Як вибрати якісний та недорогий лляний шпагат? (частина 2)

початок див тут

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина У першій частині статті про шпагат лляний господарський ми зупинилися на сферах застосування даного виду обмотувального матеріалу. Давайте продовжимо про сфери застосування шпагату, а потім поговоримо про його особливості та переваги.

На сьогоднішній день лляний шпагат застосовується в наступних галузях промисловості, торгівлі та побуту:

  • у сільському господарстві для обв'язування стебел овочів;
  • у поштових компаніях та службах – для зшивання бандеролей та посилок (лляним шпагатом зшивають бандерольні конверти, мішки та пакети, обв'язують стоси поліграфічної продукції);
  • у харчовій промисловості – для пакування продуктів харчування (завдяки екологічній безпеці шпагату лляного);
  • у будівництві та при проведенні ремонтних та реставраційних робіт – лляний шпагат використовується як ущільнювач для труб;
  • у побуті та домашньому господарстві – для різних цілей: від підв'язування огірків на грядці до зв'язування дерев'яних дощок і запасного скла на вікна.

Тепер давайте поговоримо про використання шпагату в тій чи іншій області докладніше. Дуже популярною сферою використання лляного шпагату, як і раніше, є сфера вантажоперевезень, складські та вантажно-розвантажувальні, такелажні роботи. Чому, як і раніше, запитаєте ви? Справа все в тому, що з появою шпагату із синтетичних волокон лляний шпагат почав використовуватися в цих сферах відчутно рідше. Причин тут безліч, і якщо робити повний аналіз, то йому доведеться присвячувати окрему статтю. Якщо ж коротенько, то синтетичний шпагат для таких робіт просто більш пристосований.

Виняток становить лише роботи зі збирання, зберігання та перевезення продуктів харчування різного типу. Для деяких категорій товарів з цієї групи за санітарними нормами допускається використання лише шпагату з натуральних волокон, а лляний шпагат серед них є найдешевшим.

Натуральные и синтетические шпагаты в ассортименте по низким ценам оптом и в розницу. Харьков Киев Украина Затребуваний лляний шпагат і в деяких галузях машинобудування, верстатобудування і навіть авіаційної промисловості. Причина тут полягає в тому, що показники тертя лляного шпагату, його низька питома маса та відсутність шкідливих виділень при горінні та повному згорянні ідеально підходять для цих галузей промисловості. Ну, і, звичайно, дешева ціна на шпагат також є важливим плюсом.

У сфері будівництва, під час проведення ремонтних і реставраційних робіт лляний шпагат використовують у різних цілях. Здебільшого, очевидно, для обмотки, зав'язування будь-яких підручних засобів чи тимчасового фіксування ручного устаткування. Однак у деяких випадках, лляний шпагат нарівні з канатом із лляних волокон використовують для декорації стін, а також прокладається замість звичної клоччя між колодами зрубів. Так, канат використовується для великих закладки отворів, а шпагат, відповідно, дрібніших. Крім того, дані матеріали дуже хороші і при обладнанні дахів та горищ, оскільки захищають будівельні шви від корозії, забезпечують непогану шумо- та теплоізоляцію. До речі, деякі власники зроблених з колод споруд стверджую, що шпагат ще й захищає шви на даху та стінах від птахів. Складно сказати, у самому лляному шпагаті справа чи в типі його обробки, а може це взагалі вигадки, словом, скажімо, що така думка.

У сфері будівництва та ремонту шпагат лляний нерідко додатково обробляють спеціальним лляним маслом. Цей рослинний компонент додає шпагату стійкості до впливу дощу, снігу та іншої вологи, дозволяє йому прогнивати тривалий термін, а також захищає від впливу сонячних променів, перешкоджаючи швидкому ссыханию і розтріскування.

У сільському господарстві лляний шпагат гарної якості використовують для обв'язування стебел овочів та інших рослинних культур. А в поштових компаніях та службах доставки – для зшивання бандеролей та посилок (лляним шпагатом зшивають бандерольні конверти, мішки та пакети, обв'язують стоси поліграфічної продукції).

І останньою сферою використання лляного шпагату, про яку ми сьогодні поговоримо, є виробництво та встановлення меблів, а також меблювання приміщень житлового чи офісного типу. У даних сферах шпагат лляний господарський, який ви можете купити за низькими цінами оптом і в роздріб у Києві, Харкові та інших містах України, застосовується і в декоративних цілях, і в більш практичних та функціональних. Так, наприклад, із лляного шпагату роблять свого роду полички у невеликих дерев'яних етажерках, у настільних полицях, шпагатом перетягують стільці, роблять абажури для настінних, підлогових та стельових світильників тощо. Особливо це актуально і популярно серед людей, які віддають перевагу обладнанню свого житла в еко будинок.

Так що якщо раптом ви зважилися обладнати екологічно чисту квартиру, то лляний шпагат вам зіслужить хорошу службу.


Основні ознаки якісного шпагату із лляних волокон

Як і будь-який інший вид пакувального та господарського шпагату, лляний шпагат має ряд особливостей, що безпосередньо впливають на його популярність у споживачів, вартість виробництва шпагату, ціну на лляний шпагат оптом та в роздріб , а також на функціональні характеристики та зручність експлуатації:

  • лляний шпагат повинен мати гарну міцність і невелику розтяжність;
  • лляний шпагат повинен бути стійкий до впливу прямих сонячних променів та ультрафіолету і не повинен псуватися від їх дії тривалий термін;
  • лляний шпагат має бути виготовлений з натуральної та обов'язково екологічно чистої сировини – справжнім лляним шпагатом можуть грати навіть маленькі діти без будь-якої шкоди для здоров'я;
  • лляний шпагат повинен мати хороші антистатичні властивості

Крім того, на відміну від синтетичних видів шпагатів, лляний шпагат (втім, як і будь-яка інша мотузка або мотузка з лляних волокон) більш вимогливий до умов експлуатації. При його використанні варто обов'язково врахувати, що будь-який вид лляного шпагату гігроскопічний і дуже швидко вбирає вологу, тому їм не варто користуватися сирими і вологими приміщеннями, а також ситуаціями, коли потенційно можливе намокання шпагату. Наприклад, обмотка чогось лляним шпагатом і зберігання цього предмета на незаскленому балконі взимку абсолютно не сумісні. Якщо ж знехтувати цими рекомендаціями, то при намоканні значно знизиться розривне навантаження лляного шпагату. Крім того, він стане не придатним для використання при високих навантаженнях або підвищеному терті. Тобто, за фактом шпагат буде просто непридатним для експлуатації.

На цьому ми, мабуть, закінчимо розповідь про всі тонкощі вибору недорогого лляного шпагату. У майбутніх статтях ми обов'язково поговоримо і про інші популярні на ринку України види шпагату. Матеріали з'являться у блозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка» незабаром.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн