Види картону (частина 2)

початок див тут

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон полиграфический, картон для упаковки подарков Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Чи організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати та купити оптом чи в роздріб упаковку у Харкові, у Києві чи в будь-якому іншому місті України за прийнятною для вас ціною та відповідної якості.

Історія упаковки налічує не одну сотню років, тому сьогодні світ пакувальних матеріалів надзвичайно великий. Купити ящик для пакування або клейку плівку для проклеювання запакованих предметів, або вибрати оптом недорого гофрований картон у рулонах для прокладки на підлогу під час вантажоперевезень – все це стосується світу пакувальних матеріалів.

Гофрований картон у рулонах, гофрокартон у аркушах різного розміру та кольору та інші пакувальні матеріали на основі паперу – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Про історію появи цих чудових видів упаковки ми розповімо в окремих статтях трохи згодом, а сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» познайомить вас з класифікаціями картону. У цій статті ми розберемося в тому, які бувають види картону, які їх характеристики та особливості і, нарешті, з'ясуємо, чим ці види картону відрізняються один від одного. Отже, почнемо.


Класифікація картону за способом виробництва

Виробництво картону в цілому і гофрованого двошарового картону в рулонах і тришарового гофрокартону в листах зокрема - це цікавий і часто не однаковий процес. Паперова промисловість розвивається вже не одну сотню років, тому кількість методик виробництва паперу та картону величезна кількість. Однак не всі вони є доцільними, і це відбувається з різних причин. Еволюція технологічного устаткування продовжується, з'являються нові й нові види устаткування, зокрема й у виробництва картону, ну а, застарілі методики і види устаткування закономірно зникають і утилізуються. Процес цей безперервний, тому й класифікувати картон та вироби з картону за способом виробництва можна, як то кажуть, тільки «на сьогодні». Хто знає, можливо, через якихось п'ять років ця стандартизація стане не актуальною.

Тому поговоримо про види картону за способом виробництва, виходячи із розвитку целюлозної галузі в Україні та світі на сьогодні.

Отже, за способом виробництва картон та вироби з картону прийнято розділяти на чотири основні типи. Про кожного з них поговоримо докладно.


Картон класу SBB (SBS)

Даний вид картону являє собою крейдований картон із біленої целюлози, яку ми вже неодноразово згадували у своїх статтях. Складається картон класу SBS із 2-4 шарів. Головною особливістю цього виду картону є наявність двох крейдованих шарів. Так, лицьова та тильна сторона картону класу SBB завжди крейдовані. Цей вид картону має не тільки середній показник питомої ваги, але й найкращі друковані властивості.

Такі особливості та властивості безпосередньо впливають на сферу застосування цього виду картону. Картон класу SBB є основним пакувальним матеріалом для виготовлення продукції класу «люкс» різних галузей промисловості. Наприклад, картон SBS активно використовується для упаковки дорогої парфумерії, тютюнових виробів та безлічі видів харчових продуктів та страв.


Картон класу SUB

Картон класу SUB є чисто целюлозним крейдованим картоном з невибіленої целюлози. Цікавою особливістю даного виду картону є використання при виготовленні крафт-паперу , який також є поширеним пакувальним матеріалом як така.

Завдяки цьому лицьова сторона картону класу SUB має коричневий колір.

Основною сферою застосування цього виду картону є упаковка заморожених та охолоджених продуктів, миючих засобів, різних видів взуття, іграшок та наборів для дітей, а також різноманітних товарів харчової промисловості.


Картон класу FBB

Картон класу FBB – це коробковий картон або хром-ерзац, призначений насамперед для виготовлення тари. Цей вид картону складається з 3, рідше з 4 шарів. Верхній та нижній шари виготовляються з біленої целюлози, а середній – з механічної маси, про які ми розповідали у попередніх статтях. Покриття наноситься, звичайно, на верхній шар і зазвичай має білий або кремовий колір.

Матеріал, який використовується для виготовлення даного виду картону, повинен мати низьку питому вагу і високий показник жорстокості. Завдяки цьому картона класу FBB використовується в кондитерській, фармацевтичній та тютюновій промисловості, а також для пакування заморожених та охолоджених продуктів.


Картон класу WLC

Останній вид картону, про який сьогодні йтиметься. Картон класу WLC – це картон, що складається з 3-4 шарів, що містять щонайменше 60% макулатурної маси. Верхній шар, як правило, складається з макулатури найвищої якості.

З картону WLC виготовляють упаковку для взуття, іграшок, дитячих конструкторів тощо. Також деякі підприємства використовують картон WLC для виготовлення упаковки для заморожених чи охолоджених продуктів та деяких видів злакових. Однак варто обов'язково сказати, що за санепідемом норм картон даного типу через сировину при його виготовленні не повинен допускатися до безпосереднього контакту з харчовими продуктами. Але використання харчової стрейч-плівки для пакування продуктів дає можливість і дотриматися санітарних норм, і використовувати картон марки WLC для пакування продуктів.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн