Макулатурна гофротара, або вторинна сировина для виробництва картонної упаковки, гофрокартону, паперу та інших виробів такого типу (частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Як ви можете помітити, ці два документи багато в чому схожі, а насправді пояснюють те саме, але по-своєму. Проте формально вони вимагають повної відповідності сировини своєму ранжиру, тому документально все оформляється по-різному.


Гофротара та інша продукція з вторинної сировини (макулатури)

І на завершення давайте поговоримо про види продукції, основною сировиною для якої є макулатура. Насамперед тут варто відзначити папір з макулатури та будь-які види тари, упаковки та виробів на її основі. Крім того, окремо слід згадати виробництво санітарно-гігієнічних товарів, паперових тканин, картону та гофрокартону, а також ековати. Про роль макулатури у виробництві картону, гофрокартону та картонної упаковки ми розповімо вам в окремій статті, оскільки ця тема дуже широка та різноманітна. А ось про інші види продукції коротко пройдемося в рамках цієї статті.

Отже, почнемо, мабуть, із паперових тканин. В даному випадку йдеться про бавовняні тканини, використання яких у виробництві різного текстилю, є сьогодні в Україні одним із основних напрямків у легкій промисловості. У даному виробництві основним матеріалом є бавовна, а паперова макулатура виступає в ролі одного з кількох варіантів допсування. Як правило, при отриманні текстильного полотна певного виду макулатура поєднується з текстильними відходами, і в процесі переробки виходить потрібна тканина. Державні норми та стандарти виділяють два типи бавовняних тканин, у виробництві яких застосовується макулатура:

  • Полотняні (бязь, муслін, ситець, батист, сарпинка, міткаль, фланель, вуаль, маркізет, поплін, тафта), відрізняються рівною, гладкою поверхнею.
  • Саржеві (папер, денім, фланель, шотландка), відрізняються хорошою щільністю, великою питомою вагою, стійкістю до механічних впливів, а також хорошим площинним розтягуванням.

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Виробництво санітарно-гігієнічної продукції з макулатури значно більше залежить від участі вторинної сировини, ніж виробництво тканин. В даному випадку макулатура вже виступає як основна сировина, а не просто як доповнення, компонент до чогось. З усіх санітарно-гігієнічних товарів найактивніше макулатуру використовують під час виробництва наступних:

  • туалетний папір;
  • звичайні та вологі серветки;
  • паперові та вафельні рушники;
  • паперові носові хустки;
  • паперові скатертини, покривала тощо;
  • дитячі та жіночі гігієнічні паперові вироби (памперси, тампони, прокладки тощо).

Також варто відзначити, що виробники цієї продукції розрізняють макулатуру ще й за кількістю шарів паперу . Однак відразу зауважимо, що подібного роду сегментація макулатури не характерна для виробництва гофротари та гофроупаковки і використовується тільки при виготовленні вищезгаданих виробів. Так ось, при виборі потрібної сировини виробники вищевказаних продуктів орієнтуються на шаровість макулатури. Від кількості верств залежить вартість продукції - зі збільшенням шарів підвищується вартість. З цієї причини у багатошарових виробах переважно використовується макулатура високих марок, у той час як в одношарових може застосовуватися макулатура найгіршої якості. Усього може бути від 1 до 4 шарів (від туалетного паперу (1) до носових хусток (4)).

І останнім типом продукції, у виробництві якого використовується макулатура, є целюлозна вата (ековата). Целюлозне волокно, що отримується з макулатури, є основним компонентом ековати: у загальній масі кінцевого виробу на макулатуру припадає 81%. Подрібнення макулатури при виробництві ековати здійснюється сухим способом, що є значною відмінністю порівняно з мокрою підготовкою макулатури у технологічних процесах випуску санітарно-гігієнічної продукції, картону або гофрокартону . З цієї причини у виробництві ековати перевага надається макулатурі високих марок, наприклад, використаному газетному, офісному та письмовому папері.

Целюлозна вата - це сипкий волокнистий матеріал, що складається з спіненої целюлозної маси, обробленої наповнювачами (антисептиками та антипіренами), необхідними для забезпечення необхідного рівня опору розповсюдженню вогню, гниття та пліснявінню матеріалу. Целюлозна вата є відмінним тепло- та звукоізоляційним матеріалом і, як наслідок, дешевою альтернативою спіненому поліетилену, базальтовим ватам, скловатам, керамзиту, екструдованому пінополістиролу, а також іншим ізоляційним матеріалам штучного походження . Основними перевагами ековати перед пластмасовими ізоляційними матеріалами є високі тепло-, волого- та звукоізолюючі якості, безвідходність виробництва, можливість повторного використання, а також екологічність, біостійкість та простота монтажу. Зі значних недоліків ековати варто згадати низьку міцність на стиск та розрив (відсутність несучої здатності) та серйозні обмеження за класом горючості. Крім того, при великих обсягах напилення ековати потрібне використання дорогого обладнання, що видуває. Крім того, використання целюлозної вати поширене в нафтохімічній промисловості (фільтруючий та сорбуючий матеріал для нафти та олії), також при будівництві доріг (теплоізоляція, добавки до бітумно-асфальтових сумішей).

На завершення цієї статті, хотілося б відзначити, макулатура навіть через 50 років все одно залишається найважливішою сировиною для виробництва величезної кількості різних товарів, виробів, предметів, особливо в целюлозно-паперовій промисловості. І ми більш ніж впевнені, що така тенденція зберігатиметься й надалі, особливо в умовах ринку України.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн