Технології виробництва упаковки: як створюються картонні коробки та сировина, з якої їх роблять? (частина 2)

початок див тут

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина За рахунок цього також при висічці виробляється менша кількість відпрацьованого матеріалу, заготовка відчуває менший ріжучий тиск, а краї зрізу виходять акуратними, без тріщин біля лінії зрізу. Саме ці особливості роблять якісні плоскі ножі оптимальним вибором при необхідності різання тонкого та делікатного матеріалу, яким є, наприклад, тришаровий гофрований картон .

Штанцювальні форми для гофрованого картону виробляються, як правило, на замовлення, за кресленнями клієнта. Абсолютно всі характеристики лез та станини зазвичай можна вибирати самостійно, з урахуванням специфіки виробництва, обладнання, поставлених завдань та матеріалу обробки. Наприклад, досить часто виробники гофротари замовляють штанц-форми з ножами зі швидкорізальної сталі HSS. Основною її відмінністю є додавання 5% ванадію та молібдену до сплаву. Ці елементи роблять сплав твердим та пластичним одночасно, знижуючи ризик пошкодження та розтріскування ножів. Додатковою перевагою матеріалу є стійкість до утворення та розростання зерен, які формуються від інтенсивного тертя та термічного впливу та негативно впливають на ресурс та зносостійкість леза. Виготовлені з даного сплаву ножі для гофрованого картону вимагають переточування рідше, і не втрачають якості роботи після них. А це в умовах малого або середнього підприємства з виробництва картонної упаковки відіграє важливу роль.


Порізка та висікання гофрованого картону: тонкощі та особливості

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Сфера застосування картонних коробок дуже широка, тому не дивно, наскільки все-таки розрізняються форми і конструкції такої упаковки. Сьогодні існує просто неймовірна кількість картонних коробок, а їхня різноманітність просто вражає! Різні види такого пакування відрізняються один від одного матеріалом, з якого вони виготовлені, формою, призначенням і т. д. Але як надати упаковці потрібну форму? Різними способами. Але абсолютно точно без різання матеріалу не обійтися. Сьогодні застосовують різні ножі та рилевки, перфорації з різною висотою та кроком між зубами, але ось з чого все почалося?

Насправді ті принципи висікання упаковки з гофрованого картону , які використовуються сьогодні, були закладені давним-давно, коли ще навіть такого поняття, як "багатошаровий гофрований картон" не існувало. Коли наші давні предки зрозуміли, що без ріжучого інструменту їм ніяк не обійтися, вони почали використовувати гостре каміння. Саме кам'яними були найперші ножі. Люди, що жили неподалік моря, застосовували як ножі раковини великих молюсків, які були досить гострими. Також як ріжучий інструмент могли використовуватися кістки тварин. Дещо пізніше кам'яні ножі почали заточувати за допомогою кремнію, що значно покращило їхню якість. Ножі з черепашок, звичайно, були зручнішими та функціональнішими, проте вони виявлялися надто крихкими для обробки деревини при будівництві човнів або житла. Такі вироби добре підходили для обробки м'яса та обробки шкір. Відповідно, ще наші стародавні предки стали розділяти промислові ножі та ножі для побутових потреб. Так і сьогодні, кухонним ножем навряд чи можна вирізати картонну коробку з листа гофрокартону. Теоретично, звичайно, це можливо, але результат буде точно жахливим.

З розвитком промисловості загалом і технології обробки паперу та паперових матеріалів методи виготовлення виробів із паперу стали змінюватися, очевидно. У цьому сенсі велику роль відіграла, хоч як це дивно, гірничодобувна промисловість. Ближче до кінця XIX століття для підприємств цієї галузі починають виготовляти повноцінні промислові ножі, що використовуються при обробці металу та деревини. Виготовлення промислових ножів виходить на новий рівень і спеціальні леза для металообробних верстатів, створені з твердих сплавів, суттєво збільшують можливості виробництва. Саме поява подібних моделей можна заслужено вважати тим чинником, який дав поштовх появі інструментів для промислової обробки іншої сировини, зокрема гофрованого картону.

Сьогодні існує багато різних ножів, призначених для обробки паперової сировини. Всі вони використовуються як оснащення для такого обладнання, як гільйотини, прес-ножиці, вирубні верстати та інше. Підприємства картонно-паперової галузі нашої країни також використовують різноманітні способи різання, висікання сировини, та ножі, зрозуміло, для цього теж використовуються різні. Існує дуже багато видів промислового обладнання для виробництва гофротари та гофроупаковки , і для кожного типу верстата використовується свій спеціально розроблений тип промислового ножа.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн