Лайнер або картон для плоских шарів гофрованого картону (частина 1)

Будь-який рулонний та недорогий листовий гофрований картон , незалежно від виду, розміру та типу, обов'язково складається з одного або декількох плоских шарів – лайнерів, та одного або кількох гофрованих шарів – флютингів. У попередніх статтях нашого блогу ми встигли познайомити наших читачів з видами флютингу та з'ясували, який папір використовується для створення гофрованих шарів листового чи рулонного гофрокартону. У цій статті ми продовжимо говорити про гофрований картон і розповімо вам про другу найважливішу складову гофрованого картону – лайнер, який також називають картоном для плоских шарів гофрокартону. Отже, почнемо.


Чим відрізняється картон для плоских шарів від гофрованого паперу?

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Спочатку варто розібратися в тому, чому матеріал для виробництва гофрованих шарів називається «папір», а для виготовлення плоских шарів – «картон». Адже на практиці відмінності між ними дуже слабко відчуваються, і якщо покласти поруч по рулону паперу для гофрування та картону для плоских шарів гофрованого картону, то зрозуміти, де з них який досить складно з представлених у статті фото ви можете самі в цьому переконатися. І справді, відмінності між цими матеріалами дуже невеликі, і головним чином вони відрізняються лише щільністю. Саме щільність матеріалу дає можливість відокремити папір для гофрування від картону для виготовлення плоских шарів гофрокартону. Регулює всі відмінності між папером, що використовується для виробництва гофрованих шарів гофрокартону, і картон для виготовлення плоских шарів гофрованого картону, зрозуміло, Державний стандарт України. У нашому випадку основним документом є ГОСТ Р 53207-2008 та .

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Однак навіть ГОСТ дає, як нам здається, дуже розмиту відмінність між папером та картоном. Так, згідно з ГОСТом, папером називається «матеріал з масою квадратного метра до 250 г, що складається переважно з рослинних волокон, пов'язаних між собою силами поверхневого зчеплення, в якому можуть міститися речовини, що проклеюють, мінеральні наповнювачі, хімічні і натуральні волокна, пігменти і барвники». Картоном, у свою чергу, називають «матеріал, що складається переважно з рослинних волокон, що відрізняється від паперу більшою товщиною, і масою квадратного метра».

Також варто відзначити, що існують інші офіційні документи, які регулюють відмінності між даними складовими листового та рулонного гофрованого картону. Наприклад, в офіційному реєстрі Європейського Союзу за основу взято німецьку класифікацію, згідно з якою «картоном вважається папір з масою 1 м² понад 150 гр». В принципі, саме це визначення і є, на наш суб'єктивний погляд, найбільш вірним, хоча більшість фахівців та технологів вважають картоном будь-який папір завтовшки понад 0,2 мм або будь-який багатошаровий папір. Далі давайте більш детально поговоримо про різні види картону для плоских шарів гофрованого картону.


Види та типи лайнера, або що є картонами для виробництва плоских шарів гофрокартону?

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Лайнер, або картон для плоских шарів гофрокартону – це будь-який гладкий шар листового та рулонного гофрованого картону, незалежно від типу, кольору, розміру та кількості шарів останнього. Слово "лайнер" утворене від англійського "liner" - рівний, прямий, гладкий. Загалом, це слово є узагальненою назвою картону для плоских шарів гофрокартону. У нормативній документації цей термін за великим рахунком не використовується.

Як і будь-який інший вид паперу або картону, картон для гладких шарів гофрованого картону не завжди однаковий, існують різні види і типи даного сировинного компонента. Причому, що цікаво, в Україні прийнято класифікувати картон для гладких шарів гофрокартону за двома різними класифікаціями. Про перший нормативний документ ми вже побіжно згадали – це діючий з часів СРСР ГОСТ 7420-89 і новіший ГОСТ Р 53207-2008.

Другим документом є Міжнародний каталог гофрованої упаковки FEFCO . До речі, каталог FEFCO не тільки унормує виробництво листового та рулонного гофрованого картону, а й стандартизує тару та упаковку з нього.

На цьому ми, мабуть, закінчимо першу частину цієї статті і розглянемо картон для плоских шарів гофрокартону за каталогом FEFCO в наступній статті, а потім поговоримо про види лайнера для виробництва гофрокартону за ГОСТом. І хочемо нагадати, що в каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка» ви у будь-який час можете купити за низькими цінами оптом лайнер та картон для виробництва плоских шарів гофрованого картону в широкому асортименті. Також ми здійснюємо виробництво гофрокартону та картону для плоских шарів на замовлення. Безкоштовна доставка діє по всій території України.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн