Обладнання для виробництва картонної упаковки: види та типи пресів для висікання гофротари (частина 2)

початок: частина 1

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Крім того, другим можливим способом поділу висікальних пресів для виробництва гофротари та гофроупаковки ми вважаємо оцінку їхнього виробничого потенціалу. Тобто, поділяємо їх за кількістю виробів за однакову одиницю часу (наприклад, годину). Простіше кажучи, всі висічні преси поділяються на два типи: розраховані на великий тираж продукції, що виробляється, і розраховані на відносно малий тираж. Однак тут слід трохи пояснити, оскільки у вас, напевно, виникне закономірне питання, а навіщо, власне кажучи, потрібні машини під малий тираж, якщо є набагато продуктивніші висічні преси.

Дивіться, хороший автоматичний висічний прес , скажімо так, останнього покоління з можливістю одночасної вирубки, рилювання і перфорації може видавати до 10-12 тисяч виробів на годину. У такому пресі з листового самонакладу матеріал надходить на вирубку та відділення облою, після чого готові вироби складаються на палету. На противагу цьому верстату візьмемо для прикладу дуже поширені в нашій країні рольові вирубні преси для плоскої висікання. Такі агрегати розраховані на набагато менший обсяг продукції, що випускається, вони більш старі (і навіть застарілі), багато з них давним-давно знято з виробництва заводами-виробниками, і навіть запасні деталі і комплектуючі до них вже не випускаються. Однак, чомусь, вони все одно активно використовуються у виробництві гофротари та гофроупаковки, тих же картонних коробок , наприклад. У чому причина цього? Зрозуміло, найбільш очевидною відповіддю є ціна - так, такі преси коштують набагато дешевше за новітні моделі. Однак справа не тільки й не так у цьому. Основна причина в тому, що такої продуктивності часто-густо більш ніж достатньо для багатьох українських виробників. Їм просто не потрібен більший обсяг, тому що банально не вистачає попиту на продукцію, що випускається.

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Взагалі кажучи, попит та продуктивність для гофротарних висічних пресів та для виробників тари та упаковки з гофрованого картону є наріжним каменем. Це впливає не тільки на вид висікового преса, що використовується, але і на його оснащення, на обслуговуючий його персонал, на умови виробництва і на багато іншого. Наприклад, для висічних пресів малих тиражів цілком звичною є оператор з невеликим досвідом роботи і вкрай низьким професійним навичкою, а то й зовсім без нього. Звичайно, швидкість виробництва гофротари на такій висічному пресі в даному випадку знизиться на умовні 50-100 одиниць продукції за годину, проте це дуже часто абсолютно не критично для виробників. Зрештою, така продуктивність може бути свідомим кроком начальника виробництва, що знизив швидкість через відсутність замовлень у достатніх обсягах для повного завантаження всіх виробничих потужностей та зайнятості наявного персоналу.


Види висічних пресів на кшталт використовуваної технології виробництва

Отже, тепер ви знаєте, що тип устаткування, що використовується для висікання гофротари, залежить від декількох факторів. І тепер можна переходити, власне, до цих самих типів висічних пресів і висічних систем (оскільки часто прес використовується в комбінації з іншим обладнанням), які на сьогоднішній день найчастіше використовуються для виробництва споживчої, транспортної та спеціалізованої гофротари та гофроупаковки.

Усі моделі, різновиди та модернізовані аналоги висічних пресів можна умовно розділити на три великі групи:

  • висічні преси для плоскої висікання гофротари та гофроупаковки;
  • ротаційні висічні преси та системи ротаційної висікання гофротари;
  • преси змішаного типу (різнорівневі, багатоконтурні, преси для 3D висічки і т.п.).

Давайте почнемо по порядку і в рамках цієї статті поговоримо тільки про найбільш поширені на виробничих підприємствах з випуску гофротари з невеликим обсягом продукції - про висічні преси для плоскої висікання гофротари. До двох видів висікальних пресів, що залишилися, ми обов'язково повернемося, але вже в інших статтях нашого блогу.


Висічні преси для плоскої висікання гофротари та гофроупаковки

Висічні, або вирубні преси такого типу є найбільш старим, якщо можна так висловитися, видом висічних пресів з нашого списку. Тим не менш, вони досить прості в освоєнні, недорогі в обслуговуванні та при правильній експлуатації можуть працювати дуже тривалий термін. Є приклади, коли плоскі висічні преси, випущені з конвеєра в 1970-х роках минулого століття, досі перебувають в активній експлуатації і досить успішно.

продовження: частина 3 , частина 4 , частина 5 і частина 6

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн