Транспортна гофротара (частина 3)

початок див тут і тут

Транспортная гофротара любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Транспортні картонні коробки - це будь-яка пакувальна тара з тришарового, п'ятишарового або семишарового гофрованого картону. До цієї категорії упаковки належать і чотириклапанні гофроящики, і самозбірні картонні коробки , і архівні картонні коробки, і в деяких випадках навіть різні гофролотки. Основною вимогою, яка пред'являється до транспортних картонних коробок є наявність кришки, що закриває основну частину, а також плоского дна. При цьому формат і розміри кришки можуть бути різними. Так, наприклад, роль кришки можуть виконувати два закривають коробку внахлест або встик клапана, це може бути кришка, що є частиною самої коробки, це може бути окрема кришка або кришка, що прикриває лише половину або частину короба. Загалом, варіантів безліч, але наявність кришки в тому чи іншому вигляді обов'язково.

Види картонних коробок, які є допустимими для пакування того чи іншого вантажу, регламентуються насамперед ДСТУ для відповідного виду продукції. Але оскільки такі стандарти встановлені, на жаль, не всім видів і типів товарів, є додаткові документи, які дозволяють регламентувати використання тієї чи іншої виду картонних коробок - це стандарти, технічні умови, і навіть деяка інша нормативно-технічна документація окремих категорій вантажів. При цьому, варто зазначити, що вимоги до картонних коробок залежать від різноманітних факторів - від виду вантажу, його маси, розміру, форми, ін. правила поводження з вантажами при їх транспортуванні та вантажно-розвантажувальних роботах.

Також дуже важливим моментом при виборі транспортних картонних коробок є дотримання вимог безпеки. По-перше, коробка повинна бути надійно проклеєна скотчем, упакована в стрічку і таке інше. А по-друге, упакований вантаж не повинен якось "вилазити" за упаковку. Тобто, не повинно бути якихось частин вантажу, що виступають, або щось подібне.

Крім того, згідно з встановленими правилами, потрібно дотримуватися таких положень:

  • продукція, що перевозиться в картонних коробках, не повинна бути більш номінальної маси брутто;
  • процес завантаження-вивантаження транспортних картонних коробок із упакованими товарами повинен проводитися гранично акуратно, що виключити можливу появу залишкових деформацій гофротари;
  • стінки тари, клапана коробок або будь-які інші зовнішні або внутрішні елементи гофротари, що перекидаються, повинні знаходитися в закритому положенні і при цьому надійно зафіксовані;
  • кожна партія транспортних картонних коробок із товарами повинна мати або загальний пакувальний лист, або пакувальний лист на кожне вантажне місце;
  • загальний пакувальний лист на партію вкладається у вантажне місце № 1 кожної партії, що відправляється.


Види транспортної гофротари: транспортні картонні контейнери

Транспортная гофротара любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Деякі типи вантажу не можуть перевозитися в, здавалося б, універсальних картонних коробках. І тому їх перевезення здійснюється у спеціальних контейнерах із гофрованого картону, або гофроконтейнерах. Даний вид гофрованої тари є деякою ємністю для багаторазового використання в процесі перевезення або тимчасового зберігання товарів і вантажів, об'єм якого перевищує 1 м3. Гофроконтейнер може бути повністю і навіть герметично закритим або може закриватися лише частково. Найголовніше - гофроконтейнер повинен мати спеціальні пристрої для його механізованого приміщення в транспортний засіб або такого ж вивантаження.

Серед інших видів транспортної гофротари контейнери з гофрованого картону виділяються насамперед своєю конструкцією. А ця відмінність вже, у свою чергу, тягне за собою інші зміни. Так наприклад. Гофроконтейнер ніколи не виготовляється з мікрогофрокартону, слабких чи м'яких гофрокартонів. Він повинен мати достатню міцність для можливості багаторазового використання. Його конструкція повинна бути розрахована на можливе перевезення вантажів одним або декількома видами транспорту з можливим перезавантаженням частини вантажу на інший транспортний засіб.

Як і інші види транспортної гофротари , гофроконтейнери можуть бути використані для перевезення якихось конкретних товарних груп, а можуть бути універсальними. Зрозуміло, другий тип має набагато більший попит, оскільки у багатьох випадках сильно полегшує життя виробника товарів та економить гроші. До універсальних гофроконтейнерів відносять такі контейнери з тришарового, п'ятишарового або семишарового гофрокартону, які призначені для перевезення широкої номенклатури штучних вантажів у тарі, без неї або в полегшеній упаковці. Відповідно до стандартів ISO гофроконтейнери, як і інша гофротара до речі, універсальні гофроконтейнери можуть бути міжконтинентальними (великотоннажні) та внутрішньоконтинентальними (масою брутто 2,5 т). До універсальних також відносяться малотоннажні контейнери масою брутто 0,625 та 1,25 т.

У разі якщо застосування універсального гофроконтейнера неможливе через особливості вантажу або вимоги до його транспортування, використовуються спеціалізовані гофроконтейнери. Така гофротара також має бути розрахована на багаторазове перевезення вантажу, лише певного. Наприклад, рідких, насипних, вогненебезпечних, швидкопсувних тощо вантажів. За умовами нормативно-технічних документів більшість спеціалізованих контейнерів повинні мати позначення та написи, які інформують про вид вантажу, що вміщується в них. В іншому ж спеціалізовані гофроконтейнери практично повністю оцінюються за загальними вимогами до цього типу транспортної гофротари.

На цьому, мабуть, закінчимо перший блок статей про транспортний гофротар. Надалі ми ще повернемося до цієї теми і поговоримо про інші види гофротари, що використовується для вантажних перевезень товарів.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн