Виробництво крафт-паперу: чому застосовується делігнізація деревини? (частина 2)

початок див тут

Крафт-бумага, упаковочная бумага крафт, крафт бумага, прочная бумага для упаковки, крафт-бумага для упаковки Крафт-папір – це досить новий для українського ринку вид пакувального матеріалу. Тим не менш, завдяки своїй дешевизні та відмінним характеристикам міцності і властивостям, пакувальний крафт-папір активно використовують у різних сферах життєдіяльності. Однак за всієї своєї популярності крафт-папір – це багато в чому незнайомий вид упаковки для середнього жителя того ж Харкова чи Києва. Мало хто знає всі потенційні можливості використання паперу крафт, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України. Більше того, більшість людей в Україні просто не знають різниці між крафт-папером, про який ми говоримо сьогодні, та пакувальним папером, серія статей про який буде опублікована на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка» наступного тижня.

У сьогоднішній статті ми продовжимо розповідь про процес виготовлення крафт-паперу. Отже, якщо ви не знали, як виробляють крафт-папір, який можна купити оптом і в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України, то дана стаття саме для вас. Читайте і знатимете все про те, як виробляється крафт-папір , який можна купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові, у Києві та в інших містах України.

Наша розповідь буде присвячена лігніну як промисловому елементу, що використовується у різних галузях виробництва України. І якщо для крафт-паперу лігнін – «ворог» номер 1, то для багатьох товарів і технологій – просто незамінний «друг» і «товариш».


Промислове застосування лігніну

Як ми вже зазначали раніше, лігнін повинен бути обов'язково видалений з деревини при виробництві крафт-паперу , який можна купити оптом або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України. Однак при цьому лінгін є дуже цінною хімічною сировиною у багатьох інших сферах та галузях промисловості та в медицині. Наведемо деякі актуальні на сьогоднішній день сфери застосування лігніну:

  • виробництво паливних брикетів, у тому числі в суміші з тирсою, вугільним та торфовим пилом;
  • виробництво паливного газу, у тому числі з виробленням електроенергії у газопоршневих газогенераторах;
  • виробництво котельного палива;
  • виробництво брикетованих відновників для металів та кремнію;
  • виробництво різних видів вугілля, зокрема активованого вугілля;
  • сорбенти для очищення міських та промислових стоків, сорбенти для нафтопродуктів, важких металів та технологічні сорбенти;
  • сорбенти медичного та ветеринарного призначення;
  • використання як пароутворювача при виробництві цегли та різних видів керамічних виробів;
  • сировину для вироблення нітролігніну, що використовується як каталізатор в'язкості глинистих розчинів при бурінні свердловин;
  • наповнювач для пластмас та композиційних матеріалів;
  • приготуванні органічних, мінеральних та органо-мінеральних добрив, структуроутворювачів для природних та штучних ґрунтів, що використовується в сільському господарстві при вирощуванні різних рослинних культур, наприклад, бобових, гербіцид;
  • сировина для виробництва фенолу, оцтової та щавлевої кислот;
  • добавка до асфальтобетонів (приготування лігніно-бітумних сумішей).


Лігнін та його похідні

Лігнін як сам собою часто використовується на промисловому рівні елементом. Його похідні також активно застосовуються на різних підприємствах України, але не для виробництва крафт-паперу . Так, наприклад, лігносульфонати просто незамінні в деяких виробничих технологіях.

Лігносульфонати - це водорозчинні сульфопохідні лігніну, що утворюються при сульфітному способі делігніфікації деревини і являють собою натрієві солі лігносульфонових кислот з домішкою редукуючих та мінеральних речовин.

Товарні лігносульфонати отримують шляхом упарювання знецукрованого сульфітного лугу, а випускають - у вигляді рідких та твердих концентратів сульфітно-спиртової барди (мол. маса від 200 до 60 тис. і більше), що містять 50-90% сухого залишку. Лігносульфонати мають високу поверхневу активність, що дозволяє використовувати їх як ПАР у різних галузях промисловості:

  • у хімічній промисловості - як стабілізатор, диспергатор, що зв'язує у виробництві брикетованих засобів захисту рослин;
  • у нафтовидобувній промисловості - у вигляді реагенту для регулювання властивостей бурових розчинів;
  • у ливарному виробництві - як сполучний матеріал формувальних сумішей, добавки до протипригарних фарб;
  • у виробництві бетонів та вогнетривів - як пластифікатор сумішей;
  • у будівництві для зміцнення низькоміцних матеріалів та ґрунтів, а також для знепилювання покриттів дорожніх покриттів, як емульгатор у дорожніх емульсіях;
  • у сільському та лісовому господарстві для протиерозійної обробки ґрунтів;
  • як сировина для виробництва ваніліну;
  • добавка для гранулювання матеріалів, що пилять, антислежувач.


Ось, загалом, і все. Такий ось він лігнін – незамінний у величезній кількості виробничих технологій, але при цьому абсолютно неможливий при виробництві крафт-паперу , який ви можете купити оптом та в роздріб недорого у Харкові, Києві та інших містах України.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн