Огляд та порівняння чотириклапанних картонних коробок "Нової пошти"

Картонні коробки Нової пошти: докладний огляд упаковки, яка використовується для поштового пересилання (частина 2)

початок див тут

Картонные коробки Новой почты любых размеров недорого Харьков Киев Украина Асортимент картонних коробок "Нової пошти" , з якого пропонують вибрати щось конкретне перед відправкою посилки споживачеві, на сьогоднішній день можна розділити на дві основні групи:

  • чотириклапанні коробки "Нової пошти" (гофроящики - прим. ред.);
  • самозбірні коробки "Нової пошти" (коробки складної висікання - прим. ред.);

Така специфіка обрана зовсім невипадково. Насправді різних видів картонних коробок існує більш ніж достатньо, але "Нова пошта" обрала саме такі різновиди. У чому тут справа? Все дуже просто. Саме ці два види картонних коробок максимально задовольняють потреби споживача поштових послуг, і, власне, компанії-перевізника, тобто "Нової пошти". Так, 4-х клапанні гофроящики можуть використовуватися для упаковки взагалі будь-яких предметів, крім дрібних і сипких, які, у свою чергу, чудово перевозяться в картонних коробках. Крім того, самозбірні картонні коробки "Нової пошти" в той же час є більш практичною та вишуканою, якщо хочете, альтернативою чотириклапанним коробкам. Чому більш практичним? Як завжди, все дуже просто. Якщо порівнювати будь-які чотириклапанні картонні коробки та картонні коробки "Нової пошти", то за інших рівних основним критерієм практичності є матеріал, з якого виготовляються такі коробки "Нової пошти". Давайте про це докладніше.


Чотириклапанні картонні коробки "Нової пошти"

Основним матеріалом виготовлення для чотириклапанних гофроящиків "Нової пошти" є листовий тришаровий гофрований картон з профілем "В" (ширина - 5.5 - 6.5 мм, висота - 2.2 - 3.0 мм) та тришаровий гофрокартон у листах з профілем "С" 7.9 мм, висота – 3.1 – 3.9 мм). При цьому сам по собі гофрокартон найчастіше використовується марки Т-21 і Т-22, причому незалежно від виду профілю. Ці види тришарового гофрованого картону насправді є найслабшими за міцністю видами тришарового гофрокартону. І у випадку зі звичайним гофрокартоном (на відміну від мікрогофрокартону - прим. ред.) це є критичним, не те щоб занадто сильно, але проте.

Картонные коробки Новой почты любых размеров недорого Харьков Киев Украина Скажімо чесно, за рівнем міцності на розрив і за показником опору площинному і торцевому стиску дані види гофрокартону випереджають лише гофрований прокладочний картон, який в принципі не призначений для виробництва картонних коробок і використовується для застилання підлог вантажного автотранспорту і тому подібних завдань. Саме тому чотириклапанні картонні коробки "Нової пошти" мають строгі обмеження щодо ваги упаковки. Хоча, відверто кажучи, якщо порівнювати розміри таких коробок, їх об'єм і пакувальна вага, що рекомендується компанією, то виникає деякий когнітивний дисонанс, оскільки вказувана "Новою поштою" рекомендована вага значно нижча, ніж зазвичай рекомендується для чотириклапанних гофроящиків такого розміру і обсягу. Однак чомусь "Нова пошта" рекомендує саме такий показник ваги. У чому тут справа?

Єдиним логічним поясненням для такого факту є недостатня міцність гофрованого картону, з якого висікаються такі гофроящики "Нової пошти". При цьому, потрібно враховувати, що листовий гофрований картон марки Т-22 (С і профіль) є досить популярним серед виробників гофротари матеріалом. З нього і в правду роблять безліч якісних картонних коробок. І, що найголовніше, такі картонні коробки розраховані на важкішу вагу, ніж аналогічні у "Нової пошти". З цього випливає, що для виробництва картонних коробок "Нова пошта" використовує тришаровий картон гофрований марки Т-21 (В і С-хвиля). Власне, максимально дешевий за ціною і припускаючий, враховуючи ціну картонних чотириклапанних коробок у відділеннях "Нової пошти", максимальний прибуток - щось у районі 400%, очевидно, на знижку.

Весь асортимент 4-х клапанних гофроящиків "Нової пошти" поділяється за вагою вантажу. Це основний критерій цієї транспортної компанії. Відповідно, залежно від ваги змінюється і розмір картонних коробок "Нової пошти" - чим більша допустима вага, тим більше і габарити картонних коробок.

Отже, на сьогоднішній день для відправки посилок за допомогою "Нової пошти" використовуються наступні чотириклапанні гофроящики:

  • 240 х 240 х 215 мм - картонна коробка місткістю до 3 кг фактичної чи об'ємної ваги;
  • 400 х 240 х 215 мм - картонна коробка місткістю до 5 кг фактичної чи об'ємної ваги;
  • 400 х 350 х 285 мм - картонна коробка місткістю до 10 кг фактичної чи об'ємної ваги;
  • 600 х 350 х 290 мм - картонна коробка місткістю до 15 кг фактичної чи об'ємної ваги;
  • 470 х 400 х 430 мм - картонна коробка місткістю до 20 кг фактичної чи об'ємної ваги;
  • 690 х 390 х 420 мм - картонна коробка місткістю до 30 кг фактичної чи об'ємної ваги.

Як бачите, розміри гофроящиків "Нової пошти" змінюються/збільшуються прямо пропорційно підвищенню ваги, що рекомендується для пакування. Чи це виправдано? - Запитайте ви. Частково. Дивіться, сама концепція за своєю суттю є правильною, і непідготовлена людина навряд чи помітить каверзу. Однак він є. Насправді, якщо для виробництва картонних гофроящиків "Нової пошти" використовувати тришаровий гофрований картон інших, міцніших марок, то і показники міцності та "стресостійкості" значно змінюватимуться. Для таких цілей чудово підходить листовий гофрований картон марки Т-24 (В і С профіль), а якщо зовсім не економити, то можна висікати чотириклапанні картонні коробки "Нової пошти" з тришарового гофрованого картону Т-25. До речі, гофрокартон марки Т-25 - це більш дешева і практична альтернатива п'ятишаровому гофрованому картону, яка майже не поступається йому за міцністю і функціональністю.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн