Як вибрати упаковку для овочів та фруктів? (частина 2)

початок див тут

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина У першій частині цієї статті ми з вами поговорили про те, як вибрати зовнішню упаковку для перевезення та зберігання овочів та фруктів. Тепер давайте перейдемо до більш індивідуальних моментів і поговоримо про внутрішню упаковку для перевезення та зберігання овочів та фруктів. Отже, почнемо.


Внутрішня упаковка для перевезення та зберігання овочів та фруктів: як вибрати лотки та гофролотки для фруктів та овочів?

Внутрішня упаковка для перевезення та зберігання овочів є первинною упаковкою, в яку плоди безпосередньо складуються вручну або за допомогою конвеєра. Наприклад, будь-які плоди фасуються вручну або за допомогою конвеєра в окремі лоточки з гофрокартону по 0.5 кг в кожний, а потім ці лоточки укладаються в гофроящик або гофролоток в кількості від 6-10 штук і більше. Для наочності пояснимо, у разі кожен окремий лоточок є внутрішньої упаковкою, а гофроящик чи гофролоток, своєю чергою, - зовнішньої. Також, як правило, роздрібна реалізація овочів і фруктів відбувається або фасовано у внутрішній упаковці, або поштучно, або на вагу без будь-якої упаковки.

Таким чином, внутрішня упаковка для фруктів та овочів – це як би упаковка в упаковці. Спочатку продукцію упаковують у внутрішню упаковку, а потім одиниці внутрішньої упаковки складують у зовнішню та вантажать в автотранспорт або залишають на складі на піддонах.

Упаковка сільськогосподарських продуктів в упаковку, з якою ця продукція продається, має як недоліки, так і переваги.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Серед явних переваг використання внутрішньої упаковки хотілося б відзначити такі:

  • захист овочів та фруктів від грубого поводження в процесі сортування та роздрібної торгівлі;
  • захист упакованих овочів та фруктів від забруднень та продавлювання;
  • запобігання зайвому випару вологи, «зневоднення» овочів та фруктів;
  • збільшення терміну зберігання та реалізації;
  • значне спрощення реалізації продукції за рахунок розфасовки за вагою;
  • можливість складувати товар на будь-які полиці, вітрини без втрати цілісності та якості одиниць продукції.

Явних недоліків при використанні внутрішньої упаковки не так багато, проте вони є. Найбільш болючими з них, мабуть, є два:

  • додаткові витрати на придбання упаковки;
  • у деяких випадках внутрішня упаковка може перешкоджати належному охолодженню товару. Однак це більше стосується внутрішньої упаковки з полімерних матеріалів. А ось внутрішня упаковка з якісного гофрованого картону , яку ви можете купити за найнижчими цінами оптом та в роздріб в інтернет-магазині «Експрес Упаковка» у Харкові, Києві та інших містах України, такими недоліками не володіє. Внутрішня гофрокартонна упаковка від нашої компанії відповідає всім нормам та стандартам санітарно-епідеміологічної служби України та може використовуватися для зберігання та перевезення абсолютно будь-яких овочів та фруктів, у тому числі й плодово-ягідних.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина І у випадку із зовнішньою упаковкою, і у випадку із внутрішньою упаковкою із гофрованого картону для фруктів та овочів, вибір даних матеріалів для упаковки повинен завжди ґрунтуватися на кількох факторах. Але найбільш важливо при цьому враховувати індивідуальні особливості та державні вимоги до перевезення та зберігання овочів та фруктів, а також переконатися в нетоксичності пакувальних матеріалів, що використовуються. У випадку з Держстандартом все простіше – цей документ дає чіткі загальні рекомендаційні та обов'язкові норми для овочів та фруктів. А ось з індивідуальними вимогами та особливостями окремих видів овочів та фруктів все куди складніше. Але про них не можна забувати, і вибирати упаковку з гофрованого картону або іншого матеріалу слід виходячи і з них теж.

Індивідуальний підхід до вибору упаковки для фруктів та овочів слід використовувати для підбору будь-яких пакувальних засобів та матеріалів для овочів та фруктів. Хочете ви перевозити продукцію цього типу в пакетах, мішках, гофроящиках або ще в чомусь – вам у будь-якому випадку доведеться враховувати індивідуальні особливості вашої продукції. Якщо, звичайно, ви хочете доставити ваш продукт на прилавки в цілості та безпеці.

У наступних статтях блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» ми обов'язково поговоримо про цю тему та розповімо вам, як вибрати упаковку для овочів та фруктів для конкретних умов зберігання та перевезення, як підібрати коробки під певний температурний режим, як перевозити та зберігати упаковані у картонні коробки фрукти та овочі в холодильних та морозильних камерах, рефрижераторах тощо. Слідкуйте за нашими оновленнями, і ми дізнаєтесь все про правильне використання тари та упаковки з гофрокартону для певного типу продукції.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн