Як порахувати обсяг картонної коробки?

Як розрахувати об'єм коробки? Обчислюємо об'єм коробки прямокутної або квадратної форми

початок див тут

Почнемо, мабуть, з більш простого та популярного. Пакувальні картонні коробки прямокутної або квадратної форми є найпоширенішим видом картонних коробок в Україні. Такі коробки використовують у різних цілях – вони однаково добре зарекомендували себе і для упаковки готової продукції, і для транспортних операцій, і як «тара під все на світі». При цьому, спектр вантажів та видів продукції, який пакується в картонні коробки, дуже широкий і різноманітний. Так, коробки з гофрокартону використовуються для пакування габаритних та негабаритних вантажів, а також вантажів різної ваги. Цей момент дуже важливо розуміти, перш ніж розраховувати обсяг необхідної коробки.


Чому важливо знати точний об'єм прямокутної коробки?

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Як ми вже зазначали раніше, картонні коробки використовуються головним чином для зберігання та транспортування товарів та вантажів. Уявіть, що ви займаєтеся виробництвом будь-якої продукції, при цьому ви можете використовувати величезний склад для її зберігання готової продукції, проте ми гарантуємо вам що рано чи пізно вам стане не вистачати місця під весь асортимент продукції. Або ж ви - власник магазину, припустимо, госптоварів. Ви в будь-якому випадку намагатиметеся розширити асортимент для збільшення продажів і, як наслідок, прибутку - а значить вам просто необхідно мати хоча б по кілька екземплярів кожного найменування товару під рукою, у підсобному приміщенні магазину. Обидва ці приклади (великий та середній бізнес) яскраво показують те, що без урахування загального обсягу упакованої готової продукції практично неможливо налагодити безперебійну роботу підприємства – все має розміщуватись і все має продаватися.

Крім зберігання, знання обсягу вашої упакованої продукції стане в нагоді в процесі вантажних перевезень. Варто відразу зазначити, що вид транспорту тут слід розуміти буквально кожен - перевезення упакованих вантажів і автомобільним транспортом, і літаком, і кораблем, і залізницею здійснюється з двох основних параметрів - обсяг вантажу та її вагу. При цьому немає істотного значення, яку компанію-вантажоперевізника ви оберете для доставки своєї продукції – обсяг як основна величина оцінки вантажу і, як наслідок, вартості його перевезення, використовуються як приватними, так і державними транспортними та поштовими компаніями.


Розрахунок обсягу стандартних коробок прямокутної та квадратної форми

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Даний вид розрахунку обсягу картонних коробок є, мабуть, найбільш простим, оскільки знайомий усім нам ще зі школи. Обсяг у цьому випадку відображає розміри предмета в тривимірній площині і для будь-якої картонної коробки прямокутної або квадратної форми визначатиме її місткість. Для визначення обсягу вам потрібно виконати кілька нескладних обчислень: виміряйте довжину, ширину та висоту коробки, а потім перемножте отримані значення. Якщо ж ви збираєтеся підібрати картонну коробку , знаючи тільки розміри продукції або вантажу, які упаковуватимуться в неї, то слід виміряти габарити вантажу і до кожної з величин (довжина, ширина, висота) додати 5-10 міліметрів, а потім перемножити отримані значення.

Тепер давайте наочно і поетапно розберемо дані математичні операції:

У міжнародній системі вимірювання для обчислення об'єму предмета прямокутної або квадратної форми (у нашому випадку – коробки картонної) використовується формула: Vm 3 = L x W x H

де:

  • V – це, власне, обсяг, який нам потрібно вирахувати
  • L – довжина коробки
  • W – ширина коробки
  • H – висота коробки (також може використовуватися термін «глибина», що, загалом, суть те саме)

Розберемо цю формулу розрахунку обсягу картонних коробок конкретному прикладі з поясненнями. Припустимо, ви хочете вирахувати об'єм картонної чотириклапанної коробки для упаковки, скажімо, електроніки та побутової техніки. Як це зробити? Відповідаємо.

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Для початку вам слід відразу вирішити, які одиниці виміру ви використовуватимете у своїх вимірах - метри, сантиметри або міліметри. Важливо, щоб усі вимірювання параметрів вашої коробки були в однаковій величині – щоб уникнути неточностей та плутанини. І другий важливий момент – це внутрішні та зовнішні розміри коробки. Для точного виміру об'єму картонної коробки слід розібратися, для чого вам потрібен точний об'єм цієї коробки. Якщо ви хочете дізнатися об'єм, щоб точно розрахувати розмір вантажу, який буде в ній упакований – використовуйте внутрішні розміри. А якщо вам необхідно розрахувати обсяг картонної коробки , для того щоб максимально заповнити кузов автотранспорту упакованої в такі коробки продукції, то використовуйте зовнішні розміри.

Цей момент є дуже важливим, якщо ви хочете отримати точні дані без будь-якої частки похибки.


З теорією розібралися, тепер переходимо до практичних дій – вимірюємо нашу коробку та обчислюємо її об'єм.

Крок №1

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Для початку вам слід виміряти довжину коробки. Подивіться на коробку згори донизу і побачите, що вона має форму рівностороннього прямокутника. Найбільш довга сторона коробки - це і є довжина, що позначається буквою L (від англ. Length - довжина). Виміряйте та зафіксуйте результат виміру десь – щоб не забути.


Крок №2

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Далі слід виміряти ширину нашої коробки. У будь-якій картонній коробці прямокутної форми шириною є коротша її сторона. За міжнародною системою виміру, ширина картонної коробки позначається буквою «W» (від англ. «width» - ширина). Виміряйте та зафіксуйте отриманий результат виміру десь – щоб не забути. І пам'ятайте про однакові одиниці виміру для всіх вимірів. Для картонної коробки квадратної форми величини "довжина" і "ширина" однакові, тому вам достатньо один раз виміряти якусь сторону коробки з гофрокартону і підставити отриманий розмір як довжину, і як ширину коробки.


Крок №3

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Вимірюємо висоту нашої картонної коробки. Висота картонної коробки прямокутної чи квадратної форми – це, зазвичай, розмір боку, розташованої перпендикулярно клапанам коробки. За міжнародною системою виміру, ширина картонної коробки позначається буквою «H» (від англ. «height» - висота). За висоту картонної коробки приймається відстань від верхнього клапана до нижнього. Виміряйте та зафіксуйте отриманий результат виміру десь – щоб не забути.


Крок №4

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Оскільки всі цікаві для нас величини визначені і виміряні, переходимо безпосередньо до обчислення обсягу картонної коробки , що цікавить нас, для пакування електроніки та електроприладів.

За міжнародною системою вимірювання, об'єм картонної коробки позначається буквою «V» (від англ. «volume» - об'єм) і обчислюється множенням довжини, ширини та висоти коробки.

У процесі вимірів ми з'ясували, що розмір коробки, припустимо, 600 х 400 х 400 міліметрів. Далі підставляємо ці значення формулу: Vm3 = L x W x H.

Отримуємо:

600 х 400 х 400 = 96000000 мм 3 , що в перерахунку в кубічні метри становить – 0.096 м 3 .


Крок №5

Тепер залишилося лише перевести об'єм картонної коробки з кубічних метрів у літри. Якщо вказівка кубічних одиниць обсягу дозволяє зрозуміти, скільки таких кубів можна помістити всередину коробки, то величина в літрах дає можливість розрахувати обсяг коробки для пакування дрібних і сипких товарів і вантажів, наприклад, бакалійних виробів та різних круп.

1 м 3 = 1000 літрів

Підставляємо в цю формулу наші значення та отримуємо:

картонна коробка об'ємом 0.096 м3 = коробка з гофрокартону об'ємом 96 літрів.


Ось, власне, і все! Тепер ви знаєте, як розрахувати обсяг картонної коробки прямокутної чи квадратної форми. У заключній частині статті редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» розповість вам, як обчислити об'єм будь-якої картонної коробки нестандартної форми . Наприклад, обсяг картонної коробки складної форми висікання, або самозбірної.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн