Клейовий склад скотч-плівки: різновиди та особливості (частина 2)

початок див тут

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, ХарьковеУ першій частині статті, присвяченій видам та особливостям клейового складу скотч-плівки, яку можна купити оптом або в роздріб за доступною ціною в Харкові, Києві та інших містах України, ми з вами трохи познайомилися з клейовим складом скотч-плівки. З'ясували, що для різних типів поверхонь використовують різну клейову субстанцію. Відповіли на питання, чому скотч-стрічка прозора або кольорова з клейовим складом з того чи іншого органічного матеріалу або полімеру може склеювати різні типи поверхонь один з одним або просто може бути приклеєна до конкретного виду поверхні. І, нарешті, розібралися в тонкощах наукового обґрунтування та пояснення звичного для нас процесу приклеювання скотч-плівки прозорої, коричневої або будь-якого кольору до того чи іншого типу поверхні: розглянули всі наукові теорії, що пояснюють цей процес та розібралися у їх тонкощах.

Сьогодні впродовж теми варіацій клейового складу скотчу прозорого, коричневого, чорного, червоного , синього або жовтого кольору ми розглянемо, які можуть бути використані види клейового складу, їх різновиди та класифікації.

Який буває клейовий склад?

Люди навчилися склеювати різноманітні предмети дуже давно. У процесі розвитку цього виду діяльності застосовувалися різні способи та методи, використовувалися різноманітні матеріали та компоненти. Така довга і багата історія існування призвела до того, що на сьогоднішній день клей, або клейовий склад, прийнято класифікувати за різними факторами та принципами. Далі редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» розповість про те, які види клею бувають, а також докладно зупиниться на тих типах, що використовуються безпосередньо при виготовленні скотч-стрічки прозорого , кольорового, коричневого скотчу, які можна купити оптом та в роздріб за дешевою та дорогою ціною в Харкові, Києві, Одесі та Миколаєві, а також в інших містах України або онлайн через інтернет.

Отже, класифікація клейового складу.

Різновиди клею за типом склеювання

За типом склеювання клейові склади як натурального, так і штучного походження, що використовуються в різних ситуаціях, поділяються на три основні різновиди:

  • Висихають клеї

До цього типу належать такі види клею: силікатний клей (водний лужний розчин силікатів натрію і калію, відомий також під назвою «рідкі цвяхи»), казеїн (клей, названий на ім'я основної діючої речовини – білка казеїну), столярний клей (клейовий розчин, який виготовляється з кісткової тканини різних видів тварин, основним компонентом, що діє, є желатин, утворений при денатурації колагену), клей ПВА (емульсія полівінілацетату у воді, що містить пластифікатори і спеціальні добавки), крохмальний клейстер (клейовий розчин, що виготовляється з крохмалю).

  • Не висихаючі адгезиви

Серед даного виду клейових розчинів найчастіше використовуються клеї на основі каніфолі (органічна речовина, являє собою суміш смоляних кислот та їх ізомерів), а також всілякі клеї-розплави.

  • На основі полімерів і композицій матеріалів, що полімеризуються

Можуть бути органічного типу (ціакрин, епоксидна смола) та неорганічного (наприклад, АФС).

Також варто відзначити, що деякі клейові склади одночасно відносяться до кількох різновидів. Наприклад, клей БФ (термореактивний однокомпонентний полімеризується клей, який активно застосовується в побутових цілях як звичайний клейовий склад, що швидко висихає) прийнято одночасно відносити і до категорії висихаючих, і до категорії клеїв на основі полімерів і композицій полімеризуються матеріалів.

Види клею за складом

Даний варіант класифікації різновидів клею є одним із найцікавіших для нас, оскільки він закладений в основу застосування клейового складу при виробництві та визначенні функціонального призначення різних видів скотч-плівки . Тому докладніше зупинимося на цій класифікації в окремих статтях. А тут лише коротко згадаємо про те, що за складом клей може бути органічного чи неорганічного (штучного) типу.

Ось, власне кажучи, і все, що слід знати про різновиди клейового складу скотчу за типом склеювання і по компонентах, що використовуються. Детально різновиди клею за складом та набором компонентів, а значить – і за властивостями кінцевого продукту – клейової суміші, що використовується разом з основою полотна для виготовлення скотч-стрічки прозорого , коричневого та кольорового скотчу на підприємствах Харкова, Києва та інших міст України, ми, як вже говорилося, детально розглянемо трохи пізніше – в окремих статтях, присвячених конкретному виду клейового складу. Слідкуйте за оновленнями блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» та підписуйтесь на розсилку новин в особистому кабінеті користувача. Ми не надсилаємо спам, а надсилаємо інформацію тільки про найсвіжіші та найкорисніші статті зі світу упаковки.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн