдання, але це не завжди потрібно, бо таку упаковку можна зробити власними силами. Як це зробити? Далі ми розповімо вам кілька дієвих лайфхаків, як це можна зробити і що для цього потрібно.

Насамперед треба зрозуміти, що саме ми хочемо мати в підсумку. Бо зберігання власних промов - це дуже абстрактне питання: речі можуть бути різного розміру та бути, так би мовити, більш-менш потрібними. Тому картонні коробки для їх зберігання потрібні досить різні. А оскільки різних конструкцій картонних коробок може бути дуже багато (радимо ознайомитися зі всіма можливими формами картонних коробів тут ), то давайте розділимо умовно всіх їх на два типи:

  • подарункові коробки та коробки , які мають ефектний вигляд;
  • стандартні картонні коробки середнього та великого розміру для зберігання не дуже потрібних власних промов, які набридло зберігати у шафі або по шухлядах, а викинути дуже шкода;

Ці типи картонних коробок різняться не лише своїм призначенням, але ще й матеріалами, з яких їх можна зробити. Бо насамперед така упаковка має бути надійною. Але ця "надійність" є також дуже абстрактним питанням, бо в одному випадку більш ніж досить маленької коробочки з одношарового картону, а в іншому така упаковка є неприйнятною, бо треба витримувати якийсь вантаж, хоча б і невеликий. Тому в цій серії статей ми хочемо навчити вас робити своїми руками картонні коробки за найпростішими, але ефективними способами. Перша група - це будуть картонні коробки для подарунків різної форми, а в іншому - надійні коробки для зберігання власних промов удома. Отже, давайте почнемо, і почнемо саме з подарункових та маленьких коробок.


Як зробити коробку для подарунків своїми руками?

Схема створення подарункової картонної коробки Подарункові картоні коробки, якщо є ножиці, клаптик картону та креативне мислення, зробити не дуже важливо. Наразі в інтернеті можна знайти дуже багато різноманітних дієвих рецептів та навіть майстер-класів з цього харчування. Багато з них, що правда, виглядають не дуже, тому ми далі наведемо для вас найцікавіші варіанти картонних коробок для подарунків, які можна зробити вдома із трикульового мікрогофрокартону або будь-якого одношарового картону.

Як зробити квадратну коробку для подарунків? Картонна коробка для подарунків квадратної форми з окремою кришкою є, мабуть, найпростішим варіантом подарункової упаковки . Її дуже просто зробити, навіть якщо у вас немає жодного досвіду у подібних справах. Отже, що для цього потрібно?

Для того щоб зробити квадратну коробку для подарунків з кришкою нам потрібно:

  • будь-який лист картону, мікрогофрокартону або паперу;
  • скотч, клей або степлер, клеючий олівець, який знадобиться для надання конструкції належної міцності;
  • ножиці або канцелярській ніж, за допомогою яких ми формуватимемо потрібну нам конструкцію коробки;
  • звичайна лінійка середньої довжини.

За схематичними шаблонами, які ви бачите праворуч і трохи зверху, робитимемо потрібну нам коробку. На бокових частинах, де є "крила" можна зробити відмітки олівцем, а вже по зробити вигини. Такі саме вигини потрібно зробити у центральній частині коробки та кришки. Далі нам потрібно склеїти окремо кришку та дно, і майже все готове. Далі можна декорувати коробку за власним бажанням.

Для наочного прикладу давайте спробуємо зробити коробочку з якогось листа мікрогофрокартону. Спочатку нам потрібно розрізати цей лист на дві частини: більший – 345 х 345 мм, а менший – 330 х 330 мм. А сама коробочка мати ширину 120 мм, а висоту - 65 мм.

Створення коробки для подарунка крок 1

Далі треба зігнути картон таким чином, як показано на фото, та й проклеїти лінії вигинів.

Створення коробки для подарунка крок 2

Після того, як всі потрібні вигини ми зробили, треба можна починати збірку коробки. Для цього спочатку треба підняти стінки, користуючись вже зробленими вигинами, а потім зафіксувати всю конструкцію загалом. Другу (верхню або нижню, залежить від того, з якої ви почали) половину коробки треба збирати так само. Оце і все! Наша коробка для подарунків готова!

Створення коробки для подарунка крок 3

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн