Подарункова упаковка

Англійськими вченими підраховано, що людина щонайменше 3-4 рази на рік турбується питанням, чи потрібна йому подарункова упаковка. І насправді, кожен із нас так чи інакше хоч кілька разів у житті, але задався подібним до питання. Коли і нащо ми використовуємо подарункову упаковку? Можна ж зовсім без неї обійтися. Тому давайте далі спробуємо детальніше розглянути цей феномен і зрозуміти, чому людині майже завжди обов'язково треба подарунок у щось упакувати і чому.


Нащо потрібна подарункова упаковка?

Як виглядає справжня упаковка для подарунка? Майже у кожного людини в світі подарункова упаковка асоціюється в першу чергу з чимось приємним, що надовго запам'ятовується. Наприклад, гарний подарунковий коробок зі стрічками, зав'язаними в бант, це не тільки догідне прикраса подарунка, навіть дуже скромного самого по собі, але й можливість надати йому деяку загадковість, почуття казки, створити цей чудовий момент ожидання чогось приємного. Файна упаковка з гарним дизайном з цією метою використовується і в комерційних цілях, наприклад, з товарами, які орієнтовані на роздрібний продаж. Саме для цього вона потрібна виробникам парфумерних виробів та косметичних засобів: шампуні та бальзами для волосся, гель для душу, зволожуючі олії для тіла, креми для обличчя та рук. Крім того, давайте згадаємо фармацевтичну галузь - усі ці пляшечки з ліками та тюбики з мазями також можуть продаватися в картонних коробках або в поліетиленових пакетах, у різноманітних мішечках з напівпрозорої тканини або у спеціальних сумочках на блискавці і таке інше.

Зрозуміло, що найбільшими "користувачами" подарункової упаковки є виробнича галузь та оптово-роздрібна торгівля. Але ж це дуже об'ємні галузі, які виробляють дуже різні товари, а тому подарункова упаковка також має досить різний вигляд. Зокрема м'яка упаковка у вигляді пакетів чи сумочок не завжди є достатньою. Наприклад, набори посуду потребують захисту, який у змозі їм надати лише картонна упаковка, причому найчастіше багатошарова. Бо вона завдяки своїй структурі може і захистити вид пошкоджень товар (який після придбання покупцем автоматично стає подарунком для когось), і зберегти його від забруднень, і при цьому дуже гарно виглядати. Давайте на конкретному прикладі: візьмемо будь-яку якісно зроблену картону коробку із трьохкульового мікрогофрокартону, покладемо в неї виразну підкладку зі тканини, та прикрасимо все це кольоровими стрічками - і все, подарунок готовий. Але при всій цій простоті упаковка в цілому має потрібну жорсткість конструкції та загальну міцність.

Так, безумовно, якщо подарункова упаковка має кілька складових елементів (коробка, стрічка, підкладка, бантик чи щось інше), вона і коштуватиме буде дорожче. Але це дуже, знов-таки, абстрактне питання, бо і ціна подарунка всередині також може бути різною. Якщо, наприклад, ви вирішували подарувати коханій людині якусь золоту прикрасу, яка сама по собі коштує чимало, то потратити додаткові дві-три гривні на більш красиву або міцну упаковку не буде питанням. Крім того, за статистикою, більша частина споживачів упаковки такого типу зупиняє свій вибір на мовах середньої та високої вартості, які вже упаковані у заздалегідь оформлені коробки, бажано з логотипом виробника.

Крім того, подарункова упаковка з нанесенням певного зображення - це вже звичайна справа для процесу дарування подарунків. У кольорових коробках різних форм та розмірів продаються, наприклад, набори конфет, шоколаду, вафель, які дарують як дорослим, так і дітям. Солодощі взагалі найчастіше даруються дуже часто, а картонна упаковка для них дуже зручна тара. Наприклад, напередодні Нового року більша частина солодощів виробниками пакується саме у тематично оформлені картонні коробки.


Які упаковки використовуються для подарунків найчастіше?

Приклади подарункової упаковки Тепер давайте спробуємо виявити, що саме використовується для пакування подарунків найчастіше. Сьогодні для українських споживачів характерні деякі чіткі особливості: найчастіше для пакування подарунків люди обирають або картонні коробки, або пакунки, або пакувальний папір різного кольору та типу.

Картонні коробки різних розмірів та конструкцій допомагають не тільки красиво, але й надежно запакувати сувеніри, посуд, одяг, косметичні товари, канцелярські товари, м'які іграшки - тобто майже будь-яка річ чи набір промов, на яких ви зупинилися для подарунка. Сучасне виробництво такого типу упаковки дозволяє задовольняти всі вимоги та навіть забаганки сьогоднішнього українського споживача. Картоні коробки лоткового типу, коробки-скриньки, складні фігурні конструкції, моделі з демонстраційним віконцем - можна згадати ще багато різних моделей такої упаковки. Більш того, після отримання подарунка коробка не викидається на смітник, а наоборот може застосовуватися для зберігання чогось як нагадування про емоційне отримання подарунка. Наприклад, яскраві коробки-шкатулки з-під якогось подарунку часто перетворюються в засіб для зберігання корисних дрібниць та приємних дрібничок, які нагадують про подорожі або зустрічі з друзями чи рідними.

Іншим видом подарункової упаковки, яку часто використовують, є поліетиленові пакети. І головне її перевага в тому, що ціна на пакети для подарунків зовсім невисока, а різноманіття оформлення просто вражає. Це реальна можливість купити дешеву упаковку та одночасно поразити отримувача подарунку. Вони дуже зручні тим, що запакувати в них можна майже все що завгодно, бо пакети не мають жорсткої конструкції, яка є у картонних коробках. Їм не страшні спека, дощ чи сніг. Це дійсно універсальна упаковка, яка ще й коштує копійки.

Пакети для подарунків сьогодні використовуються дуже різні. Якщо опустити розмаїття оформлення принтами, то вони розрізняються наявністю чи відсутністю ручок, стійкого дна, отворів та й звісно ж розміром. Але, так чи інакше, подарункові пакети – це не тільки зручна тара для доставки подарунка адресату, але й непоганий спосіб прикрасити сам процес отримання подарунка. Крім того, після свята пакети можна використовувати для будь-яких інших цілей. Тобто це вже не тільки подарункова тара, а й корисна в господарстві річ.


Як та з чого виробляють подарункову упаковку спеціалізовані картонно-паперові заводи та фабрики?

Подарункова картонна коробка на замовлення Найчастіше подарункові коробки різних розмірів та конструкцій виготовляються з трикульового мікрогофрокартону різних марок та кольорів. Принаймні в Україні. Також часто можна зустріти такого типу упаковку із хром-ерзац картону. Упаковка із хром-ерзац картону зазвичай виготовляється під пакування невеликих сувенір, одягу та інших неважких товарів. Картон хром-ерзац характеризується помірною міцністю та невеликою товщиною, хоча й майже за всіма експлуатаційними показниками уступає мікрогофрокартону. Так чи інакше, як подарункову упаковку із хром-ерзац картону сьогодні використовуються дуже різноманітні - від класичних прямокутної форми з окремою кришкою до фігурних з безліччю вигинів, які мають досить футуристичний дизайн.

Подарункова упаковка із трикульового мікрогофрократону має суттєву більшу міцність та "живучасть", хоча також досить тонка і легка. Їй властиві висока міцність конструкції, потрібна для вагового пакування жорсткість, та стійка проти зовнішніх факторів. Саме завдяки цьому мікрогофрокартон застосовується для виробу подарункових картонних коробок самозбірної конструкції. Подарункові коробки з мікрогофрокартону можуть мати ручки, віконці для демонстрування вмісту, багато дизайнерських отворів та вигінів та інше. Тобто, вони дають змогу дизайнерам зробити з подарункової упаковки справжній витвір мистецтва не лише за допомогою принту, а й через експерименти з конструкційними складниками коробки. Загалом це дуже хороший спосіб зробити упаковку більш цікавою та примітною, так, щоб вона точно запам'яталася. Важливо також нагадати про прикрашування подарункових картонних коробок різними тканинами або подібними декоративними матеріалами. Зазвичай тканину тут використовують для "підкладки". Усередині коробки роблять щось на кшталт котловини для подарунка чи товару та обтягують усе це тканиною.

Часто для оформлення подарунків також використовують різноманітні види папіру. Зазвичай це щільна папір, часто лакована чи ламінована. А зображення на папір наноситься заздалегідь за технологією шовкотрафаретного друку або за допомогою лазерних принтерів. Папір для пакування подарунків дуже цінується фірмами, які надають послуги з миттєвого пакування чогось. Бо він дуже гнучкий та зручний, але й водночас має потрібну міцність. Для створення обгортки для подарунка з папіру не потрібно чогось особливого - досить лише клею чи клейового олівця та ножиців.

Ось на цьому ми на сьогодні поставимо крапку. Протягом наступних тижнів ми ще не раз розповімо вам про подарункову упаковку та навчимо її робити власними руками. Але дозвольте саме зараз вам нагадати, що подарункова упаковка може мати дуже різний вигляд, для її створення можуть бути використані різноманітні матеріали. Але найбільш важливими є ті, з якими почуттями ви даруєте свій упакований подарунок. Якщо це робити із сумним обличчям і при цьому думати про щось погане, то і отримувач подарунку це відчує. Тому даруйте щось важливе для вас людям насамперед від чистого серця та з добрими намірами.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн