Як вибрати упаковку для м'яса чи ковбаси?

Гофротара для перевезення м'яса та м'ясних продуктів харчування (частина 2)

початок див тут

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров для мяса и мясных товаров недорого Харьков Киев Украина Почнемо, мабуть, із охолодженого м'яса та м'ясних продуктів, оскільки за статистикою їх перевозять найчастіше. Отже, згідно з нормами закону, перевезення охолодженого м'яса можливе лише на невеликі відстані в межах 100 кілометрів. При цьому в транспорті повинен бути забезпечений належний температурний режим - температура в товщі м'язів охолоджується до рівня, близького до замерзання тканинної рідини, і не перевищує 4°С. Відповідно, для упаковки охолодженого м'яса та м'ясних продуктів у таких умовах найкраще використовувати гофротару середньої та високої міцності . Для цих цілей підійде, наприклад, упаковка з гофрованого картону марки Т-25 (С і хвиля) і щільніше, а також гофротара з п'ятишарового і семишарового гофрованих картонів. Відразу зазначимо, що цей вид м'яса та м'ясних продуктів є найбільш вимогливим до упаковки, оскільки виділень, про які ми згадували вище, тут, можливо, найбільше. І в даному випадку крім видів гофрованого картону варто потурбуватися ще й про щільність паперу, з якого виготовляються шари майбутньої гофротари для перевезення та зберігання охолодженого м'яса та м'ясних продуктів. Так, рекомендується використовувати для виробництва такої упаковки папір щільністю не менше 80 гр/м2 для гофрованих шарів та папір щільністю не менше 100 гр/м2, а для контактуючого з охолодженим м'ясом прямо нижнього шару застосовувати папір щільністю від 125 гр/м2.

Підморожене м'ясо більш "лояльне" до умов зберігання та перевезення, ніж охолоджене. Згідно з санітарними нормами, для підмороженого м'яса та м'ясних продуктів допустиме часткове заморожування поверхневого шару, масою до 25% від усієї туші або напівтуші. Для підмороженого м'яса як упаковка допустимі трохи менш щільні види гофрованого картону, а також немає таких суворих рекомендацій щодо щільності паперу. Проте перевезення м'яса та інших м'ясних товарів у підмороженому вигляді - це досить складний захід, оскільки при найменшому підвищенні температури він розморожується.

Вибір гофротари для замороженого м'яса є, мабуть, найбільш простим, оскільки можливостей та варіантів за властивостями та характеристиками міцності та експлуатації набагато більше. Зазвичай перед упаковкою м'ясо та м'ясні продукти заморожують до температури до -8°С у товщі м'язів, що уникнути псування. Сама ж перевезення здійснюється в рефрижераторах, при цьому м'ясо може бути як у тушах, напівтушах і т.п, розфасоване або насипом. Тобто, можливе і допустиме застосування картонних коробок, гофроящиків, лотків та іншої тари, яка забезпечить перевезення м'яса без шкоди для його якості. А це вже набагато більше можливостей і варіантів саме для вас.

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров для мяса и мясных товаров недорого Харьков Киев Украина Крім того, зберігання та транспортування м'яса та м'ясних продуктів може здійснюватися ще й у розфасованій рівні частини, так звані "блоки". Згідно з нормативними документами, перевезення м'яса в блоках ніяк не регламентується, що стосується його упаковки, а тому ми можемо лише на основі вказаних у документі способів перевезення допустити можливі види гофротари для здійснення перевезення м'яса та подібних транспортних операцій. Отже, за рекомендаційними документами Міністерства транспорту України перевезення м'яса у блоках та м'ясних продуктах має здійснюватися у рефрижераторах, холодильних або морозильних камерах трьома видами транспорту: залізничним, водним та автомобільним. Причому, за інструкцією Санстанції, яка регламентує перевезення продуктів харчування, що швидко псуються. Крім того, щодо автотранспорту є додаткова позначка, про те, що в теплу пору року м'ясо і м'ясні продукти повинні перевозитися в транспорті, оснащеному системою охолодження кузова, а в холодну пору року - в кузовах, що не охолоджуються, автомашин з укриттям брезентами або іншими водонепроникними тканинами.

З точки зору підбору упаковки для перевезення та зберігання м'яса та м'ясних продуктів ця офіційна інформація є більш ніж корисною. Так, виходячи з умов можна зробити висновок, що гофротара для такого роду товаротранспортних операцій має бути тришаровою або п'ятишаровою, а також мати хороший рівень вологовідштовхувальних властивостей. Відповідно, допустимо використання різної пакувальної тари з тришарових гофрокартонів марок Т-22, Т-23, Т-24 і Т-25, а також висіченої з п'ятишарових гофрованих картонів марок П-32, П-33 та П-34. При цьому абсолютно повністю допускається використання різних конструкцій гофротари, зокрема чотириклапанних гофроящиків (Фефко 0201) та самозбірних картонних коробок (Фефко 0427, 0471, 0215 та інші).

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн