Плівка для квітів та подарунків на 8 березня (частина 3)

(початок див тут і тут)

Чудові функціональні якості, а також різні варіанти оформлення поліетиленової плівки, що використовуються для пакування квітів та подарунків на 8 березня, отримують, зрозуміло, у процесі виробництва. Більше того, подарункові плівки з поліетилену відносяться до пакувальних матеріалів, які поставляються у вже готовому вигляді безпосередньо із заводу-виробника. Пост-обробка для них можлива лише мінімальна, а найчастіше нею взагалі нехтують, оскільки готова заводська плівка для подарунків та квіткових букетів на 8 березня в Україні і виглядає чудово, і зі своїми завданнями справляється чудово. Тим паче, що всі пакувальні плівки для квітів та подарунків, представлені на ринку нашої країни сьогодні, є антистатичними. Тобто вже на етапі виробництва в поліетиленові гранули додаються спеціальні антистатичні добавки, завдяки яким запобігає накопиченню статичної електрики на поверхні полотна плівки, знижується притягування пилу, а також зменшується виникнення електричних розрядів і злипання шарів плівки в рулоні.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку

Поліетиленова плівка для квітів і подарунків на 8 березня є матеріалом, що отримується методом плоскощілинної екструзії. Коротко весь процес виготовлення такої плівки можна описати так: з гранул поліетилену низького або високого тиску отримують тонке плоске полотно, яке піддається пневматичному розтягуванню і перетворюється на готову плівку. Далі плівка змотується в рулони або ріжеться на листи і упаковується для відправки замовнику. Якщо ж говорити докладніше, то для виробництва подарункової плівки потрібне спеціальне високотехнологічне обладнання та потрібна сировина. Так, що виробляє плівку апарат називається екструдером, він може працювати з різними типами сировини: поліетилен, поліпропілен, полівінілхлорид тощо полімерні матеріали. Відповідно, цілий ряд плівок для квітів та подарунків виготовляється саме з поліетилену, оскільки він є екологічно безпечним матеріалом. Також існують целофанові плівки для солодощів та кондитерських товарів, але про них ми поговоримо якось іншим разом.

Отже, маючи екструдер та поліетиленову сировину, ми хочемо отримати подарункову плівку певної товщини та розміру. Як це зробити? Перший етап виготовлення будь-якої плівки для пакування подарунків полягає в гранульуванні сировини та охолодженні отриманих гранул. Це своєрідна підготовка необхідних матеріалів для подальшої обробки. Потім на спеціальному устаткуванні в результаті термо- та хімічної обробки з поліетиленових гранул виходить тонкий, прозорий та міцний матеріал у вигляді плівкового полотна. На сьогоднішній день для здійснення даної технологічної задачі застосовується два методи: рукавний та плоскощілинний. Рукавний метод формування поліетиленової плівки виглядає так: поліпропіленова маса видавлюється через головку екструдера у вигляді рукава і роздмухує його потоком повітря, а певний тиск надає задану товщину. Плоскощелевая технологія виробництва ПЕ плівки для створення квіткових букетів, у свою чергу, виглядає трохи інакше. Так, при виготовленні квіткової ПЕ плівки даним способом, розплавлений полімер видавлюється через головку на вал відполірований зі зниженою температурою або прямо в охолоджену ванну. Завдяки швидкому охолодженню вона найбільш прозора і має велику міцність і однорідність по товщині.

Плівка для пакування квіткових букетів дешево. Крім того, на етапі перетворення поліетиленових гранул в полотно поліетилену можуть додаватися стабілізатори, барвники, а також модифікуючі добавки. Навіщо це потрібно? Ну, дивіться. Призначення стабілізаторів, наприклад, полягає в тому, щоб зберегти початкові властивості полімерної сировини шляхом запобігання хімічним реакціям полімеру. А ось роль інших допоміжних добавок полягає у наданні полімерній плівці тих властивостей, яких у полімеру спочатку не було. Так, УФС (УФ-стабілізатори) допомагають вирішити проблему з розкладанням матеріалу під впливом сонячних променів. Для квіткової плівки, яка в принципі вигадувалась як універсальна плівка для пакування квітів у різних температурних та погодних умовах, це особливо важливо. Що ж до плівки для пакування подарунків, то тут ефект помітний ще сильніше – подарункова плівка не вигоряє на сонці, не втрачає свого початкового кольору та відтінку.

Завдяки використанню світлостабілізаторів, подарункові плівки виходять стійкими до УФ-випромінювання та стирання. Відповідно, термін їхньої безперервної експлуатації значно збільшується. Особливо світлостабілізатори важливі при виготовленні виробів великої площі (рулони, листи), що піддаються сонячному або іншому опроміненню. УФ-стабілізація означає, що плівка протягом певного терміну втратить під дією сонячних променів не більше половини своєї початкової механічної міцності. Іншими словами, виріб, у складі якого є світлостабілізатор, під впливом ультрафіолету не розкладатиметься, такі стабілізатори містять 20% «просторово утруднених» амінів НАLS, а також антиокислювач, їх додають у різних відсоткових співвідношеннях, залежно від терміну витримки плівки.

Барвники у виробництві плівки для квітів та подарунків використовують, як не важко здогадатися, щоб надати плівці певного кольору або відтінку. Спочатку будь-яка плівка, що випускається на екструдері з поліетиленових гранул, має білий або прозорий колір (залежно від товщини). А ось кольоровим полотно стає за допомогою використання барвників. Барвник виготовляється за допомогою сталевих вальцювання з різною швидкістю обертання валів. Пропорції барвника та поліетилену можуть змінюватись: від 1/10 до 2/5. Фарбувальний концентрат перемішують із масою поліетилену ще до формування заготовки (додається до гранул). Ну, а для отримання декоративної плівки з малюнком використовуються стандартні технології друку на упаковці: флексографічний, шовкотрафаретний та лазерний друк. При цьому найдешевший і, як наслідок, найпоширеніший спосіб друку малюнка на подарунковій плівці – це метод флексографії. Заготовка вирізається із спеціальної вінілової форми, за допомогою якої термопереносом на прозору поверхню наноситься будь-які малюнки, візерунки та написи. Такий спосіб робить плівку для подарунків яскравою, такою, що запам'ятовується і виділяється на тлі простих прозорих пакетів. Ця упаковка може вважатися по праву практичною: в неї може бути загорнутий як один предмет, так і цілі композиції, а також набори різних форматів: каскадні, круглі, квадратні, прямокутні і навіть асиметричні. Дизайнерська плівка від виробника для квітів і подарунків допускає фарбування в різні тони, надає яскравості товару, захищає від пилу, вологи, вітру, поєднується з іншими матеріалами, поставляється за прийнятною ціною, може бути схильною до процедури термоскріплення без наслідків для якості та зовнішнього вигляду. Тобто, є дуже недорогим і неймовірно практичним пакувальним матеріалом для різних подарунків і сувенірів на 8 березня.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн