Офсетний друк на картонних коробках від виробника! Намалюємо зображення, логотип та будь-яку іншу інформацію на коробках із гофрокартону.

Офсетний друк на упаковці з картону та паперу (частина 1)

Офсетная печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина У попередніх статтях на його блогу ми встигли вам познайомити з двома основними видами друку зображення на упаковці - флексографічною та шовкотрафаретною печаткою. Зрозуміло, ці два види друку з погляду нанесення зображення на картонну упаковку перебувають поза конкуренцією. Однак, як ви знаєте, упаковка не обмежується лише картонними коробками або ящиками з гофрованого картону. Поняття "упаковка" охоплює набагато більший спектр виробів, причому в багатьох випадках дуже відмінних за способом виготовлення та призначення картонних коробок. Тому не дивно, що для такої пакувальної тари не завжди підходять стандартні способи нанесення друку (флегксографія і шовкографія). Причин може бути безліч, але результат завжди один - для друку потрібно використовувати іншу, більш досконалу технологію. Сьогодні ми якраз і поговоримо про таку технологію нанесення друку на упаковку, а заразом завершимо цикл статей про види друку зображення на упаковці. Темою нашого сьогоднішнього оповідання буде офсетний друк, а також його порівняння із ще більш досконалим способом одержання барвистого зображення на упаковці – цифровим друком. Отже, офсетний друк на упаковці. Що ж, приступимо.

Що таке офсетний друк?

Для того щоб коректно відповісти на питання про те, що таке офсетний друк, потрібно відразу ж відокремити класичний офсетний друк від популярного сьогодні цифрового друку. Це різні технології, які і результати свого застосування дають різний результат. Офсетною печаткою прийнято називати технологію нанесення будь-якого одноколірного або багатобарвного зображення на паперову або картонну упаковку , а також будь-які інші вироби з паперу, картону та гофрокартону, яка передбачає перенесення фарби з друкованої форми на матеріал, що запечатується не безпосередньо, а через проміжний офсетний циліндр. Відповідно, на відміну інших методів друку, зображення на друкованій формі робиться не дзеркальним, а прямим. У цьому й криється головна відмінність від шовкотрафаретного друку та флексографії, якщо опустити той факт, що офсетний друк, особливо цифровий, дає набагато більше можливостей для варіативності малюнка та його колірного наповнення. Однак, як і флексографія, офсетна технологія застосовується головним чином у плоскому друку на упаковці . Більше того, за своїм принципом та хронологією етапів дані два способи друку зображення на упаковці також дуже схожі.

Офсетная печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Спочатку технологія офсетного друку передбачає перенесення фарби на папір за допомогою пропуску заготовки через два вали, що обертаються. На одному з них обов'язково прикріплена форма, яка є пластиною з фоточутливим покриттям (як правило, основою пластини служать сплави алюмінію). Зображення переноситься з валу з друкарською формою на офсетний вал, а звідти – на папір. Офсетний вал сприяє меншому зносу форм і більшої рівності фарби. Процес перенесення зображення на форму відбувається наступним чином: після експонування та прояву засвічені частини форми починають притягувати воду та відштовхувати будь-яку маслянисту субстанцію, зокрема фарбу. Такі частини називаються гідрофільними чи олеофобними. Частини форм, що залишилися (несвічені) починають, навпаки, відштовхувати воду і притягувати фарбу. Вони, своєю чергою, називаються гідрофобними чи олеофільними. Таким чином фарба переноситься виключно на гідрофобні частини форми, формуючи літери та зображення. При кожному повороті за допомогою системи зволожуючих валиків вал з друкарською формою омивається водою, потім через систему барвистих валиків на гідрофобні частини наноситься фарба.

Однак, дуже важливо відразу відзначити, що такий опис технології нанесення офсетного друку повністю коректний лише для одношарових паперових матеріалів. У разі багатошарових матеріалів, наприклад, з гофрованим картоном, технологія офсетного друку коригується з урахуванням специфіки сировини. Для листового гофрованого картону (неважливо, трьох-, п'яти- або семи-шарового), а також для пакувальних матеріалів з нього використовується дещо інша технологія, проте це, як і раніше, офсетний друк, але трохи інший. Таке коригування викликане тим фактом, що офсетний друк не можна застосовувати безпосередньо на гофрованій поверхні, тому процес нанесення одноколірного або багатобарвного офсетного друку на гофрований картон або картонні коробки з нього складається з декількох стадій. Спочатку зображення наноситься на пакувальний папір або картон мінімальної товщини. При необхідності здійснюють ламінування та тиснення, потім вироби покриваються спеціальним лаком. На наступному етапі малюнок кашують безпосередньо на гофрований картон. І тільки на останньому етапі на висікальному або вирубному устаткуванні (рольові преси, наприклад) картонним виробам надається форма, висікаються всі отвори і рилюються лінії згину. У тому випадку, якщо картонна коробка, наприклад, складається з декількох частин, висічені частини з висохлими фарбами склеюються і упаковуються в стопи.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн