Подарункові коробки своїми руками: 25 найкращих ідей (частина 4)

Декоративні картонні коробки для подарунків - це стильний, практичний та дуже зручний вид подарункової упаковки взагалі. А зважаючи на те, що ви можете замість картону виголити будь-який інший матеріал, створення подарункової упаковки власними руками стає дуже веселим і зовсім не складним заходом. Можливість самостійно обрати потрібний розмір коробки дозволяє використовувати їх під будь-що. Тому справа тут лише тому, як повинна виглядати подарункова коробка та як її зробити якнайшвидше та зручніше. Ну а в цьому ми вам поможемо. До уваги наших читачів четверта частина огляду найпопулярніших та найпростіших у створенні картонних коробок для подарунків.


Подарункова коробка для дітей у вигляді конструктора Lego

Подарункова коробка у вигляді деталей та елементів, мабуть, одного з найпопулярніших в українських дітей конструктора обов'язково сподобається дітям. Є у Лего така властивість - подобатися дітям, особливо дошкільнятам. Тому саме такий вибір подарункової коробки дітлахи точно оцінюватимуть.

Для того щоб змайструвати картонну коробку для подарунка у вигляді деталі з конструктора Лего, вам знадобиться зовсім трішки необхідних матеріалів та якісна покрокова інструкція. Необхідні матеріали ви можете придбати онлайн у нашому інтернет-магазині, ну а покроковий розбір ми зробимо у цій статті. Отже, спочатку давайте означимося з тим, що нам знадобиться:

  • кольоровий або білий мікрогофрокартон або кольоровий папір за вашим смаком;
  • лінійка та олівець для креслення макету;
  • ножиці чи канцелярській ніж, щоб акуратно все вирізати;
  • скотч-плівка або будь-який клей, здібний клеїти паперові матеріали.

Далі копіюємо з нашого сайту шаблон цієї коробки та роздрукуємо його на папері, а потім переносимо всі креслярські елементи з шаблону на заготовку з мікрогофрокартону. Чому саме мікрогофрокартон , а не папір? Все просто, тому що він більш щільний, тому з ним легше працювати. Звичайно ж можна і просто зі сторінки сайту перемалювати одразу на заготівлю, якщо ви вмієте. Як вам буде зручніше.

Коробка у вигляді конструктора Лего: чертеж

Коли наша заготовка розкреслена, то по відповідних лініях вирізаємо її, а по пунктирних лініях вигину відповідно вигинаємо. Щоб акуратно все вирізати, користуйтесь канцелярським ножем чи ножицями за власним бажанням. Ну а щоб акуратно зробити лінії вигину, радимо вам згадати про лінійку. Просто прикладіть лінійку до лінії вигину, а потім рівно зігніть картон по лінійці.

Наступним кроком буде склеювання необхідних частин. Склеюємо дві крайні частини коробки (як на фото), а решту просто загинаємо всередину коробочки. Далі треба вирізати однакові за розміром кружечки (кілька штук на кожну частину, що виступає за край) та приклеїти їх один на одного у верхній частині заготовки. А нижню частину треба склеїти прозорим скотчем чи клеєм.

Ну, найстрашніше вже позаду, залишилося тільки відкрити бічної кришки коробки ті покласти подарунок усередину. Тепер ви можете за власним бажанням будь-яким чином прикрашати подарункову коробку. Користуйтеся чим завгодно: блисками, кольоровим папером , дощиком, конфетті або чимось ще, що вам сподобається. Як бачите, нічого складного в створенні коробки немає, проте результат просто вражає. У такій коробочці не стыдно буде дарувати щось дитині, причому будь що, зовсім не обов'язково дарувати саме конструктор. Ви можете подарувати у такій коробочці іграшкову машинку, дитячу рацію або набір трансформерів чи щось інше.

На останок треба зауважити, що ми навмисно не вказували розмір картонної заготовки чи довжину ліній. З цим ви можете визначитися самостійно, зважаючи на одну закономірність: чим більший за габаритами подарунок ви збираєтесь дарувати, тим більша подарункова коробка вам знадобиться, а значить і лист картону чи паперу потрібний буде більший. Нагадуємо, що мікрогофрократон та картон ви можете придбати за найнижчими цінами у нашому інтернет-магазині. А кольоровий папір ми пропонуємо дуже міцний, тому вам ще доведеться вибирати, що саме вам потрібно – картон чи папір. Отже, на чому саме ви зупинитися, це вже інша історія, але тепер ви точно зможете зробити ефектний подарунок дитині. Веселих свят вам!

Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 1Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 2Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 3


Картонна коробка "з лепестками"

Подарункові картонні коробки цього типу зробити не дуже просто, але й не дуже складно. Скажімо так, якщо ви відчуваєте у собі мистецьку іскорку, то можете спробувати. Тим більше, що ми детально вам розповімо, як це зробити. А якщо вам зручніше сприймати інформацію щодо фотографій, то покрокова фото також до вашої уваги.

Отже, для початку треба знов-таки зробити макет коробки. малювати його власноруч на аркуші паперу чи роздрукувати його з цієї статті - як вам буде зручніше. А далі - як завжди, беремо наше постійне "зброю" - лінійку та олівець - і розкреслюємо всі необхідні цільні та пунктирні лінії. Далі вирізаємо макет з картонного листа і робимо надрізи на широких частинах, як зазначено на фото. У нас вийшла так би мовити "квітка в розгортці". Тепер праворуч за проклейкою. Усі "лепестки" треба вигнути, нанести на них клей та зібрати. Трохи потримайте місця склеювання, щоб коробочка не розійшлася. Оце і все! Тепер можна покласти до коробки подарунок і закрити кришку. А далі, як завжди, стрічки, ґудзіки, малюнки – на вашу думку.

Подарункова коробка з пелюстками: чертежПодарункова коробка з пелюстками: крок 1

Що ж, ще одна частина нашого розбору підійшла до кінця. Тому, насамкінець хочемо вам нагадати, що ідеальний подарунок - це компроміс між тим, що всередині, та й тим, що ззовні. Тому не треба забувати за відповідну упаковку для подарунків, тим більше, що ефектна картонна подарункова коробка не тільки вражає, а ще й додає необхідної інтриги, створює додаткові позитивні емоції та надовго запам'ятовується адресатом. Якщо грамотно підібрати упаковку , то навіть невеликий, так би мовити "бюджетний", подарунок або сувенір, гарантовано вразити одержувача. Упаковка в даному випадку демонструє, що ви не в останню мить згадали про свято, а заздалегідь підготувалися відповідним чином. Тобто всі зробили з потрібним повагою, турботою та увагою до людини. Пам'ятайте про це, і сам процес отримання подарунку стане для вас незабутнім враженням.

Подарункова коробка з пелюстками: крок 2Подарункова коробка з пелюстками: крок 3

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн