Виробництво гофротари та гофроупаковки: технологія плоскої висікання картонних коробок (частина 1)

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Картонна тара та гофроупаковка сьогодні використовується для пакування практично у всіх можливих сферах промисловості та торгівлі. З тим чи іншим видом упаковки з картону або недорогого гофрованого картону ми стикаємося в супермаркетах, магазинах, на ринках і в подібних торгових точках постійно, іноді навіть по кілька десятків або сотень разів. І справді, гофротара настільки давно і міцно стала повсюдним явищем, що часто ми навіть не звертаємо уваги на її величезну різноманітність.

У попередніх статтях блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка" ми почали знайомити вас з видами тари та упаковки з гофрованого картону. Зараз ви вже знаєте, що всю гофротар можна розділити на три основні категорії: транспортна гофротара, споживча гофротара і спеціалізована (або виробнича) гофротара. Про перший вид гофротари ви можете докладно дізнатися тут , а докладний огляд на два види гофротари, що залишилися, буде опублікований на сторінках даного блогу найближчим часом.

Але незважаючи на всі відмінності, всі перераховані вище види гофротари поєднує одне загальне явище - це технологія виробництва гофротари. Більше того, за великим рахунком, кожен із трьох видів гофротари може виготовити один і той же верстат, проте чомусь обладнання для виробництва тари та упаковки з гофрокартону використовується дуже різне і технології також відрізняються. У чому причина такого розмаїття, так би мовити, цілей та засобів? Весь секрет у технології виготовлення. Як відомо, гофрований картон для виробництва упаковки був винайдений більше сотні років тому, і з того часу змінювалися як самі вироби з нього, так і способи їх отримання. З плином часу і появою нових можливостей у виробництві змінювалися і технології виготовлення гофрованої упаковки - з'являлися нові, модернізувалися старі, видозмінювалися вже якісь причини. Загалом процес зміни гофротари і способів її виготовлення почався давно і поки не збирається припинятися.

Саме з цієї причини цією статтею ми розпочинаємо великий цикл інформаційних матеріалів, присвячених обладнанню для виробництва гофротари та гофроупаковки та технологіям, які сьогодні використовуються для виготовлення такої тари. І почнемо ми, мабуть, з технології виготовлення гофротари та гофроупаковки та верстатів, які використовуються в даному способі виробництва картонної упаковки, - технології плоскої висікання тари та упаковки з гофрованого картону та висільних пресів як основного виду обладнання для отримання таких виробів. . Тож поїхали.


Технологія плоскої висікання гофротари та гофроупаковки: етапи становлення найпопулярнішого методу висікання гофротари

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Дана технологія отримання тари та упаковки з гофрованого картону є найстарішою з тих, що нині використовуються в промисловості. Однак, незважаючи на свій вік, даний метод виявився настільки вдалим у порівнянні з рештою, що навіть сьогодні в багатьох випадках йому просто немає альтернативи. І, зрозуміло, з часом змінювалася і сама технологія плоскої висікання гофрованої тари та упаковки . Хоча, слово "мінялася" тут не зовсім підходить, пласка висікання, швидше, модернізувалася, змінюючись у деяких своїх аспектах. Ну, наприклад, в момент своєї появи дана технологія втілювалася в життя за допомогою висічних пресів, що працюють на водяній тязі. Водяне колесо, одне або кілька, крутилося, приводячи таким чином у дію сам верстат і забезпечуючи обертання валу. За принципом дії це було схоже на те, як перемелюють пшеницю або інші злакові на млині.

Пізніше з розвитком виробництва та глобальної індустріалізацією ручна мануфактурна праця змінилася на більш ефективну машинну. Стали використовуватися верстати, які наводилися на дію повністю або частково за допомогою електрики. Виробництво гофрованого картону, а також тари та упаковки з нього практично відразу ж після появи промислового обладнання на електричній тязі адаптувало його під особливості своєї технології і стало активно модернізуватися.

Тут варто трохи відхилитися від ланцюжка нашої розповіді та трохи пояснити. У період, про який ми говорили трохи вище, технології плоскої висікання гофротари та гофроупаковки просто не було альтернативи, решта з'явилася вже пізніше. Отже, будемо вважати, що саме плоска висікання гофротари послужила основою для появи інших способів (технологій) висікання тари та упаковки з гофрокартону.

Тепер повернемось до нашої основної теми. Так от, саме глобальна індустріалізація дозволила виробництву тари та упаковки з гофрокартону наростити такі величезні обсяги та стати на довгі роки світовим лідером у галузі виробництва упаковки загалом. При цьому закономірним фактом стало те, що при попиті, що постійно підвищується, на гофротару і гофроупаковку потрібно було якимось чином збільшувати обсяги виробництва, щоб максимально задовольнити попит споживачів. Тому технологія плоскої висікання гофротари знову почала змінюватися, або модернізуватися, якщо точніше. На зміну простому двофазному устаткуванню для плоскої висікання гофротари та гофроупаковки прийшло складне висічне обладнання з автоматизованими сенсорними пультами керування, з дистанційними кабінами керування, з великою кількістю різноманітних функцій, опцій та можливостей у галузі різноманітності технології та безпеки тощо. Сьогодні провідні світові виробники гофрокартону, гофрованої тари та упаковки у своїй роботі застосовують цілі висічні системи, які складаються з кількох або навіть кількох десятків верстатів, що працюють циклічно чи безперервно.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн